Kamery na pracovisku

koruhva
24. nov 2022

Ahojte, je tu niekto kto sa nejak do tohto rozumie? Chcela by som sa informovať ako môžem postupovať v prípade čo sa nám aktuálne deje v práci. Náš vedúci nainštaloval kamery bez toho aby nás na to upozornil a dal nám k tomu nejaké informácie. Problémom ostáva že kamera je otočná a keby smerovala smerom ku kase tak to pochopím avšak on si ju stále otáča smerom za bar, rovno 20cm od mojej tváre. Nemáme ani prestávku na jedlo takže sa stravujeme za barom. Dá sa v takomto prípade nejak ohradiť aby ju dal aspoň ďalej alebo smeroval niekam inam?

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
24. nov 2022

Na kamerové systémy sa vzťahuje zákon o ochrane súkromia, a ak sú na pracovisku, tak aj Zákonník práce.
A prestávky na jedlo a oddych sú definované v Zákonníku práce, aj podmienky ich uplatňovania. Ak nemáte prestávky na jedlo, môžte sa sťažovať na Inšpektoráte práce. Tak isto na využívanie kamerových systémov na pracovisku.

aurorastone2
24. nov 2022

Ja som robila v záložni niekoľko rokov a každá jedna pobočka okamerovana zhora dole sprava zľava niekde 3 a viac kamier ale nikdy nikdy tak aby snimali súkromný priestor alebo miestnosť kde sme mohli mať prestávku a čosi zjesť.... Určite by som sa ohradila nech ju umiestni inam

koruhva
autor
25. nov 2022

@elizabet173 myslím že za takýchto podmienok budem nútená ale práca je úžasná, veľmi ma baví a napĺňa. Len škoda tohto prístupu :/