Je dobrý nápad, aby manžel pracoval len cez víkendy?

2. jún 2023

Čo si myslíte o tom že chlap by robil len víkendy?
Manžel teraz robí na tri smeny a neľúbi sa mu hlavne tie nočné.Vymysla že isol by robiť len víkendy a cez týždeň by mal kopa času na všetko.Robit okolo domu a hlavne oddychovať.Mne sa to nepozdáva.
Istú dobu aj ja som chcela ísť robiť víkendovky po RD no kvôli deťom,že cez týždeň doma a stíham škôlku školu učiť sa s deťmi.No nakoniec som si našla na jednu smenu prácu a cez týždeň mám kolotoč povinnosti okolo deti a domácnosť.Cez víkend chodíme na výlety a oddychujeme.No keby manžel robil cez víkend tak ani cez víkend si neoddýchnem a ani cez týždeň lebo on by nenavaril nepoupratoval keby bol cez týždeň doma.
Ani neviem ako by to vyšlo platovo tie víkendovky či by zarobil viac než teraz na tri smeny,možno ani nie.

lenka567899
2. jún 2023

Víkend by mal byt na oddych… čo chce chlap robiť cely týždeň doma? Mne by to bolo trápne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamamasama
2. jún 2023

Juj, to by som brala. Robit len cez vikend. Ak by mi platili to, co za cely tyzden, tak nerozmyslam 😅

kvetinka75
2. jún 2023

no ak zarobí toľko čo doteraz, prečo nie. Ak bude cez týždeň doma, môže robiť okolo domu.

autor
2. jún 2023

@lenka567899 Mne sa zdá že celý týždeň by bol sám doma a mal kľud sám pre seba.
@elizabet173 No to neviem ako rodina by sme netravili spolu čas alebo málo.

sissy27
2. jún 2023

Zbytocne mu budes mudrovat okolo toho - nech ide a skusi, nech zarobi aspon to co teraz a ak si mysli, ze cez tyzden bude do 11 spat, potom pokosi travnik a vybavene, tak by som ho vyviedla z omylu - deti odviezt do / zo skolky alebo skoly ak nechodia same, nakupit, navarit (nemusi denne, ale tak aby si to nemusela robit ty), upratat a ked prides z prace, tak mate spolocny cas pre rodinu - ihrisko, kratky vylet, opekacka, okupat sa na jazero atd. Cez vikend sa o vsetko postaras zas ty.
Ale to sa mu asi pacit nebude 😃

viestta
2. jún 2023

Vsak kludne, ked cez tyzden porobi vsetko co treba a vy ked sa vratite z roboty a skoly dojdete na hotove a mate v podstate volny cas iba pre seba. Obavam sa, ale, ze full servis pre celu rodinu cez tyzden nezvladne.

januska12323
2. jún 2023

Nech sa páči môže vyskúšať a keď sa už bude doma nudiť treba mu dať povinnosti. Ani by ma nehlo variť, prať, upratovať, v záhrade robiť keď je celý týždeň doma.

monillia
2. jún 2023

A to kde zarobí za 2 dní rovnako ako za 5? Chápem, že robit nočné nie je nic moc,môže si nájsť pracujes nich ale cez týždeň aby mal víkendy pre rodinu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
2. jún 2023

Vymýšľa ako malé decko.Neverim, že za víkend zarobí toľko ako cez týždeň.Ano, tiez si myslim, že chce mať cez týždeň pokoj nech ma, ale navarí, nákupy, vyberie deti...ty budeš cez týždeň v práci a ešte aj víkend sama s deťmi.Podla toho čo píšeš variť nevarí, okolo detí asi tiež nič moc, keď robí na 3 smeny musí mať dosť času.teraz má výhovorku porobiť okolo domu a v zime bude čo robiť?
Celé nereálne veď si zrátajú koľko hodín odrobi cez týždeň a koľko by robil cez víkend?
Ale zase chápem, že robiť nočné asi fyzicky je náročné a nie každý to dá.Ideal by bol, aby si hľadal inú prácu čo mu bude viac vyhovovat

syslik81
2. jún 2023

samozrejme ze ok -ak by mi slubil ze o deti sa cez tyzden postara- doobeda navari poprace dom potom skoci po deti a spravi s nimi ulohy .. aby si si aj ty oddychlakedze cez vikend nebudes moct ..

h2
2. jún 2023

Výborne si to vymyslel! Cez týždeň, keď sú deti v škole a škôlke a ty v práci, bude mať doma božský kľud a cez víkend, keď ty budeš celé dni riešiť deti a domácnosť, bude on v práci! No toto by cezo mňa neprešlo!

svetlonos
2. jún 2023

Je to super napad za predpokladov ze:
Zarobi rovnako ( co pochybujem)
Postara sa o domacnost, varenie
Poobede oddichnuty preberie ucenie sa s detmi
Jeden den v tyzdni vies mat aj ty volno aj deti nepojdu do skoly = rodinne vylety = utopia!

Mm chce ponuknut, ze bude jeden sobotu alebo nedelu v praci a namiesto toho mat volnobden v tyzdni.
Prakticke na vybavovacky, lekarov a hlavne rodinne vylety, kedy nie su miesta ako kupaliska, zoo, parky a xy inym miest preplnene ako cez tie vikendy. Ja som zatial doma takze by to bol luxus na travenie spolocneho casu v tyzdni 🙂

svetlonos
2. jún 2023

Ale to co chce tvoj mm autorka, je asi ozaj len unik od pivinnosti. Bolo by ine, keby ste s tym obaja boli ok.

derdia
2. jún 2023

On chce robit vikendy, lebo nechce byt a vami, cez tyzden ste prec, to by bol zase doma... Strasne lahka matematika.

autor
2. jún 2023

Ja som s tým není v poriadku.Ano aby celý týždeň bol doma trochu si porobil oddýchol.Navarit a upratať to nehrozí unho,s deťmi tiež moc nepomáha.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka700
2. jún 2023

Joj autorka a ty aby si si ešte ďalšiu robotu našla aby ste finančne vyšli, že? A on si bude oddychovať.

luccija
2. jún 2023

Nič nerobí okrem práce a potrebuje oddychovať.Je nejaký lenivý nie?

mogaa
2. jún 2023

len ty vieš ako máte zadelený čas cez týždeň a cez víkend...teda kto čo robí....lebo na druhej strane je super zarobiť za 2 dni toľko čo za 5dní....oželela by som výlety počas týždňa ak by viac pomáhal tebe s deťmi cez týždeň...teda minimálne vyzdvihnúť zo školy, zaniesť na krúžok občas nech nakúpi....lebo teraz pravdepodobne robí cez týždeň v práci a počas víkendov okolo domu, či?

luccija
2. jún 2023

@mogaa keď robí na 3 smeny, pokým ide na poobednú a nočnú má pol deň a celý voľno.Myslim, že toto je tá autorka čo nemôže ísť do záhrady, lebo muž nepostrazi deti viac ako hodinu a potom ju už volá spat.Ten tiež musel stále oddychovať.A ona robila všetko aj prácu si našla v dedine a cez obed utekala variť.Mozno sa mýlim len mi jej bolo vždy ľúto čo má doma.

doriiis
2. jún 2023

6 rokov som robila iba cez víkendy.....a zarobila som viac ako kolegovia na trojzmenke.Iba toľko k vašim úvahám.
Problém nie je pracovná doba manžela,ale lenivosť a neschopnosť manzela

rebrambora
2. jún 2023

Ak to financne vychadza preco nie.

selest
2. jún 2023

Nemala by som s tym problem ak by smd financne nesli dolu, ale moj by sa normalne cez tyzden postaral o deti a domacnost..

tosomja
2. jún 2023

Keby zarobil toľko, čo cez týždeň, tak prečo nie? Kľudne si môže hľadať ešte robotu na pár hodín cez týždeň a mali by ste sa ešte lepšie. 😋

floki1994
2. jún 2023

Kamarati to tak maju...on robi len vikendy 12stky ktore nik nechce a ceez tyzden ma volno a za ten isty plat.. im to vyhovuje lebo im pekne vykryje vsetky prazdniny, choroby a zena nemusi brat OCr a podobne 🙂 ale on je taky ze aj uvari a uprace ...

panelacikova
2. jún 2023

@elizabet173 mne sa zdá, že TT automobilka (možno sa mýlim, opravia ma) mala istý čas takú ponuku práce, ale tie víkendy makali 12 hodín denne, čiže za 8 dní je to cez 190 hodín, takže áno, zarobia. ale celý víkend makajú.
autorka - vo vašej situácii by som s týmto vôbec nesúhlasila. iné je, keby nebolo detí a idete takto robiť obaja a potom máte 5 plnohodnotných dní pre seba.. ale ak má prácu, načo špekuluje? prikláňam sa k názorom, že mu bude vyhovovať svätý pokoj od všetkých. a ty sa zblázniš, všetko bude na tebe.

lujza123
2. jún 2023

Mne by chlap ktorý nenavari, neuprace a nezaujíma sa o deti absolútne nevyhovoval a je jedno akú by mal pracovnú dobu.
Včely majú aspoň rozum a takýchto zbytočných trúdov sa zbavia hned po oplodnení, to len ženy ich chovajú a obskakuju do konca života.

A tu trúd chce vyšperkovat svoje leňošenie tým ze cez týždeň sa bude válať domka a cez víkend pôjde do práce aby mal pokoj od výletov so ženou a deckami. Peňazí samozrejme menej, ale ved usilovná ženuška zarobí, načo by sa namahal.

mandzula
2. jún 2023

Mne by to nevyhovovalo, pretoze hoco by aj cez tyzden vsetko porobil, po navrate z prace by som zas ja nemusela mat energiu na vylety, na ktore sme zvyknuti cez vikend a vacsinou su celodenne, co popri praci, samozrejme, mozne nie je. A kedze taketo travenie casu povazujem za velmi dolezite, nevzdala by som sa toho.
Nechapem, preco vidi len dve moznosti - zmeny a nocne a pracu cez vikend, ved existuju dalsie moznosti. Zda sa mi tak trosku vychcany.