Ženy čo ste alebo boli po RD kde hľadať robotu,kam ste vy nastúpili aby sa dalo všetko skĺbiť okolo škôlky školy a deti.?V skratke napíšem naše fungovanie.Manzel robí od rána do večera.Ja mám na starosť školu škôlku učenie s deťmi, domácnosť atď.Do svojej pôvodnej roboty nemôžem vrátiť skrz škôlku.Na jednu smenu som nenašla zatiaľ nič.Dieta je často choré ,pár dní v škôlke dva týždne doma.Brigadu som našla,no veľa eur to nespraví.Poradte kde si nájsť robotu?Moja mama bola s nami doma 10r lebo ju nikde nechceli zamestnať keď mala malé deti.Ja tak nechcem dopadnúť,no bohužiaľ veľa pracovných ponúk není pre mamičky s malými deťmi.
Pokiaľ máš na starosti školu, škôlku, deti, učenie, domácnosť a muž len svoju prácu, tak nikde. Keď budeš chodiť do práce, to všetko, čo si predtým vymenovala, si musíte s mužom SPRAVODLIVO rozdeliť.
@zmrzlinka2021 Má plat 1200 v čistom no z toho platíme hypotéku,poistky, všetky poplatky škola škôlka,plyn,elektrika,tv internet,kredit,benzín do práce atď.Plus ešte potraviny išli cenou hore.Manzel má istú prácu a celkom slušne zarobí,teda ja sa musím prispôsobiť v ostatných veciach.
@h2 Muž sa deťom venuje cez víkend
Tak choď robiť cez vikend
Medzi nami dievčatami:
- ak máš robiť všetko čo teraz a byť na všetko sama, a nemáš nejaké vzdelanie / ambície, ani by ma nenapadlo ísť do práce. Maximálne niekde na polovičný úvazok, brigádka... Nebuď sprostá, aby si sa tu zmorila
Nedá sa aspoň striedať že ty ráno deti zanesies a on ich poobede vyzdvihne? Lebo on ráno zanesie a ty poobede vyzdvihnes?
Veď deti máte spoločne a sorry 1200 eur nie sú až take prachy aby tá takto delegoval
Od rana do vecera za 1200? To je bieda. Za 1200 by mal robit normalne 8micky a tym padom sa aj aktivne podielat na domacnosti.
Čiže tvoj muž varí, perie, upratuje a učí sa s deťmi cez víkend?
Nie, nemusíš sa ty prispôsobovať. Sú to vaše deti, nie len tvoje. A zase, povedzme si pravdu, nijako super nezarobí. Keby zarobil tak, že nemusíš ísť ty do práce, potom môže od teba žiadať, aby si sa o všetko ostatné starala ty.
ak muz robi od rana do vecera a ma len 1200 v cistom tak to je malo proste musi sa podielat bud vodi deti rano a ty nastupis skoro alebo vyzdvihuje poobede
alebo najhorsia moznost ty robis vikendy a on sa full stara cez vikend
ake mas vzdelanie prax co by si chcela robit ?
a skus otuzovat dieta podporit imunitu atd
Jaj moja, tu su same homeoficky s astronomickymi platmi. Tu sa pochopenia nedockas, vid ine diskusie na tuto temu.
Akurat ja co viem ze sa upracu baby do statnej spravy a do skolstva. Ale zas niektore pisu ze aj tam to vadi 🤷 tazko lahko zit.
@babulkomale Ak myslíš pochopenie v zmysle zariadiť sa tak, aby chlap aj naďalej nemusel pohnúť doma prstom a ona by behala medzi robotou, deťmi, školou, škôlkou a domácnosťou, kým by nepadla na hubu, tak nie, v tom sa naozaj pochopenia nedočká. Toto nie je správna cesta.
@solange7 V okolí chlapi zarobia 800 eur tak áno pre nás 1200 je pekná výplata.
@doriiis Jasné lebo hneď všade berú a čakajú akurát na mňa.Ja by som išla aj cez víkend robiť ale kam?
@pribinak Nedá sa tak,on robí od 6 do 17
@loginexistuje Deti otuzujem,aj vitamíny im dávam,aj sme stále vonku za každého počasie.No nič nepomáha aj tak sú choré.Mne je jedno čo by som robila nemám žiadne vysoké nároky,len chcem zarábať.
@babulkomale Aj v školstve som hľadala v kuchyni alebo upratovačku,len to sa tie ženy čo tam robia držia sa tej roboty.Nic není voľné.
On má 1200 a ty si ledva vieš nájsť brigádu, z ktorej veľa nezarobíš. Tak radšej nech si nájde prácu za 1000, pri ktorej bude môcť aspoň raz denne opatriť deti (buď ráno porozvážať, alebo poobede vyzdvihnúť) a ty si môžeš nájsť tiež normálnu prácu, pri ktorej zarobíš toľko, že to spolu i pri nižšom manželovom príjme bude spolu stále viac, ako máte spolu teraz.
Btw 1200 za prácu od rána do večera (ak to teda je ozaj do večera, lebo do cca 17-tej sa robí bežne, t.j. nepovažujem to za "do večera") nie je až taký vysoký plat
Boze v niektorých okresoch je aj na muža 1200 super...
Tak si to prepočítajme: tvoj muž robí od 6:00 do 17:00, čo je 11 hodín a zarobí 1200€. Iní muži robia 8 hodín denne a zarobia "okolo" 800€. Hodila som to do kalkulačky. Keby tvoj muž pri rovnakej hodinovej mzde robil 8 hodín, zarobí 872,72€. Čiže, sama vidíš, že to je bieda, porovnateľná s tým, koľko zarobia tí ostatní. Zarobí viac len preto, že robí viac.
@slavomira236 Ja neviem niektoré ženy by chceli aby chlap zarábal aspoň 3tisicky.Pri tom v niektorých okresoch je 1200 bohatá výplata.
Pracujenod 6 do 17? Ved to sa po praci kludne moze zastavit v obchode a potom sa s detmi ucit.
Tak skus aspon nejake miestne potraviny, alebo pol uvazku niekde v obchode ak potrebujete peniaze.
Skúsila by som možno nejaký obchod. Niečo menšie, s oblečením, nech je to slušná, čistá práca, ale nie nejaká náročná. Popr. recepcia nejaká, kde sa robí aj víkendy, samozrejme nie všetky, ale napr. dve soboty a jedna nedeľa do mesiaca a pod. Nevieme, čo máš vyštudované, s čím máš skúsenosť, skús to bližšie špecifikovať, nech ti lepšie poradíme. Také práce, kde si viac ty môžeš plánovať smeny...
Ahoj. Veľmi ťažko radiť, lebo vplýva na to veľmi veľa faktorov. Záleží od toho, kde bývate, aké máš v okolí možnosti, aké máš vzdelanie … Každá to máme úplne inak a univerzálna rada skrátka neexistuje. Môžu ti tu ženy radiť choď do školstva … ale iné je hľadať robotu trebárs ako pomocná sila v kuchyni vo väčšom meste, kde je škôl xy a v malom mestečku či na dedine, kde sú šance oveľa menšie. To isté platí pre obchody, hocičo. Ďalší faktor je dochádzanie. Šoféruješ, máš auto? Dá sa ti ísť do práce aj ďalej alebo si odkázaná na busy, MHD? Ľahko sa tu ženám radí rob hento toto, ale ono to nemusí byť také jednodoché. Ja mám tri deti, všetko okolo nich zabezpečujem ja. Zároveň mám auto, viem sa kedykoľvek dostať kamkoľvek. Môj muž zarobí oveľa viac ako tvoj, v podstate by som pracovať nemusela, ale mňa sedieť doma nebaví, ale kvôli deťom môžem pracovať len pár hodín denne doobeda, občas podvečer. Študovala som pedagogiku a slovenský jazyk na vysokej škole, takže sa venujem učeniu. Učím slovenčinu cudzincov a všetko prispôsobujem tomu, aby som si zvládla poriešiť deti/domácnosť. Inak, mne chlap aj pomôže bez problému. Stalo sa, že som mala študenta poobede, tak normálne všetko obehal a deti poriešil.
a call centrum ? napríklad zákaznícka linka ? to tušim aj z domu môžeš robiť
@sasitimi17 Nie som ten typ čo vie otravovať ľudí.Call centrum som skúšala no nešlo mi to
@yoxinka Mám auto to je veľké plus pre mňa.Hladam v dedine aj v blízkych mestách prácu.Vyucena mám len ucnovku teda nič moc.
Segra robi v skolkej jedálni...ona má už dieťa velke, ale má kolegyne čo si veselo OCR-kuju, lebo vzdy ich má kto zastúpiť...prac čas vediať dohodnúť aj 7-15 hod., aj upratovačka tam tak pracuje....
A to on je živnostník sám na seba keď ma 11 hodinovú prácu každý deň? To som ešte nepočula a nevidela inak prácu na TPP deň čo deň 11 hodín.
Napr keby si isla do obchodneho retazca, beru na rozne uvazky maju x brigadnikov tj da sa dohodnut kedy to tebe vyhovuje prist. Tym padom moj muz pride z prace, a ja do 21-22 vecer odchadzam do prace, alebo cez vikend. Muz nakrmi, okupe uspi, poprace. Ked treba navari, hodi pracku. A rano vstava do 5 do prace. Nejak sa to da ale nie tak ze ty budes mat akoby 2 prace -doma aj v praci a plat mizerny kedze takto zrejme viac ako na brigadu sa nedostanes. Budes vycerpana a zmorena a aj tak on bude ten co "zaraba" a este ti cez vikend "pomaha". Na toto by som ja teda nepristala..
Tak asi len skúšať v nejakých obchodoch/obchodných centrách skrátené úvazky, brigády. Viem o babe, ktorá pracuje v Lidli. Normálne jej vyšli v ústrety. Robí len doobedia, o 14.00 končí, potom si ide deti vyzdvihnúť. Ale toto asi záleží od konkrétnej predajne ako ti umožnia pracovať. Inak, keď tvoj chlap končí o 17.00, tak si viem predstaviť ísť na 19.00 do práce, navečer, poupratovať niekde, nejaké kancelárske priestory. Keď som robil v jednej firme, takto navečer tam chodil pani upratovať, do knižnice nám tiež chodievala pani na 19.30 a do 22.00 pracovala.
Ja som si našla prácu na 4h a iba na ranné zmeny.. síce vstávam veľmi skoro, musím chodiť veľmi skoro spať ale vďaka tomu stíham všetko okolo detí.. a vďaka tomu že muž pracuje z domu, je to ľahšie aj keď sú deti choré, alebo maju prázdniny, to namna počkajú pár hodín a ak by bolo čosi dôležité manžel tam je, aj keď často nemá čas.. čiže najlepšie nájsť si niečo v logistike na skrátený úväzok.. vo firme kde som ja mám možnosť aj neskôr kariérne rásť čo je môj plán, že keď deti vyrastú pozriem sa tam po inej pozícii.. zatiaľ je super táto časovo a vlastne aj práca má baví..
Otazka je prečo si chces hladat robotu, ked manzel delegoval na teba aj svoje ulohy ako staroslitovost o deti a domacnost?
Ak nechces dopadnut ako tvoja mama, sadni si s manzelom a zacnite to riesit spolocne, kto kedy vyzdvihne deti zo skolky, kto kedy vari, kto sa uci... a ako to SPOLU zladite.
Ziadne take ze "manzel robi od rana do vecera" - ak tak naozaj robi, tak musi mat taky plat, ze platit upratovacku a opatrovatelku by nemal byt problem. Ak nezarobi, nech si hlada praacu aby vedel si zladit aj rodinu aj pracu. Nie nechat vsetko na teba a este aby si ty chodila do prace. Toto pisem len ak nechces dopadnut ako tvoja mama a chces od zivota nieco viac.