Je pracovať 12 dní za sebou v poriadku?

27. júl 2023

Napr.v takej reštike...8h pon-pia, v sobotu a nedeľu akcia, tak niekto prísť musí, a potom zase pon-pia 8h a az dalsi vikend volno. Je to ok?

kvetinka75
27. júl 2023

Ano je. Moj brat takbrobi. Ina oblast ale kazdy druhy vikend sa s kolegom strieda

zuzanka.zuzu
27. júl 2023

je to vynikajúce... mňa by to motivovalo ísť na VŠ a začať robiť niečo iné. (nehovorím, že lekári to majú lepšie, prípadne iné profesie, ale minimálne lepšie platené, keď teda už ťahá takúto šichu)

daniela2202
27. júl 2023

Čisté zdieranie

zuzinka888
27. júl 2023

Nie, nie je kazdy zamestnanec ma pravo na 2 dni volna v tyzdni. Nemas robit 12 dni v kuse. Casnici sa vacsinou striedaju kratky- dlhy tyzden.

minesasubu
27. júl 2023

v poriadku to je ak - co je v pracovnej zmluve a ci je to zaplatene

luccija
27. júl 2023

Asi vás je málo je akcia a musí niekto robiť.Ci tak je to stále?v gastrr chýbajú ľudia a robí sa to bežne aj, keď by sa nemalo.

ajusa12
27. júl 2023

Sorry ale toto je na mastnú pokutu. Podľa zákonníka práce moze zamestnanec odrobit maximalne 6 dní po sebe, potom musí mat deň voľna. Sú tu aj ďalšie pravidlá, nárok na nepretržite 2 dní odpočinku, ak ich zamestnancovi neposkytnu v danom mesiaci, musia mu ho poskytnúť najneskôr do 8 mesiacov. To je zakon. Ale Slovaci sa radi nechajú zdierat a podnikatelia to zneužívajú.

ajusa12
27. júl 2023

@zuzanka.zuzu zhod si ružové okuliare, nie vždy je to tak, že ak ťahas vkuse ako blbá aj mesiac vkuse, že ti výborne zaplatia. Prd makový.

syslik81
27. júl 2023

ak to robi dobrovolne tak nevidim dovod preco nie... ak ho vsak "nuti"zamestnavatel tak to v poriadku nieje ale zial bezna prax ak chybaju ludia-kazdopadne je normalne sa ozvat pripadne zmenit pracu

zuzinka888
27. júl 2023

@ajusa12 myslela to ironicky- ze nema robit casnicku ale ist dalej studovat. Asi. Ale netusim kto tu bude robit aj menej kvalifikivanu pracu ked vsetci casnici, kucharu, predavacky......pojdu na vysku🤷‍♀️

maranco
27. júl 2023

Pozri si zákonník práce § 93 Nepretržitý odpočinok v týždni
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

vorkola
27. júl 2023

2 tyzdne v kuse robit hoci aj sediet za pocitacom je tak skodlive na zdravie ,ze staci napr,len pol roka, a pracovnika to moze skolit az k nahlej smrti,,dg ....prepracovanost,castokrat nahly infart Uz velmi davno som citala jednu pasaz pracu s konmi,ktori tahali v kuse 2 tyzdne ,striedali sa len pracovnici,kone mali len nocny spanok, a po case zistili ze im kone kapu,.Potom prisli na to ze 2 tyzdnova praca bez prestavky aspon jedneho dna volna je aj pre zvierata povinna .Akonahle ostatnym konom davali 1 den volna ,kone prestali kapat,

amelie2017
27. júl 2023

Ja som dnes odrobila 9. den a som mrtva. Zajtra konecne volno. My mame 2 dni v tyzdni volno, ale kazdy tyzden v iny den a teraz mi vyslo takto. Ano, robim v gastre. A ano, mam VŠ (ale je mi na 2 veci, kedze nemam C1 z jazyka). Plus vidim situaciu v mojom obore a aj keby som si tu C1 spravila, sance ziskat pracu by boli mizive.

vkatush
27. júl 2023

Zo strany zamestnávateľa: nie, porušuje zákonník práce.

Zo strany zamestnanca: ak sa necháš, je to tvoja chyba. Ak sama chceš a šéf ti to dovolí, tak prečo nie.

Ja keď som ešte brigádovala, tak na strednej som raz robila viac ako mesiac v kuse v obchode (po-ne, väčšinou 12tky, sem tam 6hod, sama som si tak nahlásila smeny, potrebovala som zaplniť hlavu po rozchode. Vedúca si to všimla až po tom mesiaci, keď som mala príliš veľa na výplate ako brigádnička, a dostala som nariadené voľno.)

Potom na výške keď som čašníkovala to bolo bežné, mať krátky/dlhý, ale cez víkend akcie prísť odrobiť tak či tak, aj keď má človek krátky. Ale zase som bola rada, že som dobre zarobila na akciách cez víkend.

Mladosť.
Teraz by som už umrela po týždni.

buberova
28. júl 2023

@vorkola presne som v podcaste počula takú hlášku že "od roboty aj kone dochnú" 😁

rebrambora
28. júl 2023

Roky som takto nonstop pracovala.
Pre mladeho cloveka, kt vladze ano.
Dlhodobo ale nie.

autor
28. júl 2023

@luccija ano, mala restika, 2 casnici, takze 1 musi na akciu prist. Akcie nie su kazdy vikend, ale teraz v lete casto.

sszuzu8
29. júl 2023

Aj pre toto som v gastre skončila.. Jednak sa orobis ako kon a za ďalšie to ani nemáš zaplatené. Robíš od nevidím do nevidím a fakt beháš lebo tam si polahodne tempo nemôžeš dovoliť. Veľmi tam zdieraju. Blbo nastavujú zmluvy málokto chce dať normálne tpp