Je mozne, aby som u jedneho zamestnavatela bola vedena na MD, ktora mi konci v januari 2014 a sucasne sa zamestnala u ineho zamestnavatela v rovnakom obore na dobu urcitu ktora konci pred koncom mojej MD? ako to budu posudzovat na socialnej poistovni? Ci mam predchadzajuci pomer ukoncit a tak nastupit do noveho zamestnania? Ide mi o to, ci si mozem nechat "rezervu" u toho povodneho zamestnavatela, u ktoreho mam pomer na dobu neurcitu, alebo musim dat vypoved ak chcem nastupi do noveho zamestnania? Nenasla som to nikde v otazkach. Za odpoved dakujem.
skus sa ist opytat na socialnu poistovnu.tam by ti mali poradit.ja som zamestnana a som na RD do januara 2014 ale popritom chodim na brigadu do hotela.jedine,že by si išla k novemu zamestnavatelovi iba na dohodu a uvidiš,či sa ti tam bude pačit.ked nie tak v januari 2014 nastupiš do starej prace. 🙂
myslím, že iba brigáda, či dohoda, neviem či sa dá ďalší pracovný pomer, kedže u jedného už čerpáš rodičovský .. preštuduj si pracovnú a kolektívnu zmluvu u pôvodného, či tam nie je práve o tomto klauzula .. aby si ako pracovníčka banky nešla robiť po večeroch tanečnicu 🙂 niekde nechcú, aby si inde robila, niekde im to nevadí, niekde rozlišujú podľa druhu, záleží aj od toho, či to nie je v rovnakom obore .. povedzme robíš účtovníčku a u známej v robote niekto vypadol a potrebujú záskok na účto, vtedy sa firmy chránia a nedovoľujú to
Daj si pozor aj na zakaz konkurencnej cinnosti - v zasade zamestnanec nemoze u zamestnavatela a zaroven u jeho konkurenta. Pozri § 83 Zákonníka práce (napr tu http://ujszo.com/files/zakonnik_prace___.pdf).
mozes pracovat aj na dalsi PP subezne s materskou/rodicovskou.
Ahoj Nela,ja práve riešim podobný problém a zisťovala som to tu na MK-a čo nevidím,ty si začala túto tému.Ja som do 02/2014 na RD s Tamarkou,ale od cca 10/2013 chcem ísť do novej práce,na trvalý PP.Tiež neviem,čo s pôvodnou prácou.Ako to dopadlo u teba?Dá sa to,byť zamestnaná na dvoch miestach,nie na dohodu:Ja myslím,že by to nemal byť problém,veď VŠ profesori bežne učia na 2-3 školách.Budem rada,keď sa mi ozveš.Maťo
Maťo sa mal minulý víkend staviť u nás,len akosi z toho zošlo.Pozdravujem celú rodinku.
MD ti nemoze trvat do januara 2014, jedine RD
mozes kludne pracovat pre koho chces, a pritom byt stale zamestnankyna u povodneho zamestnavatela, pretoze ten povodny ta zo socialnej odhlasil
urcite povodny PP neukoncuj, nikdy nevies ci sa tam nebudes chciet vratit, presne ako pises, budes to mat ako rezervu