Je možné nájsť si prácu v korporácii aj bez vysokej?

zajacik_02
5. sep 2019

Čo si mylíte, je možné podľla vás nájsť si prácu v korporácci (kamoška chce pracovať v Henkelu) aj bez vysokej školy? Moja kamarátka rozpráva francúzštinu a angličtinu plynulo ale má len zakončenú strednú odbornú školu ekonomickú. Ona si myslela na nejaký Data Management Contact Center. Aká je konkurencia, myslíte si, že má šancu alebo nie?

simca06022011
5. sep 2019

Tak zalezi ake maju poziadavky, ak je to toto: https://www.profesia.sk/praca/henkel-slovensko/... nevidim tam ziadnu povinnu VS. Vsetko zalezi na skusneostiach a sikovnosti... nech vyskusa, sanca je vzdy

bublinka393
5. sep 2019

@zajacik_02 ahoj, nieje to vobec problem

lula313
5. sep 2019

@zajacik_02 určite ju zamestnajú, ale povysuju na TL/manažéra len ľudí, čo majú VS, takze kvôli kariérnemu rastu by bolo dobre, aby si ju začala robit..

zajacik_02
autor
5. sep 2019

Ja som jej povedala to isté, ale keďže nepracujem v korporácii tak neviem, aká je konkurencia, či sa uchádzajú o takú prácu aj absolventi vysokých skôl a či oni majú aj výhodu oproti absolventom stredných skôl alebo nie. Kamoška nemá bohužial skúsenosti, pracovala 4 mesiace v call centre s angločtinou a to je všetko.

sivana09
5. sep 2019

@lula313 nie je to pravda, ze Len ludi s VS povysuju na manazerske pozície. Ide to aj vez VS, len to moze trvat vela rokov

sivana09
5. sep 2019

@zajacik_02 no tak nech vyskusa a odpoved bude mat rychlejsie jak kym ty jej tu pozistujes od ludi ktori k tomu nemaju čo povedať :D nema co stratit, naco cakat a vahat?

zajacik_02
autor
5. sep 2019

@sivana09 ano ano iste 🙂

bibistec
5. sep 2019

Moze. Manzel pracuje sice ma vs ale nevie napr zohnat ludi s nemcinou, ze by vzal aj bez strednej skoly len nech clovek vie plynulo nemecky a ostatne ho zaaucia. Je v pocitacovej firme ale orientuju sa na zahranicie tfam su jazyky zaklad.

sonnenshein
5. sep 2019

VS v korporacii naozaj nie je to prve kriterium. Ked som zacinala v korporate ja, tiez som ju nemala, a vzali ma, a dokonca potom aj povysili uplne bez problemov. Zato tie jazyky, to je excelentna vstupenka 🙂

c_est_la_vie
5. sep 2019

Este dost zalezi ci este len zmaturovala alebo uz ma nejake skusenosti- par mesiacov v call centre je malo.

Clovek co uz v administrative pracoval/ ma vs inak komunikuje ako absolvent ss, inak riesi stresove situacie a konflikty na pracovisku. Navyse, ludia pod 25 ( niekedy aj pod 30) su strasne fluktuujuci.

zajacik_02
autor
5. sep 2019

Ďakujem za vaše rýchle odpoveďe 🙂 tak dám jej odvahu, lebo to nemá...

lula313
5. sep 2019

@sivana09 ešte som sa nestretla s manažérom, ktorý by tu VS nemal v korporácii. Aj kamosku povýšili na TL tyzden po štátniciach a vedelo sa, že sa caka len na to a mám veľa znamych, čo sú roky čakatelia.. nehovorim, že kariérne sa nedá rast, ale nie manažérsky..

zajacik_02
autor
5. sep 2019

@c_est_la_vie skúsenosť tak nemá len ten call center, ale zmaturovala hej. Ale veď to vyskúša a potom sa uvidí.

sivana09
5. sep 2019

@lula313 a ja som sa stretla.. preto pisem opak

ndrag
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gladys_07
5. sep 2019

@sivana09
@lula313
da sa aj bez VS , ja poznam tiez manazera v korporacii bez VS, aj kopec TL

arcticcode
5. sep 2019

Dneska VŠ už nikoho netrápi, pokiaľ nie su mudr. Ja som robil vo firme so 450 kodermi a vysokoškolaci informatici väčšinou nevedeli programovať, takže robili testerov za 650 čistych. Najlepši koder v tej firme bral vyše 4000 mesačne a mal strednu školu užitkoveho vytvarnictva. Takže tak.

jallka11
5. sep 2019

treba čítať čo majú napísané v inzeráte, ak tam majú, že treba vysokú školu tak asi to nie je reálne ak nie alebo tam nie sú konkrétne požiadavky nech pošle životopis a uvidí. vyskúšať to môže, možno motyka vystrelí

bubinko1506
5. sep 2019

@bibistec joj, skoda, ze nie ste v BA. Mam plynulu nemcinu a vs☺

c_est_la_vie
5. sep 2019

@arcticcode ale it je iny svet. Ked vies kodit zoberu ta a mozes byt pomaly aj sociopat, tak ich je malo.

Slecna je absolventka bez relevantnej skusenosti, takych sa hlasi na 1 poziciu 50, preto tam kompromisy nebudu robit. Ver mi, som z HR a obsadzovala som i IT i office pozicie.

diewcatqoo
5. sep 2019

Ale ano, da sa pracovat v korporacii aj bez vs a da sa v korporacii povysit na manazera aj bez toho, aby clovek cakal x rokov alebo aby mal znamosti.
Moj manzel robil pred nastupom do korporacie vo fabrike za 320€ v cistom, bez vs a ani anglinu nevedel ktovie ako. Poslal zivotopis do korporacie a nejakym zazrakom ho pozvali na pohovor, ale az asi o pol roka. Na pohovore videli, ze vie odborne veci lepsie ako clovek, ktorý bol za odbornika na pohovore, hned ho vzali a po par mesiacoch dostal ponuku zo zahranicia od cloveka, pre ktoreho pracoval v ramci tej korporacie. Tak sme sli do zahranicia a tu tiez hned po skusobke siel na taku poziciu, na ktoru niektori cakaju roky. Pravidelne dostava ponuky z roznych kutov sveta, ale uz mame dieta, tak uz to nie je jednoduche sa zbalit a odist.
Ak ukaze, ze je sikovna, ze mozno ovlada nieco, co je velmi ziadane a ovlada to malo ludi, firmy sa o nu potrhaju aj bez vysky. Ak ovlada jazyky, je to fajn, ale takych ludi je na trhu dost. Ale ako vstupenka do korporacie v obdobi, ked prave maju nedostatok ludi, moze byt. Nech skusi, ved za to nic neda ;)

diewcatqoo
5. sep 2019

A mozno by nebolo na skodu, keby si spravila nejake kurzy

dankanka
5. sep 2019

@zajacik_02 Ahoj. Sama som pracovala v Henkel bez vš. Viem plynule anglicky, nemecky. Kamoška tak isto a do dvoch rokov bola tl, je veľmi šikovná. Ani jedna z nás tam však už nie je, platy až tak zaujímavé nie sú. Na druhu stranu, mala som tam najlepší kolektív a pracovné podmienky, o tretej som končila 🙂. Veľa šťastia

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kikaangel
5. sep 2019

Ahoj, práca v korporáte bez vysokej školy nie je problém. Ja sama som pracovala vo viacerých korporátnych firmách v BA a stále som zamestnaná v jednej (len som na materskej), aj ma povýšili a vysokú školu veru nemám, mám len vyštudovanú obchodnú akadémiu. Čo však v korporáte treba, tak to sú jazyky, ale to má. Takže nech smelo ide do toho. Verím, že sa jej pošťastí. 😉

nikoleta_rapko
5. sep 2019

@zajacik_02 áno pracovala som 8 rokov v korporácií a mala som kolegov aj bez VS a hlavne francúzština je žiadaná

olifcek
5. sep 2019

necitam vyssie prispevky. zalezi, aka je osobnost. vie dva jazyky, zvysok ju naucia, tak to dnes funguje... nech urcite vyskusa

eliska13
5. sep 2019

@zajacik_02 určite má šancu prečo nie?dodaj jej sebavedomia nie je nič horšie, ak je človek šikovný, ale ustráchany

miui
Autor odpoveď zmazal
Zobraz