Je ok ponúknutie sa na zastupovanie počas materskej?

20. sep 2024

Myslíte si že je odveci napísať zamestnávateľovi že keby sa stane že vypadne kolegyňa alebo si bude dlhodobejšie čerpať dovolenku, som ochotná ísť zastupovať z materskej dovolenky? Už ste niekto tak boli? Na mesiac alebo tak?
Neviem či to nie je odveci sa takto ponúknuť 😄😄😄 čo si o tom myslite?

snehulak77
20. sep 2024

Ahoj, podľa mňa to vôbec nie je zle. Veď tá pozná, ty poznáš prácu, bude ťa mať ako zálohu, nemusí zháňať brigádnikov. Podľa mňa fajn nápad

autor
20. sep 2024

@snehulak77 ❤️❤️❤️❤️ Jeeej ďakujem, za povzbudenie.

melanta
20. sep 2024

Počas materskej nemôžeš pracovať u zamestnávateľa, z ktorého odvodov čerpáš materské. Tak asi myslíš počas rodičovskej. Môžeš urobiť aj to, čo píšeš. Prípadne skús požiadať o dohodu na skrátený úväzok, napr 10 hodín týždenne, ak potrebuješ financie alebo sa chceš socializovať mimo mamičiek s deťmi. Len pozor, príjem počas rodičovskej ti ovplyvní výšku prípadnej ďalšej materskej.

autor
20. sep 2024

@melanta anooo som skoro dva roky na rodičovskej , zle som sa vyjadrila

bubuzu
20. sep 2024

Podľa mňa skvelý nápad.

muchotrafka298
20. sep 2024

Ako mas vyriesenu starostlivost o dieta/deti v pripade choroby, ak budes ty v praci? Lebo je naivne si mysliet, ze ak toto navrhnes a zoberu Ta, tak budu na teba brat ohlad, ked oni budu potrebovat dovolenku, PN alebo OCR. Si dostatocne flexibilna v pripade, ze Ta zavolaju napriklad zo dna na den, ze treba ist zastupovat na 2 tyzdne od zajtra?

autor
20. sep 2024

A treba to nahlasovať aj na úrad práce? Keby súhlasia s tým občasným zastupovaním?