Je napadnutie zamestnanca/kolegu,kolegyne dôvodom na okamžité skončenie pracovného pomeru?naozaj to tak funguje? Pytam sa preto lebo som dosť nervna a neznesiem aby ma nejaka kolegyňa,kolega šikanoval a v takom prípade sa neudržim a určite by som zo dve tri vrazila..zatial taký problém nemám s nikým,pytam sa čisto hypoteticky ako to je
Áno, je to dôvod, ale neznamená to, že to zamestnávateľ aj využije. Zároveň je potrebné myslieť na to, že napadnutý môže na teba podať trestné oznámenie. A taktiež pozor na to, že táto informácia sa rozšíri a budeš mať problém zamestnať sa.
Šikanu rieš s nadriadeným. Ak ťa šikanuje nadriadený, rieš to s jeho šéfom. Ak sa napriek tomu nič nedeje, zmeň zamestnanie.
@melanta nie našťastie ma nikto nesikanuje to by som nedovolila a v takej robote okamžite skončila.. otázka je čisto hypoteticka..pytam sa preto lebo veľa ludi sa stazuje na kolektiv
U nás áno, hodinová vypoved
Aj u nas...hodinova vypoved so zaznamom
Nasilie nieje v spolocnosti tolerovane vseobecne. Ak mas pocit, ze si agresivny typ, tak to ries so psychiatrom. Da sa na tom popracovat.
Tak ani nevieš, akých budeš mat kolegov, či vôbec niekto by sa správal zle k tebe a už riešiš sikanu a to, že by si mu vrazila dve-tri?
Áno, za prvé je to dôvod na okamžitu výpoveď, a za druhe, aj keby ta niekto náhodou sikamoval, tak prvé je obrátiť sa na vedenie s tým problémom, nie začať ho mlátiť.
Lebo trochu to na mňa pôsobí, že keď už vopred s takým postojom prídeš do prace, tak hlavný problém budeš ty.
Aj u nás ukončenie pracovného pomeru zo zápisom hrubé porušene pracovnej discipliny.
U nás áno. Akákoľvek fyzická forma násilia je zakázaná
Ak si nervacka, chod na psychoterapiu