Je ťažké dostať sa pracovať do banky na pobočku?

16. aug 2024

Ahojte, mám 35 rokov a hľadám si novú prácu. Je ťažké sa dostať do banky na pobočku? Mám obchodnú akadémiu, 3 roky som pracovala ako špecialista pre pohľadávky, potom materská a 10 Rokov ako veduca predajne kde som mala po sebou 12 ľudí. Rada by som vyskúšala niečo nové, kde sa nebudem naťahovať s tovarom. Napadla ma banka, práca s ľuďmi a predaj ma veľmi baví. Je ťažké sa tam dostat? Na čo si dať pozor na pohovore? Ďakujem za info

mamina7070
16. aug 2024

ani nie len sa pruprav ze je to nizsie hodnotena pozicia ako v obchode

autor
16. aug 2024

@mamina7070 viem, ale aj sa manuálne nenarobím a o to mi ide. Viem, že s mojím životopisom si veľmi vyberať nemôžem, nakoľko nemám vysokú školu tak ma napadla banka

lindusss2016
16. aug 2024

Praca v banke je v dnesnej dobe tak neatraktivna, ze podla mna su radi, ak tam na take podmienky niekoho nalakaju. Ja som raz bola na pohovore v tatra banke, malo to mat tri kola, po prvom kole mj volali, ze ma okamzite beru, no ale ked mi povedali tie platove podmienky, tak som to rovno odmietla. A este aby som sa stresovala, ci budem mat splnene plany a pod... V sucasnosti mam dve kamosky pracujuce v banke, robia od nevidim do nevidim a plat podla mna nie je adekvatny.

marsmykkok
16. aug 2024

bánk sú desiatky, niekde ťa zoberú. Akurát si treba uvedomiť, že to je podobná pozícia ako poisťovák-núkať ľudom produkty a obvolávať ich. Dnes už banky majú za všetko čo urobíš na pobočke poplatky, tlačia ľudí aby si všetko robili doma cez appku. Teda neprídu si k tebe pozrieť zostatok na účte, vložiť alebo vybrať peniaze a podobne, skôr je to o tom obvolávať klientov a núkať im niečo.

ivik4
16. aug 2024

Nieje to vobec tazke, beru pomaly kazdeho 😄

la_dolce_vita
16. aug 2024

Tazka a narocna praca, financne neohodnotena, same plany, buzeracia, casovo narocna. Fluktuacia je taka obrovska, ze ta urcite zoberu.

beata_k
16. aug 2024

Dost si pracu v banke idealizujes. Ponukat ludom kreditky aj ked to vobec nepotrebuju. Presviedcat ich na produkty, ktore nepotrebuju lebo treba splnat ciele. Bud si pre ludi par skundova zalezitost a ani netusia tvoje meno alebo tam na teba pridu navrieskat kvoli staznosti. A pritom ty ich vidis 1x v zivote. A skoro som zabudla...ty sa samozrejme musis len tupo usmievat a ospravedlnovat lebo pracovnik 200 km od teba im povedal nespravnu informaciu.

la_dolce_vita
16. aug 2024

@beata_k keby len kreditky, ale take zivotne poistenia, investovanie do fondov a ine zalezitosti...

30katrusa40
16. aug 2024

Myslím že nie. Známu teraz vzali na pobočku v banke . Školu má úplne mimo . Ide teraz po materskej na pobočku. Takže myslím že ty máš omnoho väčšie šance sa dostať ako niekto kto nič podobné ani nerobil a predsa sa dostal.

beata_k
16. aug 2024

@la_dolce_vita Tak, tak. Aj dochodcom, kazdemu do radu lebo ciele treba plnit.

marsmykkok
16. aug 2024

ja osobne by som išla radšej k mobilnému operátorovi (orange, telekom) ako do banky. Tiež núkaš veci, ale ľudia nový mobil potrebujú, čo nie sú technicky zdatný prídu radšej na pobočku, rovnako čo sa týka internetu, volaní, majú dvaja najväčší operátori stále monopol a niekde iný výber nie je, často má veľa ľudí všetko u jedného operátora a vieš ich ľahko presvedčiť na nový produkt.

kate_cs
16. aug 2024

Nie je ťažké zohnať prácu v banke. Veľmi sa tam zamestnanci točia, lebo plat závisí od toho, koľko predáš rôznych služieb, založíš účtov a podobne. Nastúpi im nový človek, podobaduje všetko možné celej rodine a kamarátom a potom mu už plat klesá, keď nemá koho otravovať, tlačia na neho a odíde časom aj sám. A opäť dookola.
V banke to nie je len o ťukaní do počítača. Ponúkaš produkty, obvolávaš klientov, každý chce mať dnes už pokoj a všetko si sám urobiť online, nedohadovať sa s pracovníkom banky.

sella38
16. aug 2024

Neblazni... robila som v banke 2 mesiace 😂 Utiekla som v skusobnej dobe....

mima172
16. aug 2024

Je to veľmi ľahké. Aktuálne si hľadám prácu, mám zverejnený CV na profesii a už mi volali zo 4 bánk. Nemyslím to v zlom, no už mi to začína pripomínať naháňanie na predaj zázračnej kávy na chudnutie, takže nie, nie je ťažké dostať sa pracovať do banky, či poisťovne (celkovo vidím, že finančníctvo stále veľmi naháňa ľudí).

la_dolce_vita
16. aug 2024

Tato praca uz davno nie je sluzba klientom, ale hnusny biznis. Ved kolko uctov ma clovek za zivot? Niekto len jeden, ale mesacny plan je otvorit x uctov. Uvery, investovanie.. dnes uz malokto ide na pobocku. Plan sa plnit ale musi. Nie kazdy ma na to povahu. Plus praca s hotovostou a vecer obvolavat klientov..

babulkomale
16. aug 2024

Je tam ťažké vydržať. Neustále tlaky na predaje, vnucovanie poistiek, vcelku hrozná práca.

luccija
16. aug 2024

To by som radšej išla niekam na čerpaciu stanicu robiť vedúcu, alebo niekam inam ako do banky.
Stresy z plánov, nútia ľudí už všetko robiť cez IB, vkladomaty a tebe zostane len jediné nalákať ich na úvery, poistenia, kreditky milujem, keď mi z banky zavolajú, že mám prísť majú výhodné produkty, az mi ich je ľúto.Dostanes sa niekde do nakupaku piatky, sviatky celé dni krátky, dlhý týždeň...

koniarova
16. aug 2024

Neblázni. Hľadaj ešte ďalej.

melanta
16. aug 2024

Autorka, určite si už pár krát v živote v nejakej pobočke banky bola, tak vieš, ako to asi vyzerá. Ak si myslíš, že by ťa to bavilo, vyskúšaj to. Vždy môžeš odísť. Ak ťa to láka, vyskúšaj napriek množstvu negatívnych reakcií. Som 25 rokov klientom Tatry, sú tam na pobočkách aj ľudia, ktorí tam toľko pracujú. Niekoho to baví, nie je to pre neho stres, vie plniť plány. Nenechaj sa odradiť, ak ťa to láka.

1ryba
16. aug 2024

V 365 banke majú inzerát v rámiku rovno pri okienku. Stačí im maturita z akejkoľvek SŠ a vek 18 rokov.

martul
16. aug 2024

Voľakedy bola práca v banke, že wau. Dostať sa tam nebolo jednoduchšie. Teraz je to o tom, že tam prídeš s nejakou požiadavkou, napr. len obyčaný vklad EUR na účet a oni budú do teba hustiť a hustiť a kým dáš jeden podpis tak ti stihne ponúknuť min. 3 perfektné produkty, investicíe a fondy. Sesternica tam pracuje a hovorí, že je to o držku, úplne niečo iné ako keď nastupovala pred rokmi. Strašne je na nich vyvíjaný tlak.

lakebabe
16. aug 2024

Úprimne berú hlavne vo väčších mestách každého, lebo tam nikto nechce ísť robiť. Keď vidím ako niektoré známe skončili ako poslednú možnosť na pobočke v banke, lebo ich nikde nevzali bez praxe a po materských tak to taky problém nebude

marsmykkok
16. aug 2024

@martul Presne tak, autorka je skoro môj ročník, tiež mám OA a vtedy bol sen asi každej študentky dostať sa do banky a sledovala som bývalé absolventky, či sa im to podarilo. Ale vtedy proste klienti chodili za nimi a oni robili administratívu okolo klientov, teraz je to druhý poisťovák už.

bosorkabb
16. aug 2024

Pracovala som v banke a berú fakt každého.
Náplň práce je všade rovnaký. Splniť cieľ. Čo najviac predať. Poistenie, investovanie, úvery, kreditné karty a tak dookola. A buzeracia za neplnenie plánov.
Odišla som.

maranco
16. aug 2024

Záleží aká banka, vo FIO nevyvolávajú klientom s ponukami ani na pobočke netlačia produkty.

butterflyeffect
16. aug 2024

U nas v banke za posledne obdobie najradsej brali mladych a dokonca bez vzdelania( ukonceny gympel napr a dost)-nastupny plat nic moc, trva minimalne rok kym clovek ide do lepsieho platu, manulane nenarocne, na psychiku viac ako 3 ine prace

vlastnynazor
16. aug 2024

Zavisi od mesta, kamoska robi v banke a co hovori, hlavne BA, krajske mesta - velka fluktucia. Mensie mesta - kde je menej prac.ponuk, tak tam sa ludia viac drzia prac.miesta. A tiez, co tu uz niekto pisal, tak sa snazia omladzovat personal, ze sa dokonca robia nejake vekove statistiky na spolocnost a jednotlive utvary.
Ale ak ta to oslovilo, tak skus. Ved za pokus nic nedas a mozno ta prave vyberu.

cafelatte
16. aug 2024

Vie niekto aj platovo koľko sa zaraba v banke?ci je to tajná informácia..

autor
16. aug 2024

@cafelatte aj mňa by to zaujímalo. Na profesii majú rôzne uvedené. Niekde 1200 a niekde aj 1600 a tiež je podľa mňa nereálne aby dali tých 1600 len tak, asi za tým bude základ a pohyblivá zložka.