Je možné pracovať aj napriek neschopnosti výkonu práce?

veuska2
22. sep 2020

Ahojte, svokra začala pracovať, ale lekárka jej na vstupnej prehliadke zaskrtla že nie je schopná na výkon práce. Je nejaká možnosť pracovať v danom zamestnaní aj napriek tomu?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kacena4
22. sep 2020

otazka je na aky vynok prace ci konkretne nejaky druh prace a zamestnavatel ju prijal na iny druh alebo vseobecne a tak zamestnavatel si to nevsimol a zamestnal ju na dany druh lebo to je hra o slovicka ale zasa sak ma pusu nech sa ozve a vydebatuje si to so zamestnavatelom nie?! sak nie je mala...

veuska2
autor
23. sep 2020

@kacena4 je prijatá na konkrétny výkon práce a na ten konkrétny je od lekárky nespôsobila. Preto riešime ci je nejaká mala šanca ze by ju nechali pracovať. "sak nie je malá".. Akože dik 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
@viestta ďakujem za relevantnu odpoved

fokuska
23. sep 2020

@veuska2 Nemyslim si, ze ju nechaju pracovat. Zober si, ze napriklad ju zoberu za zeriavnicku - praca vo vyske, manipulacie s tazkymi bremenami a ona trpi zavratmi a ma epilepsiu (npariklad) - lekarka povie, ze nie je sposobila, kedze je rizikove, ze jej pride zle a ublizi sebe alebo ostatnym, alebo urobi skody na majetku. Myslis, ze by ju zamestnavatel aj tak zamestnal, lebo napr. povie, ze ale ona sa citi dobre a chce tu pracu robit?

kacena4
23. sep 2020

@veuska2 ja nic neriesim hovorim z vlastnej skusenosti tiez som to riesila a nakoniec som dostala od zamestnavatela vypoved, kedze ja som posudok priniesla po dlhodobej pn-ke nie pri nastupe do prace...