Je možné počas registrácie na úrade práce odmietnuť pohovor vybavený cez stránku profesie?

juju1010
7. aug 2024

Naskytla sa mi lepšia príležitosť, ale bude aj až o cca dva mesiace a doklad teraz nie je. Predtým som si posielala životopis na inzerát na profesií, mám ísť na pohovor, ale prácu už nechcem. Ak sa nedostavím, vyradí ma úrad práce?

mogaa
7. aug 2024

a odkiaľ má UP vedieť kde si bola na pohovore? teda okrem tých ponúk kde ťa poslali oni....

ankare
7. aug 2024

@juju1010 ten pohovor Ti sprostredkoval ÚP či si tú spoločnosť oslovila Ty sama zo svojej vlastnej iniciatívy?

tundra
7. aug 2024

@juju1010 to,ze si pozvana na pohovor,neznamena,ze automaticky, mas pracu.
Predsa, na nastup do zamestnania,musia vyjadrit suhlas s podmienkami obidve strany.

januska12323
7. aug 2024

Píšeš dosť chaoticky ale skúsim. Na úrad máš doniesť doklad o hľadaní práce a za tento mesiac nemáš? Alebo máš vybavenú prácu o dva mesiace a nemáš zmluvu? To úrad nezaujíma pre nich si stále klient kým nedonesieš zmluvu alebo ťa nevyradia. Dohodla si si sama pohovor cez profesiu a už to nechceš? To úrad tiež nezaujíma, napíš firme že už nemáš záujem.

juju1010
autor
7. aug 2024

@ankare Vybavila som si to ja, ale teraz môžem mať po známosti lepšie miesto. Preto to chcem "zamietnuť".

juju1010
autor
7. aug 2024

@januska12323 Termín na UP mám až budúci mesiac, kvôli tomu to nie je.
A áno, po známosti budem mať prácu o dva mesiace. Ale nie je o tom žiadny oficiálny doklad.
Tú prvú pracovnú ponuku som riešila cez stránku profesie, a to je aj tá ktorú chcem zrušiť.
Úrad mi zatiaľ nič nedohodil, ale som tam iba krátko.
Ďakujem za odpovede.

januska12323
7. aug 2024

Tak s týmto úrad nič nemá. Pre nich sa nič nemení kým neprídeš so zmluvou.

alex49
7. aug 2024

Nemôžeš odmietnuť iba prácu na ktorú ta pošle úrad. Po svojej osi si rieš čo chceš.

juju1010
autor
7. aug 2024

@januska12323 A nevyradia ma teda? Neráta sa to ako nespolupráca, kedže odmietam pracovnú ponuku?
Hore bolo spomínané že o tom nemajú ako vedieť, ale trochu sa bojím, naozaj nebude daná spoločnosť informovať UP?

ankare
7. aug 2024

@juju1010 nevyradia.

januska12323
7. aug 2024

Nie, neposlal ťa tam úrad a firma nemá prečo úrad kontaktovať.

juju1010
autor
7. aug 2024

Ďakujem všetkým, odľahlo mi, keďže byť samoplatiteľom bez normálneho príjmu by nebolo zrovna ideálne.

maranco
7. aug 2024

@juju1010 v každom prípade informuj osloveného zamestnávateľa, že na pohovor neprídeš
ale ak nemáš momentálne čo na práci taký pohovor tiež nemusí byť na škodu, aspoň zistíš čo aklo ako funguje, aké sú podmienky a máš príležitosť si to vyskúšať bez strachu