Hladam pracu na profesii,kariera.sk,ale nic uspesne.V sucasnoti pracu mam,ale psychicky ma nici vedenie,preto som rozhodnuta zmenit zamestnanie.Mam vystudovany blby odbor,ktory je jednosmerne zamerany a tym padom mam stazene podmienky,kedze ekonomika,manazment mi nic nehovoria,jazyky tiez neovladam iba slabucko.Povzbudte ma svojimi skusenostami s hladanim prace
@hoblinka13 tak jedine potom rozsirit si vzdelanie, ucit sa jazyky, zacat studovat nieco ine, bohuzial dnes je doba, ze nestaci co vystudujeme zo zaciatku, tak to budeme robit do dochodku ako kedysi, dnes musíme byt ohybni podla toho co si ziada trh
Z tvojho prispevku mam dojem, ze si velmi negativne naladena, akoby si sa sama zatvarala pred novymi moznostami. Nalad sa pozitivnejsie, chces si najst novu pracu, tak si ju najdes 😉
Skus si spisat v com si dobra, napriklad vychadzaj so svojej doterajsej pracovnej naplne. Uvidis kolko pozitiv najdes.
A zameraj sa na zlepsenie jazykovych znalosti. Viem, ze dnes si trh vyzaduje aj dva jazyky, ale postaci ked pre zaciatok budes ovladat aj jeden cudzi poriadne.
Nezameriavaj sa na jeden nejaky vysnivany job, ale daj si pri hladani co najsirsi okruh povolani, ktore by mohli prichadzat do uvahy. Pozri si aj take pracovne ponuky, ktore by si nikdy neotvorila. Len tak, pre zaujimavost. Dalsia vec, treba prihliadat aj na potreby regionu, v ktorom zijes. Od toho potom ides dalej, treba napisat dobre zivotopis, pripadne nejaky motivacny list, skratka vediet dobre predat a prezentovat svoje pracovne schopnosti, ktore mozes nadejnemu zamestnavatelovi ponuknut.
A hlavne, co robis teraz a co by si chcela robit? Co by ta bavilo?
Nechcem konkretizovat,co v sucasnosti robim.Rada by som si zachovala urcitu anonymitu.
@zuzana76 Mam zaujem sa ucit nove veci,vzdelavat sa.Ale urcite neplanujem zacat studovat dalsiu VS.Som z maleho mesta a moznosti je tu malo.Vacsinou ekonomicky smer.Neviem,ci ma vyznam investovat peniaze do kurzov,ci budu stacit,lebo ked citam poziadavky na zamestnanca,tak to vyzera tak,ze ma vediet vsetko.
@grettka v tomto si neverim.sikovnost mi nechyba,robila som uz aj v inom odbore ako som vystudovala a rychlo sa ucim novym veciam.ale nemam sebavedomie poslat si zivotopis do firmy,ktora pozaduje mne nieco vzdialene.akoby mi bolo hlupe poslat zivotopis niekam,co nezodpoveda mojim schopnostiam,aj ked urcite by som sa naucila dovzdelala.Posielate si ziadosti aj tam,kde nemate sajnu,co sa robi?
@hoblinka13 netreba konkretizovat, staci ked povies, ze robis v administrative a chces ist robit do obchodu, pisem to obrazne.
Je fajn, ze si ucenliva. Treba zvazit, ze ci si schopna sa skutocne naucit to, co firma pozaduje. Ak uvediet nepravdive informacie, mozu ta napriklad "nachytat" pri pohovore, ked sa budu pytat, ci si to alebo ono robila.
Nie je nutne, aby si isla hned na druhu VS, skus vytazit aj z toho, co mas vystudovane nieco pre nove zamestnanie.
Ale zase si negativisticka, nechces investovat do kurzov, lebo nevies, ci budu stacit. Ale aj chces nieco nove, tak zamestnavatelovi musis ukazat, ze si nieco pre to urobila, aj keby to mal byt len kurz. Napr. uctovnicky. Kurz ta to nenauci, to len prax, ale zaklad dostanes, a ten uz mozes dalej rozvijat.
Ano, dnesni zamestnavatelia maju niekedy neprimerane vysoke poziadavky, ale vzdy sa da niekde "napasovat", nemusis nutne splnat 100%.
Neboj sa a skus zacat aspon tymi jazykmi 🙂
Je to v dnešnej dobe veľmi ťažké. Ja mám problém aj kvôli veku, aspoň tak mi to mnohí povedali. Dnes veľa firiem uprednostňuje uchádzačov o zamestnanie do 29 rokov, lebo majú za nich od štátu výhody. A čo my vo veku 30+ ??? Ja sa takto trápim behom roka 2 krát. Nič sa nedarilo, tak som sa prihlásila do niekolkých agentúr a až pred mesiacom sa mi jedna ozvala v momente ako som si odoslala CV. Je to síce "iba" práca na dohodu, ale ja som šťastná že mám aspoň to. Nemať žiadny príjem a mať aspoň tých 350e nie je na zahodenie. A jasné že hľadám ďalej prácu na TPP.
Ahojte priatelia,v Novom roku veľa,veľa zdravíčka,šťastíčka,nech je tento rok lepší ako ten starý.
Zároveň chcem poprosiť,kto mi vie poradiť ako to je,keď mám zamestnanie na zmluvu a zároveň mám prácu aj na živnosť,čimusímodvody platiť aj z tej živnosti alebo len to čo mi odvádza zamestnávateľ?Ďakujem za odpoveď
@osicka1 Mám pocit že ak je živnosť aktívna musíš platiť aj z nej.
@daniela022 prave koli tomu,ze robim na dohodu,hladam novu pracu.momentalne robim,co som studovala,mam rada pracu,ale robit u sukromnika je katastrofa.chceme sa osamostatnit a riesit byvanie.cast by sme potrebovali financovat hypotekou,no tu mi nedaju,lebo mam dohodu a na papieri minimalnu mzdu.mozno myslim negativne,ale za 4 roky v sukromnej firme,kde s nami zametaju som taka znechutena
@hoblinka13 Robila som u súkromníka, 11 mesiacov utrpenia! A tento rok 1 mesiac a po 3 týždňoch som ešte nemala zmluvu, čo ti poviem....ozvala som sa a "letela" som. Nechcem už robiť v takých firmách, popálila som sa 2x po sebe.
@hoblinka13 ahoj ,este stale by si rada zmenila zamestanie a chces zmenu zamestnania,tak my napis na hurarova@centrum.sk
@alosa78 o co konkretne sa jedna?v akej oblasti?
Je to v oblasti predaja doplnkov výživy. Možem vediet odkial ste? Možte my dat Váš mail a mohli by sme komunikovat cez mail,alebo telefonicky. Alena
Dobry den, hladame sikovnu lektorku babyplavana, skusenosti s plavanim deticiek vitane, trener plavania, fyzioterapeut, a ine. Otvarame nove centrum baby plavana v Bratislave od aprila.
nová perfektná klikačka, len za registráciu máte 200Kč a za každé kliknutie 2kč
http://klikjezisk.cz//Registrace.php?parent=f89...
@hoblinka13 a co teda momentalne robis?