Prosím vás, je toto realny a aktuálny výpočet čistej mzdy? Ďakujem
https://www.podnikajte.sk/vypocet-cistej-mzdy?i...
@hugigugin díky
@hugigugin prosím ťa a ako to je, som z toho mierne zmetena. Keď ponúkajú hrubú mzdu 1600€, to je kolonka hruba mzda. Čo je potom ta cena práce? Vždy som si.myslela,.že je hrubá mzda, z ktorej idú všetky náklady, cize náklad, ktory zaplatí zamestnávateľ je 1600€...z toho je časť moja mzda, ostatné odvody. Podľa tohoto, nestojím zamestnavatela 1600€ ale oveľa viac...
Z hrubej si platis odvody ty, rozdiel medzi hrubou a cenou prace su odvody co za teba plati zamestnavatel
zamestnavatel za teba plati ovela vyssie odvody ako si platis ty sama za seba 🙂 takze ta cena prace je naozaj vysoka a nie je to tvoja hruba mzda ale mzda + vsetky odvody, ktore plati on do Socialnej poistovne
Zamestnávateľa stojíš viac.
Je mzda čistá (to máš reálne), hrubá (s tvojimi odvodmi), superhrubá cena práce (s odvodmi, ktoré zaplatí zamestnávateľ ešte naviac za teba, príp ak si živnostník tak toto pýtaš, lebo si z toho všetky tie odvody platíš sama).
@moni73 tak to som nevedela. Myslela.som, že všetko ide z hrubej...čiže, keď je napr.na profesii uvedená hruba mzda, tak.proste to si dám do tej kalkulačky ako hruba mzda. Tie odvody, čo platí zamestnávateľ idú mimo mňa...
Teda,.myslím.tak, mimo.mna a mimo mojich dohodnutých peňazí v pracovnej zmluve
Celkova cena práce je množstvo peňazí, ktore na teba zamestnavateĺ potrebuje. Tam su aj jeho dovody za teba zaratane.
Ty máš hrubú mzdu 1600e zaplatis 13.4%poistné a 19%dan. A dostaneš čistú mzdu +danovy bonus na deti. Zaměstnavatel ale odvody ati tiez 35% z hrubej mzdy
A stojíš ho viac.
Ďakujem všetkym, už chápem.
No ja som jelen 800hruba mzda 2 deti jedno od 6do 15 a druhe od 15 odrobim cely mesiac a ledva mam s danovym bonusom pri 172 h 590 e nechapem.
Ano