Je toto dôvod neprijatia do zamestnania?

22. aug 2023

Ahojte, mám vyštudovanu strednú skolu pedagogické, sice som už pracovala raz ako učiteľka a potom asistentka, ale veľmi bojujem s tým, nájsť si prácu čo i len ako asistentka učiteľa. Spĺňam všetky kritériá, adaptačné mám, aj prax. Myslíte si, že to môže byť tým, že neviem vysloviť písmeno R? Všimnú si to určite na pohovoroch a nič mi tam ani priamo nevytknú, iba poďakujú a už sa neozvú :/ raz si dokonca pamätám, že hľadali, bola som na pohovore, nevzali samozrejme, a o pár týždňov tam znova bola tá istá ponuka práce v tej škole, tá istá pozícia.

martinka13
22. aug 2023

Môže, aj keď nepovedia. Navštív logopéda. Pomôže aj v dospelosti

deti95060810
22. aug 2023

v akom meste hľadáš? skús sa popozerať v špec. školách - tam je ťažký nedostatok všetkého a všetkých - isto nájdeš v tomto type škôl.

pribinak
22. aug 2023

Prečo nechodíš na logopediu?

V školstve to môže byt problém. Estw som nepočula učiteľku či pedagóga ktorý nevie vysloviť R

katulienocka999
22. aug 2023

Podľa mňa môže, deti sa majú učiť správne vyslovovať a toto by bol problém.. neviem si predstaviť,ze moje dieťa bude učiť učiteľka co ma problém s r a tým pádom bude opakovať po vás a bude zle rozprávať..určite navštíviť logopeda ktorý by vám s tým pomohol 🙂

a_alexandra_a
22. aug 2023

Môže, samozrejme, že ti to priamo nepovedia.
Ja bez hanby poviem, že mi to na dospelých ľuďoch extrémne vadí, už sa potom na to zameriavam a lezie mi to na nervy. Podvedome sa potom vyhýbam rozhovoru s ľuďmi, čo račkujú.

majlo1234
22. aug 2023

@a_alexandra_a mne to nevadi, ale vsimnem si to vzdy. A otaj nerozumiem, preco to rodicia neriesia s detmi, ale nechaju ich tak do dospelosti. My ako decka sme vsetky rackovali a do skorej puberty sme sa naucili u logopeda

mandzula
22. aug 2023

Jasne, ze ti to na pohovore nevytknu, to si dovolit nemozu, no moze to byt vec, pre ktoru uprednostnia niekoho ineho, a rozumiem im. Dobre vsak je, ze mas moznost stale s tym nieco spravit.

zuzanockamt
22. aug 2023

Ešte som sa nestretla s tým, aby bol na štúdium prijatý uchádzač s rečovou chybou. My sme museli mať aj potvrdenie od logopéda o bezchybnom rečovom prejave (bolo to súčasťou prihlášky). Ale to bolo pred viac ako 20 rokmi a na VŠ, teraz už je benevolencia vo všetkom.
Určite logopedické cvičenia a pracovať na tom, aspoň PA by si snáď mohla robiť, ale tam je teraz veľa uchádzačov.

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2023

@zuzanockamt Len teraz je to trochu inak, ako ked si isla Ty na VS. Teraz casto aj na ucitelskych fakultach nie su ustne, len pisomne skusky a potom sa absolventi ani poriadne nevedia vyjadrovat.

zuzanockamt
22. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl Verím, že úroveň klesá. Ja som ešte študovala za známky, nie za písmenká, zápočet, písomná a ústna skúška. Časy sa menia 🤷

tykat
22. aug 2023

Jasné že môže. Šup ku logopedovi, pracuju aj s dospelymi, cim skor tym lepsie.

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2023

@zuzanockamt Ano, bohuzial k horsiemu.

joesvk
22. aug 2023

V dospelosti sa však podobné chyby odstraňujú nesmierne ťažko. Ťažko nájde logopéda,ktorý má čas a chuť do toho ísť.

hankab
22. aug 2023

@majlo1234 ja tiez od malicka rackujem, chodila som ako dieta (4-5 rocne asi) k logopedovi a nepomohlo mi to.

zara0201
22. aug 2023

Môže. Nechcem rýpať,ale nebol to už problém na strednej pg?

autor
22. aug 2023

@zara0201 bol to dvojrocak, súkromné škola, takže ani nie. Ďakujem všetkým, takže chodiť v dospelosti k logopedovi je beh na dlhú trať?
Áno ja úplne chápem že počúvať račkujuceho človeka je na nevydržanie, ale prevažne si hľadám prácu ako asistentka, tak som si myslela, že tam by to nemuselo až tak vadiť. Jasné že aj mne sa priecilo učiť deti keď sama neviem povedať R, ale vedela som že som tam dočasné a že deti poctivo chodia na logopediu, k tomu som ich veľmi viedla, kde mňa tam naši nedali

katulienocka999
22. aug 2023

Možno sa vám to bude dat odstrániť pri dobrom logopedovi..ja chodím so synom ale pri ďalšej návšteve mam zobrať aj brata ktorý je už VS študent,že sa na to pozrie a mu poradi co a ako..tiež ma problém s r ale horší než rackovanie 🙂 za vyskúšanie nič nedáte 🙂

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2023

Treba k tomu logopedovi ist, poznam pripad, ked tento problem pomohli odstranit dospelemu, takze nie je to nemozne. Len treba naozaj poctivo trenovat. Ak chces byt v skolstve, obzvlast v skolke, na prvom stupni, tak toto je priam nutnost.

veselo_neveselo
22. aug 2023

Len som ti chcela zdoraznit, ze to nie je kvoli tomu, ako pises, ze "pocuvat rackujuceho cloveka je na nevydrzanie" - to vobec!
Myslim ze skor ide o to, aby to deticky nenapodobnovali, ako to, ze by to dospelym vadilo :-/
Ale tu mi ide i to, aby si si nemyslela ze rackovanie sa zle pocuva alebo daco take..., to fakt nie!

autor
22. aug 2023

@veselo_neveselo to je pekné od teba, ale poznám mnoho ľudí, ktorí majú s tým problém a aj mi to povedia :D a čo sa týka práce, ja už nehľadám prácu v škôlke ale skôr v ZŠ špeciálnych školách prípadne klasických ZŠ a ako asistentka. Samozrejme že už nechcem ísť takto deťom príkladom, po tejto stránke som sa necítila že tým deťom idem príkladom

mikadooo
22. aug 2023

Nie, myslím si, že to nebude tým R. Ale nič ti nebráni, po neprijatí tam zavolať a požiadať ich o spätnú väzbu, aby si mohla na sebe popracovať a vylepšiť si svoje skóre v ďalších pohovoroch... Maximálne ti to nepovedia, nemáš čo stratiť.

larisa
22. aug 2023

Určite to vadí byť učiteľkou čo nevie povedať r. Mne by to asi vadilo keby učila učiteľka moje deti keby by nevedela správne hovoriť. Veď aj dieťa ktoré ide na zapis do prvého ročníka ma vedieť správne vyslovovať. Ale veď treba nastivit logopédiu. Určite ti budú vedieť pomôcť.

kristiii
22. aug 2023

Ja som mala na základke na druhom stupni učiteľku slovenčiny, ktorá račkovala a teda riadne. A bola to jedna z naj učiteliek, na ktoré si spomínam. Tak len dnešnou dobou a školstvom to nebude.

autor
22. aug 2023

@kristiii tak to mi dodalo nádej, lebo ako asistentka si myslím že by to až tak nemalo vadiť i keď chápem.

liusa82
22. aug 2023

@autor my sme mali na základke na druhom stupni matikárku čo račkovala a v pohode učila.Takže beznádejné to nebude🙂

veronikalubko
22. aug 2023

Môj telocvikár nevedel R a nič také strašné sa nestalo 🙂

palicka
22. aug 2023

Ako môžeš mať vyštudovanú strednú pedagogickú školu, keď na prijímačkach sa zisťuje výslovnosť, dokonca niektoré školy vyžadujú potvrdenie logopéda? Úprimne? Áno, podľa mňa je to problém. Deti sa učia napodobňovaním a ty nie si vhodný rečový vzor. Ako ti písali ženy vyššie, smer logopéd a cvičiť, cvičiť...

mamina7070
22. aug 2023

to nebude dovod preco ta nevzali 😉

xena0
22. aug 2023

Čudné že si vubec vyštudovala pedagogiku keďže tam by si račkovať nemala, dokonca sa tam dokladá posudok od logopéda. Podľa mňa to môže byť dôvod aj keď to nepovedia.

tetapetra
22. aug 2023

U nás na škole je zástupca riaditeľa na prvom stupni račkujuci učiteľ. Učil syna v 3r informatiku. Asistent učiteľa u nás aj diktuje a aj pomáha deťom. Nakoľko sú tam aj deti s NKS môže dochádzať k neporozumeniu. Zabehni k logo, môže to byť jedno sedenie.