Je reálne si nájsť teraz robotu, keď som tehotná?

30. dec 2020

Ahojte,pisem sem lebo som uz zufala...
Stalo sa mi totiz taka vec,ze ma kvoli koronakrize vyhodili...to by nebol az taky problem keby som potom nezistila ze som tehotna...ale asi najhorsie je ze vyhodili aj manzela,cize obaja sme na UP..nasla som robotu v novembri ako predavacka v obchode s oblecenim...aaaa zase vsetko zatvorili,cize pracovala som iba tyzden,a dostala som iba Dohodu na tyzden,cize ziadnu zmluvu nemam,to dostanem az v januari...Ale pochybujem ze v januari tie obchody otvoria...neviem co uz robit

ivangeline
30. dec 2020

Ja som si nenašla a vtedy nebola korona... 🤷

petamich
30. dec 2020

tak pre zamestnavatela je to jednak riziko, jeden den ta zamestna a druhy napr. mozes ist na rizikove a zaroven ani v skusobnej ta nebude moct prepustit, ak by nebol spokojny, pripadne vie, ze mu odides o x mesiacov a musi ti drzat miesto nejaky cas atd. cize je to smutne ale s velkou pravdepodobnostou zial nie, s regulernym pracovnym pomerom asi bude problem

amelie2017
30. dec 2020

Mne skoncila zmluva v 3. mesiaci, dalsiu pracu som si nenasla. Na 2 miesta by ma aj vzali, ale ako tehotna som to kvoli naplni prace (ked mi vysvetlili, co vsetko by som musela robit) odmietla. Nezdalo sa mi fer prijat ponuku a potom prosit o ulavy.
Ja som si dala inzeraty na rozne stranky o strazeni deti, na fb, pytala sa medzi znamymi a nakoniec som zohnala 2 pravidelne strazenia plus sem tam nejakym turistom babysitting na vecer, ked chceli ist na veceru bez deti. Zarobila som cca polovicu ako pri normalnom plate, ale aspon som mala cas aj oddychnut a aspon nejake €.

medeaa
30. dec 2020

Mne sa stalo to iste. Otehotnela som a nepredlzili mi zmluvu v praci. Hned som si hladala pracu inde, chodila som na pohovory a vsade by ma aj vzali, ale ked som oznamila, ze som tehotna (zatajovat som to nechcela), tak hned vyhovorky a nevzali ma ani do prace, kde bola zmluva iba na pol roka. Tak som v podstate od zaciatku tehotenstva na UP a pani na UP mi rovno povedala, ze jej nemusim posielat ani potvrdenia o tom, ze si pracu hladam, lebo teraz maju problem najst si pracu aj netehotne... Inak som zazila pohovory, kde sa ma rovno pytali otazky typu ci nam partnera a ci planujem rodinny zivot, co povazujem uz za uplny vrchol a odraz toho, co si tu este zamestnavatelia dovoluju... Drzim palce, aby si aspon manzel nasiel pracu.

karin_n
16. jan 2021

Pekný večer, ja práve hľadám ľudí do tímu, som mamou 2 detí a tehotenstvo ani materskú vôbec neberiem ako prekážku, skôr naopak, rada spolupracujem so "spolumamkami" 🙂 odkiaľ si?

autor
17. jan 2021

@karin_n Ahoj🙂 ja som z okresu DS,nemam ale problem s pracou v Bratislave🙂 mozes mi napisat viac info?dakujem🙂

karin_n
20. jan 2021

samozrejme, veľmi rada, ozveš sa mi do súkromnej správy? komunikujem radšej individuálne 🙂 Ďakujem