Ahojte baby, mám 2,5 ročnú dcérku a mám dilemu kde sa od septembra zamestnať. Do starej práce sa vrátiť nemôžem, robila som zástupkyňu vedúcej v potravinách - žiaľ nemôžem robiť poobedne zmeny, nemám kam dať malú. Škôlka je od 6:30 do 17:00 je možné nájsť prácu, kde začnem od 7:30 do 16:00 ??? Strašne sa bojím že si nič nenájdem... Mám obchodnú akadémiu ukončenú maturitou, 10 rokov praxe ako zástupkyňa vedúcej, a peknú depku kde skončím. Ako ste sa po rodičovskej zvládli zariadiť s dieťatkom a prácou? Nemá mi kto pomôcť, partner je kamionista, viac je vonku na cestách ako doma...
V obchodoch sú radi, keby si robila aj 8,5 klasickú či 6 hodín.Ved to neznamená, že musíš robiť poobednú...nezufaj dopredu.Ked muž pracuje vonku asi zarobí a na začiatok by som hľadala pol úväzok či menej hodín
Len taká úvaha 😉 prečo si všetci myslia, že keď sa zamestnajú na polovičný alebo skrátený úväzok budú robiť iba ranné smeny.
U nás v obchode, ženy čo robili na takéto úväzky väčšinou robili poobede aj do 22 hod., tiež chceli iba ráno kvôli deťom, ale bohužiaľ museli robiť aj poobedné smeny. Nikoho nezaujímalo, že je 4 hodinová ani to, že má dieťa bez muža bez pomoci.
@domie274 ďakujem, poslala som vam správu
@77katarina moja mama robí celé roky v obchode a majú kolegyne, ktoré robia 6 alebo 8 hodín a iba doobeda. Čiže tá možnosť tu určite je, jasné, že nie všade, ale sú aj také možnosti.
@melanta môže byť...väčšinou čo vidím majú aspoň bc, Mgr..
@77katarina je to na dohode kde bývam ja sú radi za kohokoľvek...záleží kde býva...
@melanta upsvar a mestský úrad je zväčša o známostiach. A keby už náááhodou brali ľudí z pléna, tak určite s vysokou školou. Profesia je dosť o ničom, stále dokola tie isté neobsaditeľné ponuky, len raz za čas tam vyskočí niečo schopné.
anonym- skús sa popýtať priateľov a známych, či o niečom nevedia, prípadne na fb bývajú stránky rôznych miest s ponukou práce z danej oblasti. Počítaj ale s tým, že malá môže byť spočiatku chorľavá a možno budeš viac doma ako v práci. Nedepkujem ťa, len aby si počítala s tým, že sa to môže stať. Alebo skús popozerať prácu na doma.
@spadnutaslivka práca na doma by bola super len teda či už len na mňa čakajú s takou prácou... Kľudne by som robila aj telefonistku, robila som to popri škole a celkom ma to bavilo ... Ale teda predaj ponožiek a spodného prádla to našťastie nebol 😀 keďže nemám vysokú školu, veľa možností nemám žiaľ
tak to si popozeraj tú profesiu, tam sú rôzne ponuky na prácu z domu na telefóne
Ja som sa zamestnala ako účtovnícka vo firme, najprv som teda išla na recepciu a po roku aj čosi mi ponúkli vyššie miesto. Čas od 7-15:30 (pre mna ideál keďže som tiež samozivitelka). VŠ nemám, ale ucto som ovládala. Tak skús nejaké takéto firmy, administratívnu prácu a tak
Keď nájdeš niečo prijateľné, môžu mať napísané od 6-14 alebo iné časy, ale niekde sa dá dohodnúť že by si chodila na 7 a odchádzala o hodinu neskôr ako ostatní. Aj keď to tam napísané nemajú, možno sa bude dať dohodnut. Poposielaj životopisy kde sa dá a rovno im to aj napíš ako ti vyhovuje cas
@77katarina a preco by si to mysliet nemohli? Vsetko je o dohode. Ak je to zamestavatel ochotny akceptovat a vie si to zariadit, co je natom? Len sa netreba bat a na pohovore si otvorit usta. Ak ma clovek co ponuknut, je pracovity a ukaze, ze sa vyziev a prace neboji, mozu sa dohonut so zamestnavatelom na comkolvek. Jaj, len ked drviva vacsina skopi usi a iba sucha nohami, niet sa comu cudovat.
A Tesco nieje jediny zamestnavatel. Treba skusat. Jasne, ze nenajdes asi na prvu supu. S xy potencialnymi zamestnavatelmi sa rozlucis este po telefone, s niektorymi na pohovore, az sa najde ten pravy a ten bude ochotny pocuvat. Len treba poznat svoju hodnotu, svoje priority, ukazat kvality a netreba sa bat povedat svoje poziadavky.
@77katarina tak v NR máte aj Centro a iné obchodné domy.Ved môže ísť predávať odevy.Ja som myslela ozaj nejakú dieru kde je pár obchodov a ľudia si držia miesto
@77katarina u nás v Bille aj Lidli dlhoročná prax, že robia ženy len 6 či 8 hodín doobeda.
@melanta tak super, ....nech prídu do NR a zaručujem, že tak robiť nebudú v obchode, len po známosti
@melanta
@77katarina žiaľ u nás tiež sa nedá dohodnúť na 6 hodín, ja by som aj na pokladňu isla zo zástupkyni ale teda vždy treba potiahnuť aj víkend aj poobedne a tie sa robia do 21 alebo aj 22 niekde čiže s obchodom s pracou ktorá ma baví sa môžem rozlúčiť ..
☹️
A preto aj ja z vysokého postu robím upratovačku aj to po známosti. Lebo pracovná doba bohužiaľ v mojom prípade vyhráva, ešte také cca 2 roky a budem Happy 😉
Recepcia u nejakeho lekara, MC Donald, kludne by som oslovila aj odevne obchody mozno sa dohodnes aj na doobednych, vo vacsich mestach su studenti, ktori zase radsej poobede po skole robia, takze da sa to sklbit. Potom nejake take inatitucie ako muzeum, kniznica, informator, sbs firmy tam zase muzi radsje robia nocne, vratnica,
@spadnutaslivka vacsinou ano,po znamosti,ale da sa aj bez znamosti a aj bez VS. To vobec nie je pravda,ze len s VS beru.
Mozes ist robit kdekolvek,mas prax na veducej pozicii a uz to je dobry start. Nezufaj a ver si. Je vela firiem,kde hladaju asistentky a podobne kancelarske prace. Skus popozerat inzeraty na skolach,ci nehladaju pomocne pracovne sily napr.v kuchyni a podobne.
Pozri na profesii prácu z domu, ak vieš jazyky dá sa niečo nájsť. Síce je to na plný úväzok ale aspoň robíš doma a snáď pre dcéru by sa dalo odbehnúť. Normálnu prácu na skrátený je ťažko nájsť, ak nerátam brigády za 5e na hodinu.
Napíšte mi súkromnú správu viem vám poradiť
Nejaká štátna alebo verejná inštitúcia? Ako napríklad SP, upsvar, mestský úrad, tam sa zväčša v kanceláriách robí ozaj len 8 hodín. Alebo potom vrátiť sa do obchodu na polovičný uväzok ak je možnosť. Hlavne nemaj depku a nerob si negatívne závery. Otvor si profesiu a popozeraj, aké sú možnosti v tvojom meste, nech máš prehľad.