co si myslite? ja ked si hladam pracu napr. na profesii, zakliknem na "reagovat na ponuku" a pri niektorych ponukach ma to presmeruje na stranku danej firmy. mam tam vyplnit osobne udaje a pridat zivotopis, ked chcem tak aj motivancy list. zakliknem "odoslat ziadost" a je to. alebo si myslite ze je lepsie uchadzat sa o pracu emailom? je vacsia pravdepodobnost ze zareaguju?
Ja si myslím, že je to úplne jedno. Musíš ponúknuť niečo viac ako ostatní. Ten personalista každému CV venuje asi tak minútu času. Nemysli si, že si prechádza všetkých dvetisíc CVčiek precízne...
A keď vezme tvoje CV do ruky a niečim ho osloví, tak sa k nemu vráti a venuje sa mu dlhšie, čiže máš väčšiu šancu.
Takže základ je vymyslieť niečo kreatívne - graficky pekné, iné... iný formát ako trápny .docx. Keď sa hlásiš na grafika, sprav si životopis vo photoshope. Keď sa hlásiš za developera, sprav si životopis ako webovú stránku. Keď sa hlásiš ako redaktor časopisu, pošli beletrizovaný životopis namiesto štrukturovaného. A pod. Musíš na to prísť sama.
Ale to, ako to pošleš, či mailom, alebo cez profesia form, je prakticky jedno.
Aka je pravdepodobnost, ze mas email priamo na HR alebo inu osobu, ktora ma nieco spolocne s vyberom novych zamestnancov? Ak si nasla nejaky vseobecny email na stranke typu “info@firma.com” tak je malo pravdepodobne, ze sa tvoj zivotopis dostane tam kam ma. Ak firma zverejnila pracovnu poziciu na profesii, tak chcu tie CVcka dostavat tymto sposobom.
@taynee To bol samozrejme príklad ako byť kreatívny.
@thirstymonk tak samozrejme zalezi na tom o aku pracu ide. ked grafik alebo developer tak jasne nieco kreativne. ak ides do tesca robit predavaca tak ti staci aj ten trapny docx.
Tam treba vobec CV? 🤣
Ak to firma takto uprednostnila a ma zavedeny tento system tak by som ho urcite vyuzila. Chcu to mat vsetko pokope, nepomiesane s inymi vecami.