Je možný súbeh materskej u jedného zamestnávateľa a druhého pomeru?

kvojtanikova
11. júl 2012

Je mozne, aby som u jedneho zamestnavatela bola vedena na MD, ktora mi konci v januari 2014 a sucasne sa zamestnala u ineho zamestnavatela v rovnakom obore na dobu urcitu ktora konci pred koncom mojej MD? ako to budu posudzovat na socialnej poistovni? Ci mam predchadzajuci pomer ukoncit a tak nastupit do noveho zamestnania? Ide mi o to, ci si mozem nechat "rezervu" u toho povodneho zamestnavatela, u ktoreho mam pomer na dobu neurcitu, alebo musim dat vypoved ak chcem nastupi do noveho zamestnania? Nenasla som to nikde v otazkach. Za odpoved dakujem.

liz_lemon
11. júl 2012

MD ti nemoze trvat do januara 2014, jedine RD
mozes kludne pracovat pre koho chces, a pritom byt stale zamestnankyna u povodneho zamestnavatela, pretoze ten povodny ta zo socialnej odhlasil
urcite povodny PP neukoncuj, nikdy nevies ci sa tam nebudes chciet vratit, presne ako pises, budes to mat ako rezervu

erika1977
11. júl 2012

skus sa ist opytat na socialnu poistovnu.tam by ti mali poradit.ja som zamestnana a som na RD do januara 2014 ale popritom chodim na brigadu do hotela.jedine,že by si išla k novemu zamestnavatelovi iba na dohodu a uvidiš,či sa ti tam bude pačit.ked nie tak v januari 2014 nastupiš do starej prace. 🙂

lili_mia
11. júl 2012

myslím, že iba brigáda, či dohoda, neviem či sa dá ďalší pracovný pomer, kedže u jedného už čerpáš rodičovský .. preštuduj si pracovnú a kolektívnu zmluvu u pôvodného, či tam nie je práve o tomto klauzula .. aby si ako pracovníčka banky nešla robiť po večeroch tanečnicu 🙂 niekde nechcú, aby si inde robila, niekde im to nevadí, niekde rozlišujú podľa druhu, záleží aj od toho, či to nie je v rovnakom obore .. povedzme robíš účtovníčku a u známej v robote niekto vypadol a potrebujú záskok na účto, vtedy sa firmy chránia a nedovoľujú to

bazulka
11. júl 2012

Daj si pozor aj na zakaz konkurencnej cinnosti - v zasade zamestnanec nemoze u zamestnavatela a zaroven u jeho konkurenta. Pozri § 83 Zákonníka práce (napr tu http://ujszo.com/files/zakonnik_prace___.pdf).

dari
12. júl 2012

mozes pracovat aj na dalsi PP subezne s materskou/rodicovskou.

lyduska1
9. aug 2013

Ahoj Nela,ja práve riešim podobný problém a zisťovala som to tu na MK-a čo nevidím,ty si začala túto tému.Ja som do 02/2014 na RD s Tamarkou,ale od cca 10/2013 chcem ísť do novej práce,na trvalý PP.Tiež neviem,čo s pôvodnou prácou.Ako to dopadlo u teba?Dá sa to,byť zamestnaná na dvoch miestach,nie na dohodu:Ja myslím,že by to nemal byť problém,veď VŠ profesori bežne učia na 2-3 školách.Budem rada,keď sa mi ozveš.Maťo
Maťo sa mal minulý víkend staviť u nás,len akosi z toho zošlo.Pozdravujem celú rodinku.