Kariéra verzus peniaze

1. okt 2023

Vybrali by ste si rýchlo zarobené peniaze v zahraničí (práca vo fabrike) zmluva na 2 roky, čo nie je úplne rýchlo, kde ste s kamarátmi,ale bez rodiny,nemáte deti alebo by ste budovali ako taku kariéru na Slovensku za podstatne nižší plat,ale vykonávali odbornejsiu prácu a boli v okruhu kamarátov,rodiny?

83lenka83
1. okt 2023

Druhá možnosť

marca12
1. okt 2023

Druhu moznost som si vybrala,ked som sa rozhodovala,co po skole. Hned ma vzali po pohovore do prace v odbore,ktory som vystudovala,takze som ani nevahala. Vzdy ma lakalo ist do zahranicia,no viac ma lakalo vybudovat si karieru a nie robit v sluzbach alebo fabrikach v zahranici.

cocolino234
1. okt 2023

@autorka bez ohľadu na rodinu a priateľov, tá prvá možnosť vyzerá iba ako krátkodobé zarobenie peňazí, čo pre mňa vôbec nie je lákavé, keďže náhle nepotrebujem peniaze. Druhá možnosť pôsobí tak, že síce vynaložíš viac úsilia a času ale tvoj kariérny postup sa posunie a plat si vieš vybudovať. V tomto prípade by som volila druhú možnosť. Radšej sa zdokonalím v niečom svojom, ako behať z krátkodobej zmluvy do ďalšej krátkodobej a nemať z toho nič iba peniaze.

A ak máš už rodinu, taktiež by som zvolila druhú možnosť, až kým teda nie si v núdzi. Ale odpovede by sa samozrejme líšili aj od toho, ako ľudia vyrastali, aké majú hodnoty a podobne. Svoje rodiny môžete milovať rovnako a niekto by aj tak preferoval zahraničie.

diewcatqoo
1. okt 2023

Vybrala by som si prvu moznost s tym, ze by som sa snazila, aby ta praca vo fabrike bola len kratkodoba a pracovala by som tam na tom, aby som tam mohla postupit vyssie a robit nieco odbornejsie.

vroni
1. okt 2023

Na rodinu a kamarátov by som sa neviazala vôbec. A pracu, to by záviselo od toho, co. Ak by som mala vyštudovanu astrofyziku a mala ist umývať riady, tak nie. Ak mám vystudovane ucitelstvo (a teda posunutie začiatku kariéry o dva roky nevadí) a potrebujem niečo zarobiť na start, tak áno.

veselo_neveselo
1. okt 2023

Vzdy to druhe. A ta kariera sa da aj v zahranici budovat, ked sa chce.
Na rodinu a kamosov sa neobzeraj, oni za teba najom platit nebudu.

katkatet
19. júl 2024

Ja by som sa riadila vekom. Ak si mladá po škole a nemáš záväzky chod sa oťukat do sveta dva roky ubehnú rýchlo, nazbieras skúsenosti, budeš mať peniaze na štart do zivota ale pokiaľ už máš pokrocilejsi vek na tvojom mieste sa už usadim tu. Rozhodni sa srdcom 🙂 drzim palce