Kaufland - preplácanie dovolenky

tereza2086
20. nov 2024

Dobrý deň, chcem sa spýtať ak niekto viete.
Bola som na pohovore do Kauflandu a bolo mi povedané že dovolenka sa tam neprepláca, je to pravda?
Lebo niečo také počujem prvý raz a keď som sa snažila niečo nájsť na nete tak som nič také nenašla, ale prečo mi to potom ten Pán na pohovore povedal?
Ak tam niekto pracujete, viete mi to potvrdiť po prípade vyvrátiť?
Ďakujem pekne za odpoveď

melanta
20. nov 2024

Predpokladám, že to bolo myslené tak, tak dovolenku je potrebné celú počas roka vyčerpať a nie si ju nechávať preplácať. Kaufland je veľký zamestnávateľ. Možno nie všetko funguje ideálne, ale dovolenky tam fungujú normálne. Ale je bežné, že v reťazcoch nariadia ľuďom čerpanie dovolenky počas roka a tak, aby si do nového roka neprenášali nič.

markusrasford
20. nov 2024

@tereza2086 ešte si tam neodrobila ani hodinu už chceš mať preplatenie dovolenku. Je to na zamestnávateľovi ci preplatí dovolenku. Ľudia majú preto dovolenku aby si oddýchli a zrelaxovali

januska12323
20. nov 2024

Preplatenie dovolenky znamená, že si si ju nevyčerpala cez rok a preplatia ti ju ďalší rok, to sa vo väčšine firiem nerobí.

lucka_ke
20. nov 2024

podľa Zákonníka práce s dovolenka prepláca len pri skončení PP

gramtlika
20. nov 2024

ano, je to cisto na zamestnavatelovi, bohuzial. 😀 ale v kauflande som, zhodou okolnosti pracovala a mozem potvrdit, ze to skutocne neradi robia. 😉 radsej ta nechaju doma ako by ti mali dat co i len cent navyse.

tereza2086
autor
20. nov 2024

Ja som to nemyslela tak že si nevyberiem dovolenku a budem chcieť aby mi ju preplatili, ale že keď čerpám dovolenku tak že to bude ako neplatené voľno a preto som sa pýtala či je to naozaj tak , nechápem hneď tie útoky na mňa, prišla som sa spýtať či to je pravda

tiika
20. nov 2024

@tereza2086 myslím, že došlo k nedorozumeniu ako u firmy, tak tu na MK. Dovolenka je samozrejme platená, resp. patrí ti počas jej čerpania náhrada príjmu/cast príjmu. Preplatenie dovolenky - konkrétne presne tento termín znamená to, na čo ti ten pán odpovedal a prispievateľky tu vysvetlili.

tereza2086
autor
20. nov 2024

@tiika ďakujem pekne za vysvetlenie