Ahojte.
Pracujem na čiastočný úväzok, ale cítim sa akoby nevyužitá v práci a taká.. zaseknutá?
Viem, že mám dobrú prácu a som rada, že niekedy je tak voľnejšie, ale niekedy sa bojím, že keď to tak pôjde ďalej či nezakrpatiem alebo ako to povedať..
Často som tu čítala, že ženám odporúčate začať ako junior tester, že to niekedy robia aj študenti, preto často nie sú žiadne extra požiadavky. Pozerala som aj inzeráty, väčšina je na plný úväzok, niektoré úplne z domu, niektoré čiastočne. Máte skúsenosť s tým, že niekde niekedy niekoho na takú pozíciu zháňali len na pár hodín týždenne? Možno na 10 hodín napríklad?
Pracujem v administratíve ako asistentka zahraničného obchodu, angličtinu mám na úrovni B1 približne, vyštudovanú obchodnú akadémiu, takže od IT ďaleko 😂😂 vysokú nemám. Nie som úplný počítačový mág, ale také bežné veci si viem zabezpečiť a tiež viem, že YouTube tutoriály sú takmer na všetko v dnešnej dobe, takže kto sa chce vzdelávať, vie si nájsť informácie. Na základnej som chodila na rôzne matematické súťaže, ale na strednej bol povoľnejší prístup, takže už tam mám pocit, že som trošku v tejto oblasti zakrpatela. Ale inak si myslím, že logické myslenie stále mám, všímam si detaily, aj v práci mi šéf dal viackrát úlohu, aby som skontrolovala a našla chyby napríklad v katalógu, pred tým ako išiel do tlače a pod. Neznášam chaos a mám rada, keď je vo veciach systém a poriadok. To proste musí byť 🙂
Myslíte si, že mám šancu nájsť si takúto druhú prácu? Alebo mám moc ideálne predstavy? A s mojimi žiadnymi skúsenosťami o mojich pár hodín týždenne nikto nebude stáť?
Čo sa týka platu, nerobím to primárne kvôli peniazom, ale kvôli sebe a svojmu posunu, takže z tejto stránky nemám 4 ciferné nároky 😂😂
Ďakujem za každú úprimnú radu a skúsenosť, alebo nasmerovanie.
@ms_green ale kde sa opýtať? Vôbec neviem odkiaľ začať... Ani nemám nikoho známeho v IT sfére, ktorý by ma trošku zasvätil alebo dal nejaký tip alebo kontakt
Ideálne pozri spoločnosti, ktoré aktuálne hľadajú testerov. Profesia alebo kariéra je fajn začiatok. Normálne tam pošli životopis a pripoj aj motivačný list (aj keď nežiadajú) kde napíšeš prečo máš záujem o takúto prácu. Tam by som začala.
Alebo sa prihlásiť na nejaký kurz, oni ti potom vedia dať kontakty priamo na HR.
Na 10 hodín týždenne by som to moc nevidela. Aj od študentov sa zvyčajne očakáva aspoň tých 20 hodín týždenne (teda polovičný úväzok) aj keď robia na brigádnickú. Na menej sa to firmám väčšinou moc neoplatí.
Určite to ale skús a opýtaj sa. Nič za to nedáš a možno sa zadarí.