Ahojte, plánujem dat 14 mesačnú dcéru do jaslí a ja by som nastúpila do novej prace.
1. Ako dlho sa adaptovali vaše deti na jasle? Mam na to mesiac, dá sa zvládnuť adaptácia za mesiac? Mala je rada v spoločnosti deti, vydrží cez deň bez mojej prítomnosti, zaspáva v postieľke sama ale nikdy ju neukladá nikto iný na spanok ako ja alebo manzel.
2. Ako ste zvládli novú prácu po vyše roku na MD/RD? Obávam sa nového softvéru vo firme, nové procesy, noví kolegovia, pauza v používaní jazyka ... Nejaké tipy a triky do novej prace? Ako ste si písali poznámky, aby ste v tom mali prehľad, ako si zapamäť mena všetkých kolegov?
Ďakujem Vám 🙂
Moj išiel do týždňa na celý den bez problémov, čím menšie dieťa tým je adaptácia jednoduchšia. Prácu som zvládala bez problémov, horšie bolo zvládať časté choroby malého a domácnosť popri práci 🙂
to čo sa pýtaš ohladne adaptácie je veľmi individuálne....naša nastupovala 20mesačná, "škôlku"milovala, ale rovnako s ňou nastupovalo rovnako staré dievčatko a to to nezvládalo, celý deň len plakala, nezapájala sa, nejedla, nepila...sami učiteľky navrhli mamičke počkať s nástupom pár mesiacov...takže vidíš, rovnaké prostredie, rovnaké učiteľky a uplne odlišné reakcie na škôlku u 2 detí ....čo sa týka novej práce, treba si nájsť niekoho kto sa bude o dieťa starať v čase choroby, rovnako je bežné že ti zavolajú počas dňa že treba prísť po dieťa lebo začalo kašlať či mu vyskočila teplota....
3dni a prišiel nato, že tam ostáva, po týždni už bolo všetko ok