Je môj plat nízky?

9. mar 2023

Ako žena zarobím mesačne okolo 900-950. Nepracujem manuálne. Je to málo? Žijem v malom okrese.

autor
9. mar 2023

* už v čistom.

fineta
9. mar 2023

Pre niekoho veľmi slušne, na druhej strane sa najdu aj taki, ktorym sa tento plat máli napriklad v porovnani s extremnou zodpovednostou ak ju v praci mas..
V prvom rade musis byt spokojna Ty. Nespominas vek, vzdelanie, prax ani ziadne benefity.. Ťazko to takto honodit.. Ak si vazis samu seba a svoje vykony su adekakvatne k tejto zarobenej sume, je vsetko ok… pokial mas pocit, ze tvoja praca je podhodnotena, tak nic moc.. tazko je na tvoju otazku objektivne odpovedat, vela faktorov treba brat do uvahy…

danulicek
9. mar 2023

To je ťažko podľa čísla povedať, či je to malo alebo nie. Dosť závisí od toho, akú prácu robíš. Je rozdiel, ak si napr asistentka a ak si vedúca oddelenia

ankare
9. mar 2023

Super plat.

reanda
10. mar 2023

pre koho malo? pre tvojho muza?

deti95060810
10. mar 2023

si myslím že málo...
ale možno v tom kraji je to ešte pomerne o.k - mohla si aspoň napísať kraj, popr. niečo bližšie

loginexistuje
10. mar 2023

nie je to dobry zlhka nadpriemerny plat

buberova
10. mar 2023

Podľa mňa parádička

lindusss2016
10. mar 2023

To sa asi neda posudit len z tejto informacie.

Ja napr.zarabam podobne, ale mam svoju pracu snov, plnim si svoje poslanie, milujem to, naplna ma to a navyse mam kopec casu na ine veci. Praci venujem tak do 40 hod mesacne.

Ak vsak robis 12ky, smeny, chodis domov zbita ako pes. Alebo je tvoja praca extremne psychicky narocna, mas velku zodpovednost, v praci si od nevidim do nevidim, je to malo.

A nakoniec je dolezite, ci to staci tebe, ci si spokojna.

sense
10. mar 2023

Ťažko povedať, záleží od nákladov na život kt máš a ci z toho Zivis len seba alebo ešte aj 3 deti.... Pre niekoho malo, pre iného super.

dominikagier
10. mar 2023

podľa mňa zarobíš veľmi dobre, ešte podľa toho v akom okrese bývaš a čo teda vykonávaš...ale ked si to porovnám napr s mojím platom si na tom lepšie 🙂

zmrzlinka2021
10. mar 2023

Ako nástupný plat je to ok. Všetko závisí od náročnosti danej pozície. Ako plat, ak máš aj deti, záväzky, je to nižší plat.

zuzubb007
10. mar 2023

Je to krasny plat a este na male mesto, tu v bb sa tolko nezaraba bezne ☹

mogaa
10. mar 2023

ja pracuješ vo verejnej sfére, taký plat je u nás brutto, ak ho máš v čistom tak je to slušný plat.....

milanemila
10. mar 2023

Ak ta praca bavi a vies si dovolit co potrebujes, tak jej to fajn a moze ti byt ukradnute ci pre niekoho ineho vela/malo. Nepises ake mas vzdelanie, kolko mas rokov atd, ale tak sama musis vediet aky je priemerny plat v tvojom okrese a porovnat si, ci mas viac alebo menej 🤷🏼‍♀️

zero_hero
10. mar 2023

Pozri si platy.sk, aspoň ako takú predstavu ti to dá. Nevieme čo je náplňou tvojej prace, aku máš prax atd. Tak ťažko povedať.

tykat
10. mar 2023

Dolezite su vydavky. Ak neplatis hypo a zijes sama tak je to ine ako samozivitelka s 2 detmi, s minimalnym vyzivnym a hypo na krku.

saxana000
10. mar 2023

Niektori muzi ani tolko nezarabaju..podla mna je to na zenu plat dobry.. zalezi ci robis na jednu smenu od pondelka do piatku alebo aj nocne a vikendy ci je v tom uz danovy bonus na deti a hlavne ci si s pracou spokojna a vyhovuje Ti a ci financne z toho vychadzas. Nikedy je lepsia dobra robota a o dve stovky na vyplate menej no niektori sa ulakomia na tych par stoviek navyse a chodia znechutene do roboty ktora ich nebavi a nenaplna.. su prace kde sa zarobi aj menej a clovek je rad ze vobec nejaku pracu ma a potom su ludia ktori by za taky plat ani nevstali rano z postele.. tazko tu hodnotit lebo kazdy mame iny standart.niekto ma hypoteku 150e niekto 800e niekomu staci aj mensi prijem niekto je zvyknuty zarobit aj 4x tolko..

milanemila
10. mar 2023

@saxana000 “dobry plat na zenu” je pre mna najhorsie slovne spojenie 🙈 akoze predpokladam, ze si to nemyslela zle, ale pre mna je nepochopitelne preco sa same zeny medzi sebou takto podcenujeme a mame pocit, ze sa mame s niecom uspokojit, lebo vsak na zenu je to dobre.

maranta_leuconeura
10. mar 2023

Ako nastupny je to ok, pripadne ked vies, ze sa potrebujes este vela ucit a danu pracu beries ako prilezitost karierne rast a mas to slubene. Mne by to na bezny zivot s hypotekou ale uz nestacilo.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beronsche
10. mar 2023

@saxana000 "na zenu plat dobry" je hrozne vyhlasenie... Ja viem, ze si to nemyslela v zlom, ale toto nastavene by sme uz fakt mali prekonat...

beronsche
10. mar 2023

@milanemila teraz pozeram, ze pisem presne to, co ty.. 🙂
Ono kym sa nezmeni myslenie ludi, nevyrovna sa ani platove ohodnotenie prace zien a muzov na porovnatelnych poziciach.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
10. mar 2023

@stvura ja som napriklad mala vyssi plat ako moji dvaja kolegovia muzi a ked som sa stala ich nadriadenou, tak este vyssi ;) to co je uvedene v inzeratoch je minimum na danej pozicii. Ja som hladala do teamu cloveka a v inzerate bolo 1700e realne dostala baba, kt sme prijali 2000e 🤷🏼‍♀️
Ja mam pocit, ze si niekedy zeny nevedia ten poriadny plat vypytat a sami seba podcenuju.

stanulienkat
10. mar 2023

Normalny plat v Ba. Poznam v Ba aj nizsie. A to s VŠ.

ndrag
10. mar 2023

Zalezi od toho, kde zijes a aku mas prax, vzdelanie, atd. Pre mna by to bolo napr dost malo, ale ak ty s tym vyzijes a este ti aj na uspory, tak ok.

beronsche
10. mar 2023

@stvura ved sa predsa neurazam, len poukazujem na to, ze zacat by sme mali od seba.. Nic take ako "plat dobry na zenu" predsa neexistuje..
Inak suhlasim.. v mnohych okresoch je 900e v cistom uz mierny nadstandard..
@milanemila to som uz tiez niekde videla - ze z prieskumov vyslo, ze zeny na pohovorich pytaju menej...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iwesska
10. mar 2023

V BA bezny priemerny plat. Ak nie si z BA,tak uplne super.