Čo si mylíte, je možné podľla vás nájsť si prácu v korporácci (kamoška chce pracovať v Henkelu) aj bez vysokej školy? Moja kamarátka rozpráva francúzštinu a angličtinu plynulo ale má len zakončenú strednú odbornú školu ekonomickú. Ona si myslela na nejaký Data Management Contact Center. Aká je konkurencia, myslíte si, že má šancu alebo nie?
@zajacik_02 ahoj, nieje to vobec problem
@zajacik_02 určite ju zamestnajú, ale povysuju na TL/manažéra len ľudí, čo majú VS, takze kvôli kariérnemu rastu by bolo dobre, aby si ju začala robit..
Ja som jej povedala to isté, ale keďže nepracujem v korporácii tak neviem, aká je konkurencia, či sa uchádzajú o takú prácu aj absolventi vysokých skôl a či oni majú aj výhodu oproti absolventom stredných skôl alebo nie. Kamoška nemá bohužial skúsenosti, pracovala 4 mesiace v call centre s angločtinou a to je všetko.
@zajacik_02 no tak nech vyskusa a odpoved bude mat rychlejsie jak kym ty jej tu pozistujes od ludi ktori k tomu nemaju čo povedať :D nema co stratit, naco cakat a vahat?
@sivana09 ano ano iste 🙂
Moze. Manzel pracuje sice ma vs ale nevie napr zohnat ludi s nemcinou, ze by vzal aj bez strednej skoly len nech clovek vie plynulo nemecky a ostatne ho zaaucia. Je v pocitacovej firme ale orientuju sa na zahranicie tfam su jazyky zaklad.
VS v korporacii naozaj nie je to prve kriterium. Ked som zacinala v korporate ja, tiez som ju nemala, a vzali ma, a dokonca potom aj povysili uplne bez problemov. Zato tie jazyky, to je excelentna vstupenka 🙂
Este dost zalezi ci este len zmaturovala alebo uz ma nejake skusenosti- par mesiacov v call centre je malo.
Clovek co uz v administrative pracoval/ ma vs inak komunikuje ako absolvent ss, inak riesi stresove situacie a konflikty na pracovisku. Navyse, ludia pod 25 ( niekedy aj pod 30) su strasne fluktuujuci.
Ďakujem za vaše rýchle odpoveďe 🙂 tak dám jej odvahu, lebo to nemá...
@c_est_la_vie skúsenosť tak nemá len ten call center, ale zmaturovala hej. Ale veď to vyskúša a potom sa uvidí.
Dneska VŠ už nikoho netrápi, pokiaľ nie su mudr. Ja som robil vo firme so 450 kodermi a vysokoškolaci informatici väčšinou nevedeli programovať, takže robili testerov za 650 čistych. Najlepši koder v tej firme bral vyše 4000 mesačne a mal strednu školu užitkoveho vytvarnictva. Takže tak.
treba čítať čo majú napísané v inzeráte, ak tam majú, že treba vysokú školu tak asi to nie je reálne ak nie alebo tam nie sú konkrétne požiadavky nech pošle životopis a uvidí. vyskúšať to môže, možno motyka vystrelí
@bibistec joj, skoda, ze nie ste v BA. Mam plynulu nemcinu a vs☺
@arcticcode ale it je iny svet. Ked vies kodit zoberu ta a mozes byt pomaly aj sociopat, tak ich je malo.
Slecna je absolventka bez relevantnej skusenosti, takych sa hlasi na 1 poziciu 50, preto tam kompromisy nebudu robit. Ver mi, som z HR a obsadzovala som i IT i office pozicie.
Ale ano, da sa pracovat v korporacii aj bez vs a da sa v korporacii povysit na manazera aj bez toho, aby clovek cakal x rokov alebo aby mal znamosti.
Moj manzel robil pred nastupom do korporacie vo fabrike za 320€ v cistom, bez vs a ani anglinu nevedel ktovie ako. Poslal zivotopis do korporacie a nejakym zazrakom ho pozvali na pohovor, ale az asi o pol roka. Na pohovore videli, ze vie odborne veci lepsie ako clovek, ktorý bol za odbornika na pohovore, hned ho vzali a po par mesiacoch dostal ponuku zo zahranicia od cloveka, pre ktoreho pracoval v ramci tej korporacie. Tak sme sli do zahranicia a tu tiez hned po skusobke siel na taku poziciu, na ktoru niektori cakaju roky. Pravidelne dostava ponuky z roznych kutov sveta, ale uz mame dieta, tak uz to nie je jednoduche sa zbalit a odist.
Ak ukaze, ze je sikovna, ze mozno ovlada nieco, co je velmi ziadane a ovlada to malo ludi, firmy sa o nu potrhaju aj bez vysky. Ak ovlada jazyky, je to fajn, ale takych ludi je na trhu dost. Ale ako vstupenka do korporacie v obdobi, ked prave maju nedostatok ludi, moze byt. Nech skusi, ved za to nic neda ;)
A mozno by nebolo na skodu, keby si spravila nejake kurzy
@zajacik_02 Ahoj. Sama som pracovala v Henkel bez vš. Viem plynule anglicky, nemecky. Kamoška tak isto a do dvoch rokov bola tl, je veľmi šikovná. Ani jedna z nás tam však už nie je, platy až tak zaujímavé nie sú. Na druhu stranu, mala som tam najlepší kolektív a pracovné podmienky, o tretej som končila 🙂. Veľa šťastia
Ahoj, práca v korporáte bez vysokej školy nie je problém. Ja sama som pracovala vo viacerých korporátnych firmách v BA a stále som zamestnaná v jednej (len som na materskej), aj ma povýšili a vysokú školu veru nemám, mám len vyštudovanú obchodnú akadémiu. Čo však v korporáte treba, tak to sú jazyky, ale to má. Takže nech smelo ide do toho. Verím, že sa jej pošťastí. 😉
@zajacik_02 áno pracovala som 8 rokov v korporácií a mala som kolegov aj bez VS a hlavne francúzština je žiadaná
necitam vyssie prispevky. zalezi, aka je osobnost. vie dva jazyky, zvysok ju naucia, tak to dnes funguje... nech urcite vyskusa
@zajacik_02 určite má šancu prečo nie?dodaj jej sebavedomia nie je nič horšie, ak je človek šikovný, ale ustráchany
Tak zalezi ake maju poziadavky, ak je to toto: https://www.profesia.sk/praca/henkel-slovensko/... nevidim tam ziadnu povinnu VS. Vsetko zalezi na skusneostiach a sikovnosti... nech vyskusa, sanca je vzdy