Kde je chyba?

6. nov 2023

Momentálne mám prácu ale dlhodobo si pri nej hľadám inú, náhradu.
Mám kolegyňu s ktorou sme na tom rovnako (úplne rovnako, skončili sme spolu školu a zamestnali sa v tej istej firme). Poznám ju a jej znalosti, nie je v ničom lepšia (nemyslím to povrchne, len aby ste chápali pointu - máme rovnaké znalosti, skúsenosti, rovnaká úroveň), hlásili sme sa na rovnaké pozície s tým, že ona si našla prácu raz-dva a ja stále nič. Prajem jej to, len neviem kde je chyba. Je problém so mnou? Čo robím zle?
Pýtala som si od nej radu a povedala, že rozdieľ medzi nami je prístup. Kým ja som už znechutená z práce a chcem zmenu, ona to brala vždy pozitívne. Stavala sa k tomu tak ako keby tú prácu už mala a je pravda, že je vždy plná energie a pozitívne naladená. Môže byť problém v tomto? Moje negatívne vyžarovanie?

basska_b
6. nov 2023

Urcite to vyzarovanie na osobnom pohovore velmi vela spravi. Ci teba ani nepozvali na pohovor? Naozaj sa musis nastavit, ze pracu chces a ze ju aj dostanes, lebo si proste privolavas neuspech. Ja som mala kolegu, co neznasal svoju pracu, no nemal energiu na zmenu a tak len stale frflal a popri tom sa na oddeleni okolo neho tocili kolegovia a kolegyne, ktorym ked sa nepacilo, raz dva sli inde... Kamoskin uspech by ta mohol skor motivovat, ze aha ona ma rovnake znalosti a nasla si pracu.

lindous
6. nov 2023

Asi sa vie proste lepšie predať, určite aj to, že do toho ide s pozitívnym nastavením veľa spraví 🙂 takže trénovať pohovory... ono to asi nie je také jednoduché, keď to človek v sebe nemá, ale mám kamošku, ktorá mala problém pípnuť, proste stres hneď, habkala, nevedela povedať nič o sebe ani svoj názor, tak napozerala kopu videí, na pár aj keď neúspešných nabrala skúsenosti, bola pripravená na všetky klasické pohovorové otázky, to ju trochu ukľudnilo a prekonávala sa až začala hviezdiť a zrazu nevedela, ktorú z ponúk si vybrať 🙂 prípadne ak máš problém dostať sa tam, prerobiť CV

doriiis
6. nov 2023

Kolegyňa má obrovskú pravdu.Nase myšlienky tvoria naše činy a naše činy tvoria našu budúcnosť.Ja som tiež typ,čo sa nevzdá,kým to čo mám ako cieľ nedosiahnem.Velmi pomáha pozitívna myseľ,zdravý mamvpicizmus a vizualizácia.U mňa to funguje

syslik81
6. nov 2023

samozrejme ze ma pravdu .. dobre spracovany zivotopis,to ako vystupujes ako sa vies "predat" vsetko zavazi ... tiez by si nezamestnala negativistu . alebo niekoho komu je vsetko jedno ..

maranta_leuconeura
6. nov 2023

Na privolavanie prace myslienkami neverim.
Finta je v tom, ze aj s rovnakymi informaciami v zivotopise kazdy je napisany inym sposobom. Napriklad ona da fotku, lepsie ho strukturuje, je vizualne krajsi, prida nejake netradicne konicky, dobrovolnictvo ci napise zaujimavy motivacny list a preto ju zavolaju na pohovor a teba s priemerom nie.
Ty by si si ako sefka podla coho ineho vyberala, keby si mala 20 uchadzacov s rovnakym vzdelanim, vacsina zaujmy priroda, sport, knihy a vacsina v tej istej sablone napisana?

autor
6. nov 2023

Na pohovor ma zavolajú, zlyham tam

uhnakova
6. nov 2023

Proste kamoška pôsobí na pohovore lepšie, to je celé.

maranta_leuconeura
6. nov 2023

Tak ak sa dostanes az po pohovor, malo by ti byt jasne, ze ju vybrali a teba nie lebo kazdy z nas je iny (potom nechapem ten prispevok, ze ste rovnake, no nie ste 🤦). Ty im mozno nesedis povahou do tymu, nevies sa prezentovat, nevies zaujat alebo mas ine ,,red flags" kvoli comu si nuspesna (napr. aj to ze zle hovoris o svojej terajsej praci). Ja som si pred pohovormi pozerala dost videi co hovorit, co nehovorit, ako sa pripravit na pohovor... Skus.

sasa2
8. nov 2023

Kto viedol pohovor? Nedá sa opýtať na spätnú väzbu?