Je možné začať pracovať v zubnej ambulancii bez zdravotného vzdelania?

lenek28
14. jan 2024

Ahojte , potrebujem poradiť .
Je možné začať pracovať v zubnej ambulancii bez zdravotného vzdelania s tým , že by som si ho počas práce dokončila ? Alebo legislatívne ma môžu prijať už iba so zdravotným vzdelaním ? Ďakujem za odpovede .

mogaa
14. jan 2024

@lenek28 môžeš pracovať napr.na recepcii pri objednávaní pacientov.....ale je to vyslovene na danom zariadení, lebo niekde musí byť zdrav.vzdelanie a v prípade potreby aj tie z recepcie zastupujú sestru pri zubárovi, čo by si bez ukončeného zdravotného vzdelania robiť nemala....

oli18
14. jan 2024

Ty si u zubara asi davno nebola, ak si zadala takuto otazku. Sancu mas nulovu.

mirkam3
14. jan 2024

@lenek28 na nejakej väčšej klinike kde uživia fulltime RECEPCNU možno áno, ale to bude celkom lukratívne miestečko si myslím…a v ambulancii? Prezradíš nám čo take si predstavuješ, že tam robíš?

svetlonos
14. jan 2024

@lenek28
nic v zlom ale chcela by si, aby ti niekto nekompetentny robil cokolvek i zubara? A vies si predstavit zubara, ktory ma cas zaucat cloveka s 0 vedimostami? Predstav si, ze ten zubar si ty a mas zodpovedat za pracu takeho cloveka. Tam nejde o rozbytu šalku s kavou od casnika ale o zdravie.
Nemas sancu a keby ano, rovno napis kto ta zobral.

domi2425
14. jan 2024

@lenek28 v zubnej alebo akejkolvek ambulancii asi tazko, jedine cez nemocnicu/dss sa mozes zamestnat ako nekvalifikovany sanitar s podmienkou studia ale teda kym nemas papier tak si pomocnica na oddeleni/upratovacka a teda aj plat mas taky isty.. s dorobenou kvalifikaciou a rokmi praxe sa ti zvysuje aj plat podla tabuliek

ada510
14. jan 2024

@lenek28 musíte byť registrovaná v komore podľa zákona a to môže byť je zdravicky pracovnik tak bohužiaľ ak by prišla kontrola všetci by boli v prúsery...

modrykolibrik
14. jan 2024

Na recepciu už tiez beru len zdravotnikov