Mam 2 deti, ktore su velmi casto chore. (Syn bude prvak a mala chodi do skolky )a muza, ktory pracuje do vecera a casto chodi sluzobne do zahranicia na niakolko dni. Cela domacnost je teda na mne.
Pred detmi som bola vychovavatelka v SKD. Skola ale medzitym zanikla/zlucila sa s inou, skoncila som. Nastupujem do skoly sem. Mam to blizko z domu, dali mi ciastocny uvazok, tie peniaze rozhodne potesia v rodinnom rozpocte. Proste som to pred nastupom videla ako pracu snov. Lenze ten kolektiv... Kopec starych uciteliek pretlaca nabozenske veci do osnov. (Sme ateisti). A snad vsetci ohovaraju, vsetky ucitelky aj vychovavatelky si vsetko zavidia, nedopraju si, len chyby hladaju na druhych. Donasaju riaditelke. Pomocky maju vsetci pozamykane. Nazory skostnatene, detom by najradsej nalozili na rit ak by mohli...
Baby ja sa tam citim tak strasne zle. Som este v skusobnej dobe a som na 90% rozhodnuta, ze dam vypoved.
Lenze 2 veci ma trapia: syn Bude prvak prave na tejto skole. Co ak ho budu sikanovat ak odidem?
A to, ze co budem robit ja? Zmenili ste niektora karieru na stare kolena? Strasne by som chcela robit nieco na home office, ale co? V jazykoch nevynikam, v matematike este menej :(
@deti95060810 v minulej robote si riaditel velmi potrpel, aby tam boli korektne vztahy, tak asi nie vsade to tak je.
Jedinú moznost vidim ako podnikanie. Alebo OZ - záujmové aktivity pre deti vo vašej obci, ak mas teda vztah k deťom… Alebo skus porozmýšľať celkovo, co ta baví, k čomu mas vztah. A pretav to do zárobkovej činnosti. Teda aspon to skus ☺️ Alebo najdi nieco vo vedľajšej obci. A skus rozhodiť siete. Usporiadaj grilovačku a popozyvaj okolitých susedov a utužuj
dobre vzťahy. Lebo aj tie vela pomôžu pri job seek. A nezabudaj, nikdy nie je neskoro.
Ale veď škola ešte nezačala. Takže neviem koľko dní si zatiaľ reálne bola v práci. Ale koľko už len času stráviš s kolegyňami, keď začnú deti chodiť do školy? Veď budeš s nimi sama v triede. Možno teraz, ak si bola niekoľko dní v škole cez prázdniny, si s nimi (s kolegyňami) bola dlhšie. Ale to sa začiatkom školského roka zmení.
presne tak. pracovat budes s detmi a nie nabozensky zalozenymi starymi ucitelkami. hoci, pravdupovediac, akosi tvojmu prispevku neverim 🙂 poznam kopu nabozensky zalozenych uciteliek, ale ani jedna to navonok netlaci okoliu.
@lonely66 ale ved moja najlepsia kamaratka je praktizujuca katolicka. Len tuto to podsuvaju kde sa da.
mas moznost vyberu. ak si bola doteraz doma a prezili ste, hladaj teda pracu dalej, ak sa na danej skole necitis dobre. toto bude zrejme len nejaka rarita, totalna vynimka.
Zveličuješ. Učiteľky si nesmú len tak svojvoľne meniť osnovy a v dnešnej dobe, keď môže hocikto podať sťažnosť na inšpekciu, by to robil len samovrah. Ohováranie a kopec reči k ženskému kolektívu, žiaľ, patria. Vždy chvíľu trvá, kým nový človek zapadne do zabehnutého kolektívu a príjmu ho medzí seba. A málokedy si rozumie každý s každým. A ani to nie je treba, najmä v takejto práci. Vychovávateľka komunikuje hlavne s triedou učiteľkou detí, ktoré má na starosti a s rodičmi. Ostatné učiteľky vidí akurát tak pri obede a občas na porade. A do práce chodíš porobiť si svoje a zarobiť peniaze, nepotrebuješ mať každú kolegyňu za kamarátku - to je len príjemný bonus. Keď Ťa klebety nezaujímajú, nezapájaj sa a dajú Ti pokoj. Skôr by som sa bála toho, akú skupinu detí dostaneš a akých budú mať rodičov.
Ved bud prijemna, mila, nezapajaj sa do intrig a daju ti pokoj. Budes mat na starosti svoju triedu a stare klebetne tetky raz do tyzdna v zborovni na porade prezijes.
Ak sa ty tam citis tak zle, co potom tie deti? Ja by som sa upriamila na decka, nech im je s tebou dobre. Pestuj pozitivny vztah s riaditelkou, do intrig sa diplomaticky nezapajaj. Skus tych ludi spoznat ako jednotlivcov.
Daj tomu sancu.
Ak to vazne nepojde, tak povedla potom zacni budovat zaciatok inej kariery, ale doma uz nezostavaj, to ti skodi asi najviac.
Taktiez ti neverim ako lonely66 ze starsie ucitelky nieco podsuvaju. PROBLEM JE V TEBE!!!!, zuris, mas v sebe nenavist aj voci skusenejsim starsim kolegyniam,Nevieme kde je koren tvojho psychickeho ci az psychiatrickeho problemu, mozno mas zlost z nespravodlivosti v manzelstve, ze tahas celu domacnost 24h/7 sama a ty nemas zivotnu filozofu krestanstva typu sebaobetovania sa, strpenia trapenia iba z lasky pre -ziveho Krista vo sviatosti oltarnej, tak ako to maju krestania , ty to nemas a zuris vo svojom vnutri, Jednoducho si prazdna ateistka ktora je az po dno svojho bytia zufala, a preto vidis v kazdej kolegyni vsetko zlo tohoto sveta, nic pekne a dobre (chudinky kolegyne, ze maju viac ako 40r) a najlahsie je vykrikovat, ze oni su krestanky a ty si ateistka, preto nie si schopna s nimi existovat ani len na jednej chodbe v skole. To ze mas kamaratku krestanku je uboha vyhovorka, ktorou chces klamat len a len samu seba!-inak by si to tu nepisala , nikoho to tu nezaujima. Ty mas psychicke problemy a ventilujes sa na kolegyniach a krici z teba ZLO. Su ateisti, ktori nie su posadnuti Zlom/Diablom, ktory z nich nekrici v zurivosti proti tomu, kto ho porazil - Kristovi na krizi, a krasne vychadzaju s ludmi v laske bez ohladu na vierovyznanie ludi okolo nich najma na pracovisku. Zamysli sa nad tym a vyhladaj pomoc! Inak ta caka len dalsie peklo vsade kam pojdes.
@chica007 jaaaj, dakujem, som sa davno tak dobre nenasmiala! 😀😀😀
@veselo_neveselo preco myslis, ze jej skodi byt doma? (Pytam sa pre introvertnu kamosku 😉)
@leellee Pretoze uz teraz nevie, co by robila, keby nezostala v praci tam, kde je. A ked dalej zostane doma, tak to ani nezisti.
No úprimne, keď máš prváka a skolkarku, tak táto práca a ešte na polovičný úväzok je sen. Nie každá žena má takú možnosť a niektoré musia makať na plný úväzok vo fabrike a ešte aj na smeny a zladiť sa s mužom. Na tvojom mieste skúsim vydržať aspoň tento školský rok a potom uvidíš, ako bude.
ja nerozumiem ked tot ak popisuje preco tam chces nechat syna ?
@chica007 juj, Ty si ozaj samá láska k blížnemu...
Ahoj, áno, ja by som zmenila kolektív. Pre mňa toto je veľmi dôležité. Syna môžeš prehlásiť na tú školu, kam pôjdeš napokon ty. Kariéru som zmenila v 39 😁. Ale teda nie je to žiaden home office, zas nebudem ti maľovať krásne obrázky ako niekto zamestná bývalú učiteľku len tak z fleku na Home office. V škole by som ostala, ale nikto by mi nezabránil chodiť na pohovory a hľadať niečo lepšie. A potom by som proste odišla. Či už so synom alebo aj bez. Ak tam bude šikana, riešila by som to až vtedy, keď nastane, nie dopredu, že čo ak... A radšej sa 20 rokov nepohneš z miesta.
@chica007 amen! 🙈
@janickacrazy ved aj pisem, ze som si myslela, ze je to praca snov... Holt, strasne neprijemne sa tam citim...
@mikadooo dakujem za pochopenie
A vlastne vies co? Pises, ze vyplata potesi, ale zas ak by ste vedeli vyjst aj bez tej tvojej vyplaty, tak ostan este doma. Ved pises, ze deti su vela chore a muz furt v robote. Ja by som teda ostala ak by nam ta moja vyplata nebola potrebna. Tu na koni ma asi za taky nazory zozeru, lebo zena musi mat aj rodinu aj karieru aj byt este usmievava a vdacna , ale srat na to ak to viete vykryt.
Skus odist v dobrom, vymysli si nieco o zdravotnom stave, alebo choru babicku ktoru ides opatrovat, aby sa nemali preco vyvrsovat na synovi a este bud doma kym sa da.
No tak potom ostan doma, keď je to také zlé tam alebo hľadaj inú prácu. Ono vieš, nikde to nie je úplne ideálne. Všade je niečo.
Ako dlho si tam? Daj tomu ešte trochu čas... možno sa to bude dať... možno sa nájde niečo iné.
40 tka sú staré kolená? čo sú to staré učiteľky? dôchodkyne?
ak odídeš , nikto sa ti tvojmu synovi nebude vyhrážať ani nebude pomstichtivý...inak to sú takéto kolektívy v školách? - len sa pýtam... tak to potom radšej vykladať tovar v Tescu...