Zaujimalo by ma ci je nejak organizacne a technicky narocne pre personalne oddelenie zmenit pracovny pomer roznym smerom. Cize napr. z plneho trvaleho na ciastocny, alebo na dohodu, alebo aj naopak, cize z dohody na ciastocny trvaly a potom na plny trvaly. Ja ako laik v tom nevidim nejaky zasadny problem, snad iba zmuva je inak formulovana, nie? Alebo sa mylim a je to narocnejsie? Dakujem.
Nie, zmluva, prehlásenie SP, ZP, zmena organizačného začlenenia - 10 minút
Personalne spravi to co dostane prikazom, lenze ten prikaz vyda tvoj veduci, a ten musi vediet ci ti taku zmenu umozni vzhladom na prevadzkove pomery a plnenie jemu zadanych uloh, ktore potom on zadava svojim podriadenym. Takze ty rokuj so sefom, personalisti uz len daju na papier to, na com sa vy dvaja dohodnete.
@denisa_deniska Dakujem 🙂
Zmena plného úväzku na čiastočný nie je náročná. Zmena z TP na dohodu a naopak, znemená ukončenie jedného pomeru s celou agendou a začať nový typ prac. pomeru. Tam už je papierovačiek podstatne viac.
@janettdamian a kolko asi? Na ako dlho? Dakujem.
Tu nejde len o zmluvu, zmena dĺžky úväzku sa dotkne napríklad výmeru dovolenky , ročného fondu pracovného času , pracovného kalendára, stravného , niekedy aj benefitov atď atď . Nie v každom systéme sa to dá urobiť automaticky, niekedy treba prerátavať a napr. kalendár dohadzovať ručne . Ideálne je robiť zmenu od nového roku, nie počas . Ale teda bežne to robíme. Z dohody na PP , prípadne z PP na dohodu problém nieje žiaden.
problem nie je nic, ako pise @janettdamian. Casovat sa to vobec neda podla mna... proste pri ukonceni TP treba vystavit vsetky dokumenty, ukoncit pp v poistovniach, zapocty, riesit dohodu o ukonceni, dovody.. kopu veci.. to mozu byt minuty aj hodiny, niekedy aj dni ak to ma zbehnut tak, ze niekto iny chysta zmluvu, niekto riesi vypoved... zalezi od organizacie. Ak to robi jedna osoba naraz tak ukoncenie.. tak do polhodiny aj so zalozenim/ukoncenim spisu a potom novy pp riesit zase... ale to je naozaj velmi odhadom... vsak vsetko treba skontrolovat od dovolenky, stravneho a kadeco...
ale tam nejde o napísanie zmluvy,to je pár minút.Podstatné je,či ti zamestnávateľ povolí takú zmenu v PP