Ahojte moji ....chcem sa spýtať navštevujem strednú školu ale od polroka si chcem nájsť prácu nakoľko sú mi peniaze potrebné....Mam viac ako 18 ....Myslíte že mi to škola povolí?
@simonasimca23 musis komunikovat s riaditelom. Ak su tvoje dovody hodne zretela, nie je dovod aby ti individualmńy studijny plan neschvalili
je to individualne ci ti to schvalia, musis mat vazny dovod, napr. zdravotny vtedy bez problemov. dcera tak studovala, pre peniaze podla mna nie
Tak odijst zo skoly mozes kedykolvek, ale ci ti povolia individualny studijny plan takto pred maturitou pokial nie si vazne chora alebo tehotna dost pochybujem. Ked chces pracovat - pracuj... vecer 18-24 v supermarkete, cele vikendy... ale prosim chod do skoly. Na peniaze si clovek rychlo zvykne a skola padne a nebudes mat nic v rukach.
Zas zmysluplne zmeneny nazov temy🙄
@simonasimca23 predpokladám, že chceš chodiť do školy a popri tom pracovať-brigádu. To môžeš ak budeš sa stíhať aj učiť.
@3009 takže mi to povolia ? Áno presne tak to chcem
@simonasimca23 Nepotrebuješ povolenie od školy, aby si mohla pracovať. Ja som brigádovala tiež popri škole. Pokiaľ ti to nebude narúšať školský rozvrh a nebudeš vymeškávať kvôli práci, tak nevidím problém.
@3009 mam pred skúškami nie pred maturitou čiže mam taky strach ci mi to povolia
@simonasimca23 skoly sa na brigadu mimo skoly vobec pytat nemusis, je to tvoja vec...
Škole je úplne jedno čo robíš vo svojom voľnom čase. Neviem prečo by ti to mali povoľovať.
@anjelicek26 ja to chcem cez školu nie mimo školy
@januska12323 chcem si dat individualne
@simonasimca23 v obchodnych centrach pracuje kopec vysokoskolacok , najdi si brigadu tam. Mas nad 18 mozes robit s kasou,isto nieco najdes popri skole
@simonasimca23 tak to len tak ľahko nepôjde, individuálny plán sa im nechce schvaľovať aj keď sú na to dôvody (dlhý pobyt v nemocnici, tehotenstvo, reprezentácia).
A nie taký dôvod, že tebe sa do školy chodiť nechce. Ale tak za opýtanie nič nedáš.
@januska12323 tak to teda nieje ze mne sa do školy chodiť nechce ...mam rodinné problémy...rodicia sa mi idú rozvádzať a ja sa musím osamostatniť potrebujem si na seba zarobiť
@simonasimca23 kvoli rozvodu rodicov si ides pokazit zivot? "nechce sa mi chodit do skoly rok pred maturitou" prosim dievca rozmyslaj... 4h denne po skole a cely vikend a zarobis si na seba dostatocne. Izba do prenajmu s nejakou kamoskou alebo intrak, ale proste toto nie, rodicia ti musia platit vyzivne, kym este chodis do skoly, aj keby nezijes doma... tento napad nie je dobry.
@simonasimca23 tak brigadovat jasne ze mozes po vyucovani, len aby si stihala sa aj ucit. Alebo mozes kludne cez vikendy pracovat.
@simonasimca23 tak nad tým ani neuvažuj, že si dáš indiv. štúdium a pôjdeš do roboty. To ti určite neschvália. Na brigádach po vyučovaní a cez víkendy si na zdieľaný podnájom zarobíš a rodičia ti musia dávať min. rodinn. prídavky a prispievať na stravu. Zasa nerob zo seba hrdinku. To že sa tvoji rodičia rozvádzajú je ich vec, ale vyživovaciu povinnosť voči tebe stále majú pokiaľ sa pripravuješ cez denné štúdium na svoje povolanie. Ak si dáš nejaké externé štúdium, tak potom rodičia už voči tebe nemajú vyživovaciu povinnosť, ak budeš robiť. Takže toto si poriadne rozmysli.
@simonasimca23 nenechaj sa odradiť a skús kľudne požiadať školu o individuálny plán. Môj syn chodí normálne do práce a má IUP, robí zadania a polročne je preskusany. Normálne by som v škole vysvetlila situáciu a dohodla sa s nimi, nech to na pol roka aspoň skúsia, že ak to nebude ok, ďalší školský rok to vymyslis inak a buď sa situácia nejako vyvinie, alebo prinajhoršom prejdes na externé.
Skus poziadat o indivvidualne studium, ale tam musi nyt nejaky dovod. Alebo prejst na externe, ale to je platene.