Je správanie môjho šéfa normálne?

30. jan 2024

Moja neter mala ist pracovat do nemecka. V tom meste a v tej restike uz raz bola 2 dni na skusku, potom bola mesiac doma.
v den odchodu este stale nevedela ci jej zmluva bude na 5 dni alebo 6 dni v tyzdni, nevedela presnu sumu co zarobi a najvacsi gol ze nevedela ani ktore ubytovanie bude pre nu a kolko zan bude musiet platit. Sef ju totalne ignoroval len ju vzdy odbil ze ano ma volne izby, ved sezona este nezacala.
Mala ist 13-15 hodin prepravou, ani nevedela presne kde, a este jej napisali ze ked pride nech sa ohlasi jednoducho v restike.
Poradili sme jej aby to zrusila.. a uz ani ona nemala chut tam ist. Sef sa jej teraz vyhraza ze sa kazdy o nej dozvie a uz sa nikdy v tom meste nezamestna. Je to podla vas normalne taketo spravanie od sefa, k niekomu kto cestuje taku dialku?

januska12323
30. jan 2024

Nie, nech sa zamestná cez niekoho normálneho a nie cez ústnu dohodu.

melanta
30. jan 2024

Normálne správanie to nie je. Ak by tam išla napriek tomu pracovať, to by tiež ale nebolo normálne. Nech sa neobáva vyhrážok. Ak sa takto správa, jeho okolie v sektore to určite vie a reči takýchto ľudí neublížia.

autor
30. jan 2024

Boze preco sa meni zas nazov temy?? To nie je moj sef!

autor
30. jan 2024

@januska12323 Ja som robila aj v nemecku aj v rakusku, vzdy som pracovnu zmluvu videla az tyzden, dva po nastupe, a pred nastupom sme mali ustnu dohodu alebo mailovu komunikaciu. Neviem ci je to tak v kazdom odbore, ale v gastre a v sluzbach to tak bolo.

katkami123
30. jan 2024

Nie je to normálne, to bude nejaký gestapák. Tie vyhrážky, nech mu neverí, už teraz sa po nej vozí a ani tam nie je. Toto mi príde chovanie takého tureckého Nemca alebo silného nacionalistu, ktorý nás berie ako chudákov z východného bloku. Za mna určite nechodiť a nemcovi nech ohlási, že nech sa nevyhraza, lebo dá na internet ich konverzáciu aj s jeho vyhrážaním a restiku môže rovno zatvoriť, má po zákazníkoch. Debilom sa treba vzoprieť a nie sa ich báť a pristúpiť na ich hru. Môže to byt kľudne aj novodobé otroctvo, ze bude makať od nevidím do nevidím a žiadne peniaze. Nech sa ho neter opýta či tam nechce inšpekciu, keď ma problém so zmluvami. Má na neho páky až až, prečo sa ho bojí?

katkaseiner
30. jan 2024

ešteže Nemecko nie je to jedno mesto ...nech ho kašle

beata_k
30. jan 2024

Jasne, ze nech nechodi. Ved to je cele zle. Nevediet kolko bude zarabat??? Toto jej nie je cudne?

saxana000
30. jan 2024

Nech to riesi cez agenturu nabuduce.radsej im dat 400e.ale nenasadnem.k.niekomu do dodavky aby ma 15 hidin viezol niekam do tramtarie tam nadrogoval zavrel a predaval jak poslednu handru..