Je toto vyhorenosť?

alofinka
24. júl 2024

Od materskej už robím skoro 5 rokov, mam len jedno dieťa druhé mat nemôžem, pociťujem v poslednom dobe vyčerpanosť, liečim sa aj na depresie, mam 38,nechce sa mi chodiť do roboty pritom mam super robotu, som unavená, išla by som na dlhšiu PN, aspoň na mesiac si odychnut, raz som bola na PN tento rok kvôli depresii, v robote vedia ze sa na to liečim ale týždeň potom ma už naháňajú do roboty, dovolenky mam už malo, zas budú v robote frflat neviem co mam robiť

bublinka1426
24. júl 2024

@alofinka nechce sa nam viacerym chodit do prace. a mas super robotu, tak kde si vyhorela? mozno mas len malo dovolenky a potrebujes viac volna.

aeruginosa
24. júl 2024

Pises, ze sa liecis na depresiu. Skor by som v tom pripade uvazovala nad tym, ci mas dobre nastavenu liecbu + nejake psychoterapie k tomu. Urcite aj zvolnit tempo, ak to potrebujes.

tiika
25. júl 2024

@alofinka poviem, že treba si určiť priority a pokial ty nebudes Ok, ani v práci nebudes podávať taký výkon ako by si chcela s mohla.
Určite potrebuješ byt ty sama v poriadku, aby aj ostatne veci fungovali.
Zároveň PN nemusí byt jedine riešenie… možno máš super prácu, avšak i tak ti tam môže niečo prekážať, zamyslí sa nad tým, čo by to mohlo byt a ako sa to da zmeniť, dôležitá je liečba, vyber najlepších liekov pre teba, no i viac fyzickej aktivity, zdravšia strava (viac vitamínov, ovocia, zeleniny), zlepšenie spánku, celkový oddych a zregenerovanie sa po práci, dobre a fungujúce medziľudské vzťahy. Takze len PN je moze pomôcť, avšak chcelo by to niečo i v živote zmeniť.

purple_wolf
25. júl 2024

toto mi pride ze si rozmaznana alebo leniva toto s vyhorenostou nema nic ... ja som mavala razke depresie aj stavy uzkosti a presla som aj vyhorenim a toto teda nema s tym nic spolocne ... skor si vymen lieky na depresiu