Je opatrovanie blízkeho pracovná skúsenosť?

6. apr 2024

dobry vecer prajem. zaujimal by ma vas nazor. s kamaratom mame taku vasnivu debatu ze ci je opatrovanie blizkeho pracovna skusenost a ci to pomoze cloveku v hladani prace ktora nie je spojena s opatrovatelstvom. ci to naozaj zamestnavatela oslovi. je jedno ci ta praca bude kuchar, predavacka, uctovnictvo alebo nieco ine. ja som povedal ze nie lebo na co mu to je ked chce byt predavac ci uctovnik? nedaval by som to ani do zivotopisu. on zas hovori ze sa to pocita. ze to je praca. moze to byt praca no nie taka zeby to personalistov oslovilo. je tu niekto kto sa tym zaobera a moze to potvrdit alebo vyvratit?

doriiis
6. apr 2024

Myslím,že kým to nie je práca v opatrovateľstve tak ich to zaujíma iba do takej miery,že čo si robil tých pár rokov,keď tam nemáš žiadneho zamestnavatela

13uzivatelka11
6. apr 2024

To si potom môžu dávať aj ženy po materskej MD ako skúsenosť 🤷‍♀️

autor
6. apr 2024

@doriiis myslel som to tak ze za to opatrovanie clovek berie aj opatrovatelsky prispevok.

pribinak
6. apr 2024

Ja by som to do CV kľudne dala. Proste je to praca, nejaký management si to vyžaduje, máš prax a skúsenosť
Nesedela si s vylozenymi nohami

thoughtfulweirdo
6. apr 2024

Určite by som to do životopisu radšej dala, než tam nechala hluché miesto.

viestta
6. apr 2024

@13uzivatelka11 nuz, zena na materskej a rodicovkej zvlada taky manazment ludskych zdrojov, time manazment a manazment zdrojov a prostriedkov, ze mnohi vrcholovi manazeri by to nedali, obzvalst ak je to v rezime 24x7 po dobu 3 rokov v kuse a bez vikendov a dovoleniek. A este kolko profesii zvlada v tom obdobi. Za mna materska a rodicak su pracovna skusenost, na ktoru treba byt hrda a ti co to neabsolvovali by to mali brat s plnou vaznostou

luliu
6. apr 2024

Nie, to absolútne nie je pracovná skúsenosť a toto si dať do životopisu je za mňa ee

autor
6. apr 2024

@pribinak a co ti asi opatrovanie da ked sa chces uchadzat ako uctovnicka alebo predavacka? aku prax? davkovanie liekov, pomahanie v hygiene, varenie ti urcite k uctovnictvu, ci predavaniu nepomozu. tam chcu skusenosti aj ked je to obycajne tesco. najma ak opatrujes niekolko rokov a je to jedina prasovna skusenost. riadna medzera. mozes tak akurat hladat ponuky do mekacu kde nepotrebuju zivotopis. kde beru kazdeho. ale lepsie ako sediet doma a starat sa o choreho cloveka.

pribinak
6. apr 2024

Ja by som si to vedela obhájiť, ty asi nie

autor
6. apr 2024

@pribinak ja si proste myslim ze to personalistu neoslovi. je jedno ze mas "skusenosti". nemala si zamestnavatela. takze ty by si naozaj zamestnala takeho cloveka? ja by som vzdy dala prednost skor absolventovi bez skusenosti.

autor
6. apr 2024

dal prednost*

mikadooo
6. apr 2024

Ja by som to dala, lebo aspoň trošku to znamená, že dotyčný len nesedel doma na riti 5 rokov a čumel do tv s tým, že sa mu nechce robiť. Proste, oficiálne bol možno nezamestnaný (neviem), ale mal na to dôvod - opatroval nejakú blízku osobu. Čiže vždy lepšie ako životopis kde by bolo 2019-2024: nezamestnaný.

tramtada31
6. apr 2024

@luliu ak sa staras o niekoho roky, je to dolezity udaj. Veď by si mysleli, ze si bol dlhodobo nezamestnaný a každý HRista by hádzal zivotopis do kosa, lebo by si myslel, ze takýto človek nemá pracovne navyky

pribinak
6. apr 2024

Podľa mna je to lepšie ako tam nechať take veľké okno
Ale urob ako myslíš

zuzanaete
6. apr 2024

Ja by som to urcite uviedla a verim, ze su personalisti, ktori daneho cloveka neodpisu. Ved taky clovek makal viacej ako niekto 5x8 hodin v office. Musel nacas plnit ulohy - hygiena, podavanie liekov, pri niektorych diagnozach je potrebne pravidelne stravovanie. Dalej dany clovek musi manazovat lekarov. Je to pravdepodobne moralny clovek, ked sa takto dokazal obetovat. Mnohe veci nebude brat ako samozrejmost, moze si viacej vazit bezne veci. Proste toto vsetko je potrebne aj v praci. Nebol doma kvoli lenivosti. Verim, ze su personalisti, pre ktorych je aj takyto clovek zaujimavy a daju mu sancu.

katica06
6. apr 2024

Poznám osobu čo napr bola po škole nezamestná potom na materskej, opäť nezamestná potom začala opatrovať babku, po jej smrti druhú babku, tá má 87 rokov, toto sú pracovné skúsenosti za posledných 25 rokov. Chcela by som vidieť personalistu čo pozitívne z toho vyčíta...

anjelicek26
6. apr 2024

Tak relevantne je to mozno na zaplatanie a "vysvetlenie" diery v zivotopise, ale pracovna skusenost to nie je.

e1i
7. apr 2024

Opatrovala som babku a do zivotopisu som to nepisala ani raz.

muchotrafka298
7. apr 2024

Podla mna to pracovna skusenost v pravom slova zmysle nie je, ale ked je "diera" v zivotopise par rokov, tak je dobre vysvetlit, ze preco. Nemusi sa to nijak rozoberat, jednoducho "opatrovanie rodinneho prislusnika".