Mam kolegyňu. Každý deň vola z prace synovi ako sa ma. Co nove. Každý víkend sú spolu. Kedze syn je ženatý a má dcerky. Minule kolegyňa bola PN a nevedela dokedy bude pn. Jej syn doniesol PN k nám do prace a vravím mu ze mamka ma nedoplatok za obedy ci vyplatí 40 eur lebo eur doplatky za obedy musíme odovzdať teraz sefke. . S tým ze vravím ze sak vy sa s mamkou vyrovnate keďže ste spolu často. A on ze ok. Došla kolegyňa po PN do prace a mrzuta prečo som pýtala za obedy od jej syna. Ze sa to nerobí. Ta nechápem. Zle som tak urobila?
To sa fakt nedalo počkať ?
@lelelienka ale ušetrila som cestu kolegýňi aby nemusela počas pn doniesť eur do prace. Odkiaľ dat eur keď je PN a šéfka chce eur na druhy den?
To je vec sefky nech si poriesi platby so zamestnancami, nie tvoja.
@pribinak a koľko počkať? Šéfka ma čakať mesiac? Chce eur rýchlo do 2 ci 3 dni
Ty prečo organizuješ veci za šéfku?
Inak počula si už o internetbankingu? Kolegyňa mohla poslať peniaze aj tak.
no tiez by sa mi nepacilo, ak by prisla moj clen rodiny zaniest PN a niekto od neho pyta 40€ na obedy 🤷♀️ mala si to vyriesit sefka s kolegynou, v dnesnej dobe ozaj nie je problem, aby napr. kolegyna poslala tebe alebo inej kolegyni na ucet a ta to za nu zaplati (ak by to teda nepockalo)
a vobec nechapem, na co ty si to riesila - sefka ta tym poverila?
@pribinak omyl každý mesiac je to úloha od šéfky. Eur na účet nechce šéfka. Chce hotovost
@petamich poverila. Jasne. Sak nie som iniciatívny blbec
Povedala by som šéfke, kolegyňa je pn. Vybavené.
Ja v tom osobne nejak problém nevidím. Asi to závisí aj od vzťahov, aké majú ľudia v rodine.
neries, uz sa stalo, mohla si kolegyni zavolat a dohodnut sa s nou, ze aby to vyplatil syn ak by suhlasila ok, ak nie bilo by to uz na nej ako si to zariadi
@unicornlady majú výborné vztahy
Aj keby spolu bývali v jednej domácnosti, ani by ma nenapadlo jej synovi hovoriť, že mama má niečo zaplatiť. Slušnosť a diskrétnosť nič? Že majú výborné vzťahy nie je argument.
@melanta slušne poprosila chcete nechcete? a diskrétnosť? Ved nie je to tajomné intímne.
Si neslušna a drza od členov rodiny sa to nepyta
@nikolca vďaka za názor.
Ano, aj ja sa priklanam, ze su nemala. O peniazoch sa treba bavit s ludmi, ktorych sa to tyka, lebo ludia vedia byt na to citlivi. Sama vidis. Aspon budes vediet do buducna.
Stanú sa rôzne nedorozumenia, nabudúce budeš opatrnejšia.
Zavisi to od vztahov ja by som to aj za niekotrych kolegov uhradila 40€ a posle mi to na dalsi den😵💫🙄
Tiež si myslím, že v prvom rade si to mala riešiť s kolegyňou, že ako to vybavíte a nie pýtať od syna, nebolo to úplne vhodné... ale teraz to je už jedno, nie je to zase žiadna tragédia, môžeš sa ospravedlniť, ak si tak ešte nespravila a nabudúce budeš vedieť...
@veselo_neveselo veru budem vedieť. Aj keď vždy jednam s ľuďmi so slovami môžete? prosím ďakujem. A vždy chcem aby bolo ok medzi ľuďmi dobre vzťahy harmónia obyčajná ľudskosť.. Aby aj vlk bol sýty aj ovca celá. Spokojnosť nadovšetko.
@lindous jasne už viem. Vďaka za názor.
@judit47 to hej
Pozri, kolegyna to sama povazuje za netaktne, nabuduce budes vediet. Dalo sa to nejako diskretnejsie odkomunikovat. Napriklad jej synovi povedat, ze ma odkazat mame, ze treba vyplatit danu sumu. Mozno by sam vytiahol penazenku. Znelo by to lepsie "zaplatil som za teba obedy" ako "tvoja kolegyna ma skasirovala"
@0silvia0 jasne a ved mohol povedať nemám hotovosť.
Pokiaľ kolegyňa vedela, že obedy majú byť zaplatené, tak sama mala poslať peniaze po synovi. Ja osobne v tom veľký problém nevidím. Vyplatí, čo bolo treba, doma sa vyrovnali a všetko fajn. Len sa robia problémy aj tak, kde niesu 🤷
@patus_2 dakujem. Veru tak
Je to nevhodne. Keby sme v roku 10 pred kristom a neexistuje nič iné len cash, ešte by sa to dalo pochopiť, ale aj tak by som radšej volala kolegyni, možno by nakoniec toho syna poslala, ale urobila by to ona. V dobe internetbankingu, mobilných aplikácií s bankovníctvom a komunikácie takej, že ti reálne človek vie odpovedať behom pár sekúnd naozaj nikoho nenapadlo tie peniaze poslať?
@lavender94 súhlasím rýchly internetbanking doba pokročilá ale... Chcú cash.
Musim suhlasit s kolegynou, ja by som peniaze od clenov rodiny nepytala, nehodi sa to.