Je štandardné, že sa vám neozve potenciálny zamestnávateľ po pohovore?

19. dec 2022

Ahojte, je to štandardné že sa vám neozve potenciálny zamestnávateľ po pohovore ?
Budem konkrétna, absolvovala som dve kolá pohovorov, zhruba pred dvoma týždňami, pričom som sa spýtala na to aký je ďalší postup. Vraveli mi že do 15. decembra sa mi ozvú, s tým či ma berú alebo nie.
Priznám sa,môj pohovor nedopadol podľa predstáv, nemala som zo seba dobrý pocit, mohla som byť lepšia. Stres urobil svoje. Avsak vo všetkom som sa prispôsobila, prišla som v prvom navrhovanom termíne, desať minút pred začiatkom, slušne oblečená, upravená, slušne som sa správala.
Čakala by som od danej firmy serióznejší prístup.
Ako sa mám zachovať? Nechať to tak? Trochu ma to zamrzelo, lebo sme sa doslova bavili o tom že sa ozvu, a teraz nič. Alebo je toto bežný postup ?
Ďakujem za reakcie 🙂

elenka74
19. dec 2022

Žiaľ, u niektorých zamestnávateľov je to bežné. Alebo sa ozvú, že ma neberú mesiac po pohovore.

melanta
19. dec 2022

Bežné je svojim spôsobom všetko, čo človeku dovolí jeho morálka a povaha. Pre mňa je neprípustné neozvať sa v dohodnutom termíne. Ak sa náhodou stane, že klient sa do stanoveného termínu nerozhodne, aj tak volám a dám info, aby človek počkal. Ale to sa stáva výnimočne, pretože klienta, vždy smerujem k tomu, že dohodnuté termíny plníme. Ja osobne by som na tvojom mieste zavolala a napriamo sa opýtala.

wonder13
19. dec 2022

Ja čo si pamätám, ak ma niekam nezobrali , oznámili mi to emailom. Skús pozrieť ešte maily. Ja by som tam zavolala a slušne sa opýtala, že ako sa rozhodli , nakoľko ti bolo povedané, že sa v každom prípade ozvú a ty nevieš ako sa zariadiť ďalej, či hľadať ďalej alebo čo.

autor
19. dec 2022

@melanta Však práve aj ja si na tom zakladám, príde mi to ako základná slušnosť dodržiavať termíny, resp. v tomto prípade doslova sa ozvať.
Súbežne s týmto pohovorom som absolvovala ešte jeden v inej firme a odtiaľ ma kontaktovali presne na termín že ma prijali. Takže tam mám prácu istú, ale beztak ma zaujímal výsledok výberového konania aj v tejto firme.
Myslíš že by stačilo z mojej strany len napísať email a opýtať sa ?

autor
19. dec 2022

@wonder13 sledujem aj maily, ale zatiaľ nič.
No čo už, aspoň si nebudem vyčítať ten pohovor, aj toto je pre mňa vizitka zamestnávateľa.

melanta
19. dec 2022

Pozri, ak ťa prijali inam a chceš to zobrať, tu nie si povinná sa ozývať. Ja osobne by som zavolala a opýtala by som sa, že nakoľko nedodržali termín, tak sa informujem sama, aké je stanovisko. A ak by bola nepríjemná, tak by som to posunula na majiteľa, vedenie. Pretože je to vizitka firmy, o ktorej vedenie možno ani nevie. A ja rada rýpem do ľudí, ktorí si nerobia poriadne svoju prácu a zároveň to beriem tak, že ja ako vedenie by som to chcela vedieť. Ale reálne nemusíš nič alebo len mailom.

autor
19. dec 2022

@melanta osoby ktoré so mnou viedli pohovor sú priamo majitelia firmy. Preto som prekvapená, že na prvý dojem mi prišli seriózni, sympatickí.
Napíšem im mail. Každopádne už mám pokazený dojem

katarinka1990
19. dec 2022

Žiaľ zazila som to, tiez som bola u takej firmy. Uz ked som volala na inzerát vedeli ze mam 3 deti. Ze najmladsi ide do jasli. 1kolo bolo v pohode, hned na duhy den druhe kolo. Ked mi pan zavolal az som si poskocila. Velmi mily bol. Ze chcu pohovor s ich ekonomom. Od telefonatu do pohovoru asi hodina. Vsetko som si zariadila, prisla. Vedeli ze ďalšie deti neplanujem. Riaditeľ mi ukazal vyrobu, bol velmi mily a potom prisiel pan ekonom. Okrem toho ze s usmevom na perach zo mna robil neschopnu putku v style ci viem pisat na pocitaci, posielat prilohu v maili, ze az sa nahodou nestane ze mu budem volat ze to neviem. Ze ako stihnem obed za 30min ked neni jedalen a pod. Ze ked budu potrebovat nieco zratat v sklade az nepoviem ze to neni v zmluve a pod. Ked uz nevedel na com ma nachytat tak sa vratil k detom. Dam do jasli ono sa zruti, skoncim. Budu chore...ano pritom v telefone ked som volala a na 1 kole nebol problém ciastocny uvazok ani home office. Tak mi povedal ze sa mi ozvu aj s presnym datumom kedy a ze od kedy bude zmluva ak jasle zvládne. Jasle dieta zvladlo ukazkovo a cuduj sa svete mne sa uz nikto neozval. Ved slusnost je dat vediet ze mame niekoho ineho.
Mat deti je v dnesnej dobe problem. A je jedno ze mam Ing. s červeným diplomom. Mam deti nikde ma nechcu.(okrem vyroby) Lebo OCR. Im je jedno ze im poviem ze mame babku ktora postrazi, je otec moze na OCR.
A k tej putke, pekne som sa obliekla, dala topanky na opatku, ucesala a tym padom som zas zrejme posobila dojmom ze manualne nic neviem. A neobstal ani argument ze svojpomocne s manzelom staviame dom. A teda manualne zrucna som.
A tiez mam svoju hrdost nebudem im volat predsa ja. Vyse roka som robila personálnu asistentku. Z firmy sa maju ozvat ci maju a ci nemaju zaujem.

autor
19. dec 2022

@katarinka1990 o mne taktiež vedeli že mám deti, obidve v škôlke, ďalšie mať sa nechystám. Ani slovkom som nenaznačila žeby bol problém v starostlivosti počas chorôb.
Možno môj pohovor nedopadol najlepšie, (aj keď doma som si "búchala" hlavu, ako to že som nebola šikovnejšia) ale ozvať sa mali

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bloger
19. dec 2022

Zrejme nemajú záujem je to bežné žiaľ.

autor
19. dec 2022

@luscious ozvať sa mi mali majitelia, oni so mnou viedli pohovor, aj mailovú komunikáciu. Taktiež som ale názoru že ma neprijali. Len som bola zvedavá či mám len ja tento dojem, že je to neprofesionálne, alebo to len zbytočne prežívam

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
queen_mary
19. dec 2022

Ja by som sa im zo zvedavosti ozvala. Bud mailom alebo telefonicky HRistke. Nie je na tom nic zvlastne.

katarinka1990
19. dec 2022

Ja som bola tiez sklamana a velmi. Byt tebou nevolam. Odpoved poznas. Keby si ta vybrali tak sa ozvu.

7lenka11
19. dec 2022

stáva sa, stretla som sa s tým aj u nás v robote.. zvyčajne to závisí od toho, kto robí pohovor a ako sa mu potom chce vyhodnocovať a ozývať potenciálnym uchádzačom.. u nás nerobí pohovory HR, ale každý tímlíder za svoj tím a každý sa k tomu stavia inak.. prípadne sa im ty slušne pripomeň.. ale áno, mali by dať vedieť..

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. dec 2022

@luscious len upresnim, deti som nijak nerozvadzala, len som povedala že mám dve keď sa ma opýtali (viem že nemajú právo sa pýtať) ale tajiť ich nebudem. Ďakujem za reakcie všetkým 🙂

muchotrafka298
19. dec 2022

Ja som odpisovala vzdy aj neuspesnym kandidatom do momentu, ked na mna vyskocil clovek, ktory splnal 0 slovom nula poziadaviek a napisal mi drzy a arogantny email, ako sme si dovolili ho nepozvat na pohovor a okamzite mu mam vysvetlit, preco na miesto prijaty nebol. To bola konecna.

simonka_ba
19. dec 2022

Môžem sa opýtať v akej oblasti tá firma pôsobi?

katarinka1990
19. dec 2022

@luscious to neni ze o tom rozpravam, v tejto konkretnej sa na to vypytovali a aj ze vedia ze sa to nema ale ze oni to potrebuju vediet. Aj v dalsej firme sa pytala pani na deti. Kolko, aky vek, kde budu. Ci planujem dalsie atd. Myslela som ze ked narovinu odpovedam je to pre nich lepsie. Ako ich upozornit ze su to zakazane resp. Diskriminacne otazky.

sonkaxxx
19. dec 2022

@luscious Ja som bola na pohovore a priamo sa ma opytali kolko mam deti. A ja na to hned viete o tom podla zakona ze sa to nesmiete pytat na pohovore?Si mala vidiet ten vyraz. Druhy chlap kolega len zdvihol obocie. Az toho sefa zavzdusnilo 😂. Potom som mu povedala ze mam deti. Ale tak nedalo mi to musela som ho upozornit. A nakoniec mi vravi ze som mu sympaticka. Vzali ma nakoniec.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ariannazara
19. dec 2022

Na pohovore sa ta nemajú čo vypytovat ci máš deti, vydatá atď atď...
Neriešila by som ich keby sa neozvali

franica
19. dec 2022

Ja som bola na druhom kole pohovoru, kde ma daný riaditeľ slovne vlastne už tam prijal, dohodli sme si nástup, kto ma zaučí, previedol ma areálom, ukázal mi, kde bude moja kancelária, predstavil dvom-trom ľuďom, ktorých sme stretli...a potom som o ňom už nikdy viac nepočula 😂 Neodpovedal ani na emaily, takže "štandardné" je hocičo, či je to aj slušné, to je už druhá vec..

barborachors
19. dec 2022

keby sa ma opytali na pohovore diskriminacnu otazku, ktorá by ma vopred mala znevyhodnit, tak by dostali politicky korektnu a diplomaticku odpoved (nepravdivu odpoveď). Lebo ich je do toho prd.

jana_eyre_2
19. dec 2022

Seriózny zamestnávateľ sa ozve aj v prípade že ťa nevzali.. toto je neprofesionálne..

missviolet
19. dec 2022

Ano, bohuzial, presne to sa mi bezne dialo, ked som v 2019 hladala pracu (slo o pracu v administrative, logistike a pod) - bol mi povedany termin vyjadrenia - este som sa specificky pytala, ci daju vediet aj v pripade, ze nebudem uspesny uhadzac - a nic. celkom ma to od tych firiem aj odradilo, ked nieco povedia na pohovore a nedodrzia...

dominika19p
19. dec 2022

Ahoj, sama som robila na HR a okrem výberového procesu som mala xy ďalších veci a operatívy na starosti, takže tiež som niekedy zabudla sa v termíne ozvat alebo druhé kola s inými uchádzačmi sa predĺžili ochoreli atď a tym padom som sa nevedela vyjadriť, kľudne im zavolaj alebo napíš ty. V tomto chápem aj teba aj zamestnavatela, mne nevadilo ked ľudia zavolali keď som ja nestihala, ale dala som im vedieť vždy, len nie vždy to bolo v predpokladanom čase.