Je to zlé znamenie?

23. júl 2024

Ženy som tretí deň v novej, práci. Pozícia, ktorú som predtým nerobila ani neštudovala. Prvé 2 dni tam somnou bol kolega, ktorý je denne somnou na pobočke a manažérka, ktorá ma zaúčala. Tieto dni boli super, s kolegom som sa síce veľa nebavila, keďže celý čas sa mi venovala manažérka. Už som prvý deň klasický pracovala a dostala som veľa pozitívnej spätnej väzby, rovnako i druhý deň.
Dnes tam bol len kolega a začalo to. Okolo 9:45 mi povedal aby som mu do 10:00 spravila niečo (5 životopisov vo Worde), už som mu to išla poslať keď na mňa zahulákal (pred celým tímom) aby som už išla na meeting, na mňa čakajú. Po meetingu som sa ani nepostavila a už "To si stále nebola schopná poslať to čo som chcel? Povedal som, že do 10 to má byť u mňa!"
Rovnako si mal on pozisťovať nejaké údaje a na diktovať mi, mala som to nahrať do systému. Nespravil to a pýtal si odomňa tie údaje, som mu povedala, že ich nemám a myslela som si, že mi ich povie on. Že som to doje*ala, že teraz môžem riešiť aby som to mala atď. Bolo toho dneska viacej..
Tiež mi sám povedal ale i pani upratovačka viac do podrobna, že tento rok tam bola cca každý mesiac iná baba. Každú vyhodili - riaditeľ si pýta spätnú väzbu od neho. Úprimne prvé 2 dni som bola nadšená z práce ale mám pocit, že on sa ukázal až dneska.... Alebo mal len zlý deň. Neviem čo si myslieť..

autor
23. júl 2024

Musím dodať, že ako osoba je v poriadku. Dá sa sním srandovať a rozprávať, jedine tieto pracovné veci sú také zvláštné

alickapusinka
23. júl 2024

Ak by si robila to čo máš nič by zle nebolo.

autor
23. júl 2024

@alickapusinka a čo som mala robiť? Všetko som robila tak ako mám

radulkova
23. júl 2024

@alickapusinka :D aha takže ona tam je dva dni a on má právo po nej hulákať?
preboha..

lonely66
23. júl 2024

autorka - je kolega na rovnakej pozícii ako ty alebo je nadriadeným? ak je nadriadený, máš smolu. ak je na rovnakej, povedala by som mu, že ja som si svoje urobila a nech ráči on urobiť to, čo má, že ty si bola tá, čo čakala naňho. a že ak sa mu to nepáči, nech ti nabudúce pošle písomný mail, čo všetko je tvoja robota a čo jeho a budete sa navzájom dopĺňať. písomný preto, aby si mala podklad pre manažérku. alebo ho o to písomne požiadaj ty. ak je chuj, treba s ním jednať takto....

marsmykkok
23. júl 2024

tak ak si rozumieš s ním ľudsky, čo tak ho konfrontovať? NIečo v štýle, neviem či si vykáte alebo tykáte, že proste o 10tej bol na teba nahnevaný a že ťa to mrzelo, kedže si to nemala kedy urobiť, kedže bola porada a porada práve skončila, že po porade si sa do toho chcela hned pustiť. Možno len proste nemá nervy zo železa a má zodpovednosť, problém ak sa niečo neurobí a ked prídu nečakané udalosti ako tá porada dnes, tak je potom z toho nervozny. Možno keby ho slušne na to párkrát upozorníš dá si trocha pozor, hoci možno úplne nie, ale to aj ty ak niekedy vyskočí sa môžeš naučiť brať neosobne a neriešiť to.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. júl 2024

On je kolega ale jeho preč nepošlú, ma rôzne kontakty a veľa spravil pre firmu. Preto nemali problém poslať preč všetky baby čo boli pred, len tento rok. Uznávam, mohla som pracovať rýchlejšie ale nie som ešte až tak zabehnutá. Ten meeting mal začať o 9tej, čakala som, nič.. volala som či bude, nebude (je to online meeting) . Povedali, že nemajú čas volajú neskôr keď budú mať čas. Potom došiel kolega a začala som mu pracovať na tom o čo požiadal, keďže som to mala časovo dosť obmedzené a vtedy začala porada

vyrovnanaosoba
23. júl 2024

Jedna vec je stihnúť všetko, vedieť všetko, odovzdať na čas, iba vec je, sk niekto nevie ovládať svoje nervy a huláka na kolegyňu, môže byt nadriadený, podriadený, riaditeľ, či upratovačka, trošku úcty a krajšie jednanie ešte nikoho nezabilo. Určite by som mu minimálne povedala, aby zmenil ton komunikácie, lebo som s nim husy nepásla 🤭 a asi čaká a výpoveď 🤔🙄

autor
23. júl 2024

Presne toho sa bojím, mňa tá práca baví a už od prvého dňa robím všetko, nebol žiadny problém kým tam bola manažérka, takže nie je to o tom, že to neviem alebo nerobím dobre. Avšak jeho sa pýtajú ak sa rozhodujú či si ma nechať alebo nie..a tie bývalé baby vyhodili po týždni / dvoch cca

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. júl 2024

@taynee áno

rozkvet1
23. júl 2024

To ich stále baví zamestnávať respektíve hľadať nového zamestnanca lebo oni sú príliš jebnuti na na to aby si uvedomili ze sa nevedia chovať? 🤔

kandelabra
23. júl 2024

Pockala by som dalsie 2-3 dni ci to bude stale taketo, a ak hej, povedala by som o tom manazerke s poznamkou, ze tie baby pred tebou asi neboli vsetky take neschopne...

roja01
23. júl 2024

Ak sa to bude opakovat, manazerke by som povedala, ze nie ty si problem, ale kolega. S jeho sposobmi tam nikdy nebudu mat pracovnika co bude vyhovovat.
Mozno sa boji konkurencie a potrebuje sa ukazovat ako nenahraditelny.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. júl 2024

@roja01 on jedine s kým vedel pracovať bola jeho ex manželka, robili spolu. Potom kvôli osobným vzťahom po rozvode dala výpoveď a odvtedy každá je výhodná. Ale ako hovorím, nemyslím si, že riaditeľstvo je také hlúpe a neuvedomuje si to. Len on je naozaj veľký prínos celkovo pre firmu

svetlonos
23. júl 2024

@alickapusinka
co ti šiši? Si zo necitala? On sa prejavil ako psycho kkt keď tam nebola manažérka! Má evidentne strach z konkurencie, nenechá ju robiť jej prácu, nedá jej info a žiaden pred všetkými aby ju zneistil!
A niet toho Boha aby za rok tam bolo toľko neschopaciek!

svetlonos
23. júl 2024

Ja by som ani necakala a isla rovno za tou manažérkou. Priamo by som sa jej opytala, prečo hľadajú tomu kolegovi "bábky", ktoré mu dovolia šikanovať?
Povedala by som, ze dobre vedia v kom je problém, tak na čo hľadajú nového pracovníka, keď vedia aký pánko je??
Opytala by som sa, či to chcú riešiť alebo ostanú- ako vždy- pri jeho verzii o neschopnej kolegyni. Ktorú samozrejme on rôznymi spôsobmi znemožnil ako aj výkon jej práce?
Predpokladám, že manažérka sa na teba max chápavo milo usmeje a debil ostane. Dala by som výpoveď a dôvod uviedla ako šikana na pracovisku a cielene znemoznovanie mojej práce kolegom - prenosným a nenahraditeľným!

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ina2405
23. júl 2024

Porozprávaj sa na rovinu s kolegom. Ak to nepomôže, hľadaj inú robotu a ešte predtým treba napísať na vedenie ofic.sťažnosť a podrobne opísané situácie a správanie. Raz som takto podala sťažnosť na jednu strigu, kvôli ktorej kolabovalo pracovisko lebo ľudia odchádzali a nemala na ňu jej priama nadriadená páku, lebo nik sa ofic.nesťažoval. Strašne šikanovala každú novú silu, potenciálnu konkurenciu, naschval dávala zlé inštrukcie pri zaučení. Po mojej sťažnosti ju začali riešiť, musela odtiaľ idísť a tetaz je tam pokoj.

autor
23. júl 2024

@monsterablue poznám to, čo mi povedia. Keďže sme celý deň len dvaja, tak sa aj rozprávame a spýtala som sa kto bol pred a prečo odišla /odišli. Povedal mi, že on keď došiel mal tu manželku atď atď atď.