Ach kočky som zúfalá.Už neviem kde hľadať prácu.Nikde ma nechcú vziať.Vyštudovala som odbor Informačné technológie a informačné služby v CR...Pracovala som ako čašníčka a ako opatrovateľka ( v DD) no vyhodili ma pre nadbytočnosť.Chcela by som robiť niečo v mojom odbore ale keď idem do nejakej cestovnej kancelárie tak ma odbijú že nemám prax.Ale kde ju mám vziať ? Na ÚP som chcela aspoň absolventskú prax ale vraj teraz nemajú nato peniaze.Nechcem sa tu sťažovať to nie (potrebujem sa vyrozprávať ) ale pripadám si ako neschopná krava ktorá si neviem nájsť prácu.Obehala som firmy a nič..Chcela som ísť už aj za pás ale neúspešne...tak ja už vážne neviem.Som úplne taká neschopná ?
Skus zahranicie ak vies jazyky🙂 ja som tiez mala na sr problem s pracou po skole a v zahranici som vzdy nasla...
@zazvorka87
@kattrin5 ja by som do zahraničia aj išla..ale priateľ má na svk dobrú prácu a nechcem ho opustiť...a navyše plánujeme bábätko...
@mimiq ja zas keď hladám prácu tak všetko je v okolí nového mesta, tam by nemal byť až taký problém, minimálne za ten pás kým nenájdeš niečo lepšie, ja som minule volala akurát na jeden inzerát, hladali ženy do výroby, len mňa odbili že bývam ďaleko. Ale teraz je to s prácou celkovo naprd, tiež jak hladám tak hladám furt nič. Neboj, neschopnosťou to neni, len je to teraz celkovo bieda, kto má prácu si ju drží zubami nechtami a nových miest vzniká málo. Inak pozerám že máš len 21 rokov, tak sa na ÚP spýtaj na nejakú dotovanú prac.pozíciu kde berú do 29 rokov, alebo sleduj takéto inzeráty, teraz to fičí
@kristiii dnes som bola na pohovore v magne,bola som aj v helle a v ostatných mám žiadosti..mne nerobí problém ísť za pás..ja sa roboty nebojím..ale proste buď ma všade odbijú že nemám prax alebo že som mladá...absolventkú prax som pýtala no povedali mi že momentálne nemajú na to peniaze takže ju ani neponúkajú.
@mimiq Ahoj, neviem ako u vás, ale celkovo s absolventskou praxou je problém, lebo úrady sa vyhovárajú na peniaze. Aj u nás v Ke je to tak, ale tak ako inde, v prvom rade musíš mať známosti. Kolegyňa vybavila dcére tak, že sa spýtala že keď to vybaví či ju vezmú k nám, riaditeľka povedala ok, a ona vybehla na pracovníčku úradu že ako to že to nejde, naša organizácia má požiadavku už pol roka u nej na stole, tak nech to zariadi. Jednoducho musíš mať za sebou niekoho "hubatého" ktorý vybehne na pracovníčku a presadí si ťa. (ale musí mať najprv na úrade vybavené že prijíma na prax). Držím palce.
@mimiq veď ja ti verím že sa roboty nebojíš, ani ja sa nebojím a nedarí sa mi nič zohnať, len som si myslela že nové mesto je na tom lepšie. Ja som nemyslela absolventskú prax, o tej si písala, len si všímaj inzeráty, napr. na profesii, niekedy majú firmy vyslovene požiadavku na uchádzača aby mal do 29 rokov lebo potom majú firmy toto miesto za určitých podmienok dotované štátom či úniou či kým, tak v takom prípade by bol tvoj vek výhodou
Možno niečo objavíš na: http://pracovnyportal.sk
ahoj moja dnes ma vydrbali z prace v nemocnici ako zdr. asistent no nadhera, hladam pracu na orave hornej mam skonceny bc. socialna praca keby bolo nieco potesi, dakujem krasne
Rozbieham firmu popri materskej ak mate zaujem napiste mi spravu poslem viac info