Kde mám ísť pracovať?

natal12
11. feb 2013

Ahojte , takže chcem poradiť kde isť pracovať, mamka ma už náhaňa do roboty 😒 som minulý rok ukončila úspešne učnovku odbor- cukrárka 🙂 som evidovaná na urade práce no a dnes mi dala pani na úrade ziadost o absolventskú prax že mám vypísat a ona v marci ked príde mi to potvrdí moc som nadšena nebola ☹ kedže ja to nechcem ,chcú sa ludí čo najskor zbavit. Do tesca , kaufland a ako su vyrobné linky samsung voderady tam nechcem ist 😒 v samsungu stát za pásom furt to by som nezvládla asi, a v obchode vykladat tovar zohýbat sa, a ktovie či ultačim vozik s z tovarom kedže som chuda a krpatá a na 20 rokov ani nevyzerám ☹ akú prácu by ste mi odporučili ??? inak robí tu niekto v takých supermarketoch ako je tesco ?? 🙂 Dakujem za vaše rady a odpovede 🙂

maznacik007
11. feb 2013

@natal12 neviem ci si pri svojej kvalifikacii a bez praxe mozes tolko vyberat.... absolventsku prax by som skusila predsa len to je lepsie v CV ako biele miesto

slady
11. feb 2013

ahoj, preco nezacnes podnikat ked si vyucena cukrarka? si tu pozri temu s marcipanovymi tortami, baby tam maju roboty a roboty, teraz to leti a pekne torty chce kde kto, najlepsie ak mas nejake zazemie kde mas znamich, napriklad doma aj byvas na dedine este leprie, tam sa stale oslavuju dake jubilea, rozbehnes sa trosku a pojde to aj same 🙂 na uvod pre znamych a ked sa slovo rozsiri tak nebudes mat o pracu nudzu... skus nejake kaviarne, pobehat, ci by nepotrebovali zmenit dodavatela zakuskov a tak, dolezita je kvalitna praca 🙂 drz sa 🙂

slady
11. feb 2013

a neviem ci to este robia ale ak ano daju ti na zaciatok po vypracovani podnikatelskeho planunejake prechy na uvod, ktore pokryju uvodne vydavky, mozno nejaku tu reklamu a platby do socialky na nejaky cas kym sa rozbehnes a to je praca ktoru mozes robit aj doma ak sa nemylim, takze o vydavok menej 🙂 nechapem ze ti to nenavrhli na UP, pracovala by si pre seba, lepsie ako sa hrbit za pasom a pocuvat buzeracie od nejakej zakomplexovanej manazerky...

slady
11. feb 2013

inak uprimne zavidim ze si sa vyucila nieco, co aj v praxi vyuzijes 😉 ja keby som sa mohla rozhodnut znova idem na stolarinu alebo nejake umelecke remeslo 🙂

velvet26
11. feb 2013

no podla toho co pises by som ti odporucila tu absolventsku prax, uvidis, mozno sa ti tam zapaci a aj je velka sanca, ze si ta tam mozu nechat aj potom a dat ti riadnu pracovnu zmluvu...kazdopadne, niekde zacat musis..

freyjanr
11. feb 2013

@natal12
@slady ano dobre vravis,po pol roku evidencie a vypracovani planu daju prachy a na up nenavrhli lebo oni nenavrhuju nic,len opeciatkuju,ofrflu vsetko a dovi 😀

slady
11. feb 2013

no tak do toho dokelu, ja som zivnostnicka na materskej a som happy lebo mozem robit z domu a byt pri tom s detmi, je to super! preco hned hladat pracu ked si ju mozeme vyrobit sami, potom skoncis niekde kde ani nechces byt a budes svoju pracu nenavidiet, asi si studovala preto lebo ta cukrarcina bavi, aj mna by bavila keby ze mam na to trpezlivost 🙂

natal12
autor
11. feb 2013

@slady ahoj, som vyučená cukrárka ale vieš taká že ... 😒 pre cudzích nepečiem nech neohovaraju ze im dala málo plnky atd ... 😀 doma pečiem furt ale torty moc piect neviem takže tak .. 😒 ponúkli ale som povedala že sa rozhodnem.a inak na urade kebyže si podám žiadost o SZČ to podnikanie tak to kde budem chodit na tu prax ci ako to je ?? 🙂 a ten podnikatelský plán to ako sa vyprácovava aj tie kalkulácie nákladov. A ved na podnikanie potrebujem hlavne peniaze ,auto no vodičák nemám a kebyže chcem otvorit niečo tak tie veci stoličky atd.. nie ?? a k tým kaviarniam sestra robí časničku má 24 rokov pomaly, ale ja by som to robit nemohla ved ja sa nechám aj oklamat vieš matematika ... 😀 😀 😒

natal12
autor
11. feb 2013

@slady závidim ti ze zivnostníčka ☹ ja mám maminu zivnostničku aj otca ale nebývame s ním , on zásobuje velkosklady furt je mimo SR , a mamina ta podníka s handrami. ale vieš po dedine stánkový predaj. ved ja som aj z vodičáku dosrana si ho spravit ☹ 😀

sisaha
11. feb 2013

@natal12 tak davaj vela plnky, tie torty sa daju naucit, alebo rozne marcipanove zvieratka plnene - ako zakusky...Ak budu dobre, ludia ta sami zacnu vyhladavat a nepotrebujes mat ani cukraren...na zaciatok to mozes robit doma

natal12
autor
11. feb 2013

@freyjanr ja som už od 1.9.2012 evidovana na úrade práce, navrhli ale ja že rozhodnem sa, to podnikanie myslim je na mna moc ci je to lahké ?? a inak kebyže sa rozhodnem niečo iné tak možem tej pani v okineku povedat že tu absolventskú prax nechcem ale podnikat alebo čo ?? 🙂 lebo hovorí sa že ked odmietnem ma vyradia ☹

natal12
autor
11. feb 2013

@sisaha Moja mne sa raz podarí tak naplnit raz tak, napr raz som piekla segrinemu frajerovi čo ma rodičov na oslavu medové rezy, ked som pýtala aké boli vychvalovali do nebies 🙂 a druhý krát ked som piekla že hmm suché boli málo plnky si dala 😒 takže tak

majulino
11. feb 2013

@natal12 tak nechapem potom co za radu cakas zivnost nie, piect an objednavku nie, hyper a super markety tiez nie casnicka toez nie... chces vobec robit? vyzera to ze nie... Ja mam obchodnu akademiu maturita same jednotka a racovala som v krcme 4 cenova skupina a potom som brala co prislo len aby som nesedela na riti...

mawka
11. feb 2013

@natal12 moja, ty hlavne zmen pristup k praci a k zivotu. vyberas si, kvalifikacia je aka je a ty si predstavujes miesto kde? bojis sa vodicaku, toto nechces, tamto nechces.. poznam xy ludi, ktori maju VS vzdelanie, napchali do toho prachy a na zaciatku aj tak kolkokrat stali prave za tym pasom vo fabrike a nefrflali....

lussy666
11. feb 2013

@natal12 ja by som na tvojom mieste urcite nezostavala pri vyucnom liste, aspon dialkovo by som si doplnila vzdelanie. aspon maturitu. si mladucka, vsetko mas pred sebou...a ked budes mat maturitu, budes mat aj viac na vyber, lebo ak nechces robit na zivnost ani nic tebou vymenovanych cinnosti...aby som pravdu povedala, velky vyber nemas...budem drzat palce..

sisaha
11. feb 2013

@natal12 vsetko je o treningu a pravidelnosti...

natal12
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mawka
11. feb 2013

@natal12 jaj boze... ty keby si mi prisla na pohovor, tak ta urcite nevezmem 😀 😝 sak s takymto pristupom...

natal12
autor
11. feb 2013

@lussy666 moja, na mojej skole sa matura nedala urobit 😒 a ta zivnost furt nad tým premýšlam 🙂

natal12
autor
11. feb 2013

@mawka 😀 😀 😀 tak vo fabrike pri suciastkách za pásom stát a stihát nebudem 😒 ja neviem ja sa zbláznim 😢

slady
11. feb 2013

@natal12 auto nepotrebujes - ja nemam 🙂 po kaviarnach som myslela po pytat sa ci nechcu aby si im dodavala zakusky, ja som tiez bohvieco nevedela ked som vysla zo skoly, to sa naucis az ked to budes robit a videla som album jednej baby ktorej prve torty vyzerali ako keby ich niekto prisadol a vypracovala sa a teraz robi krasne 🙂 jasne, podnikanie nie je pre kazdeho, ale vyzera to tazsie ako to skutocne je. ako vypracovat plan to ti povedia na skoleni, tam sa ide na nejake tri skolenia ci kolko kde ti povedia ako co kde a kedy spravit, napisat atd, dokazali to aj ini, dokazala by si to aj ty, samozrejme ak sa na to necitis tak to nerob, ale ak si vies predstavit nieco take robit, sem tam si hodit reklamku do novin a piect doma zakusky tak preco nie 🙂

dana33
11. feb 2013

@natal12 si ešte mladučka, len 19.rokov ,pozeram,že bez detí ešte...čo je vyhoda...čo sa tyka prace,pracovnej doby atd,atd.ale zda sa mi,že sa moc bojiš novych vecí,nezabudni na to,že maš v rukach remeslo,a to ma aj dnes zlate dno,držím palce,a hlavne rob robotu,ktora ta baví a myslim,že cukrarina ma buducnost,si mladučka,maš pred sebou kopu času sa zaučit,obehat cukrarne,hotely,neboj ,mam kamošku cukrarku,a roboty maju habadej...treba hlavne začat...

aduskatt
11. feb 2013

@slady torty doma isto robit nemoze, teda nie na zivnost, to potrebuje specialne priestory a zariadenie na to, aby jej z uradu prace dali nieco na rozbeh, musi byť evidovana aspon 12 mesiacov po novom, prispevok je presne definovany, na co sa moze pouzit, v Trnave ti nedovolia z neho platit socialku☹
@natal12 ta absolventska prax je urco lepsie ako na urade prace

slady
11. feb 2013

@natal12 nemusis byt 100%, tam sa dostanes praxou, daj si o nieco nizsiu taxu na uvod a ak sa niekto bude stazovat tak mu povedz, ved som vam dala nizsiu cenu tak co, zacni pre znamich, ti sa nebudu hnevat, urob im zopar toriet len tak za "material", odfat si ich, sprav si z toho album - tvoje portfolio - material ktory si budes moct dat povedzme na vebstranku alebo aj len sem na konika, krok za krokom pomalicky sa to da 🙂 a peniazky na uvod dostanes ten grant a zas az tolko toho potrebovat nebudes, ked pojdes tu na koniu do tej skupiny marcipanove torty baby ti budu vediet poradit co sa tyka pecenia, potahoviek trikov, receptov, na nete si najdes aj sama info a potom uz len trenovat 🙂

zsuzsu
11. feb 2013

@natal12 no 😀 takze mama ma pravdu, tiez by som Ta nahanala do prace. Mlada baba a doma sedi?????? Ked je sanca pracovat to je jedno kde treba to skusit. Peniazky sa Ti zidu a prax tak isto. A ze za pasom 8 hodin :D :D :D sranda ze to nechces. Ja som na SK sedela v kancelarii 15 rokov a teraz v zahranici stojim za pasom 8 hodin denne, a v zime, a ked mam volny cas, tak peciem torty :D Vsetko co Ty nechces to druhe baby robia a robili by radostou. Si este mlada, ale uz asi vies ze peniaze nepadaju z neba 😉 tak ked nechces studovat dalej tak moc na vyber nemas. Treba sa chytit prilezitosti ist pracovat, a pritom si mozes hladat aj lepsie prace, alebo skusat pritom to pecenie ale ponuknut to dalej. Ked si sikovna a dobra tak tvoje meno sa rychlo roznesie a budu objednavat u teba. A potom robit na zivnost skor by som si na to ja osobne nedala. Vela stastia.

freyjanr
11. feb 2013

@natal12 ze ta vyradia ked odmiestnes absolvenstku prax???to je strasna kravina ja som ju tiez odmietla povedala som ze chcem normalnu robotu na plny uvezok,o tom podnikani ti neviem viac povedat,mi s partnerom teraz nieco rozbiehame a neschvalili to za to ze som neni pol roka v kuse evidovana

aduskatt
11. feb 2013

@natal12 to skolenie trva asi tri hodiny, dostanes vzor podniaktelskeho planu, ten si napises, vybehas papiere, co k tomu potrebujes, prinesie plan na konzultaciu, pozru ti to, povedia, kde co opravis, potom daju termin na definitivne odovzdanie, to uz musis mat komplet vybavene papiere a cakas na termin zasadania komisie........ tam obhajis podnikatelsky plan a cakas na peniaze

lussy666
11. feb 2013

@natal12 :D tvoja skola nie je jedina na slovensku...ale ked sa nechce je horsie ako keby sa nedalo..vela stastia

slady
11. feb 2013

@aduskatt to fakt? tak sa ospravedlnujem, nevedela som ze sa to zmenilo, lebo rped tym sa to este dalo s tou socialkou, no tak to moze byt o kus zlozitejsie, nech zije fico, tan nam to snazi "ulahcit" kde sa da vsak...

sissy27
Odpoveď bola odstránená
Zobraz