Čo by ste robili na mojom mieste: mám doma 4 deti 1.a 2.stupeň,zachvilu mi konci rodicak s najmladšou.Do pôvodnej práce sa nemôžem vrátiť,dohodli sme sa o ukončení PP.Problem je,že dcéru(ak vôbec) vezmú do škôlky až koncom jari na 4 hodiny.Muz pracuje od 6tej,takže potrebujem prácu od takej 7:30,sme na dedine a skôr sa do žiadnej práce na okolí nedostanem.On príde o 15tej a o 17tej odchádza do druhej práce.Dceru by nemal zo škôlky kto vybrať.Surodenci končia až po 13:00.A mám dilemu či hľadať brigádu na tie 3 hodiny doobeda alebo ísť na úrad práce.Podpora mi vyjde možno viac ako by som zarobila.Ale nechcem drepieť pol roka doma nezamestnana.
Za tie 4 hodiny, čo bude v škôlke sa stihneš akurát tak domov vrátiť, vypiť kávu a už ideš pre ňu.
praca na nocne alebo vikendy?
Vyčerpala by som podporu a možno skúsila nejaké veľké upratovanie doma, kým znovu nastúpim do práce. Možno dobrovoľníctvo, alebo nejaké dovzdelávanie, ak budem stíhať. No a hľadala by som si zatiaľ prácu, ktorá mi bude vyhovovať s ohľadom na manželove práce a harmonogram detí 🤷. Plus vyriešila by som si všetky preventívky, odborných lekárov, lekárov detí, atď.
Zostala by som pol roka doma a popritom nieco hladala...niekedy sa vela veci zmeni za 6m 😉
Zostaň doma.Budeš mať viac času nájsť vyhovujúce zamestnanie.
pri styroch detoch toho asi vela nenadrepis, este, ked mas muza nonstop v praci.. ty vole, niektori ludia si vyberu pekne samovrazedny sposob zivota 🙄
@walentina7 kam sa ponahla? Jej muz to vsetko taha sam, ma dve roboty a ona ma sediet doma lebo do 70-ky sa narobi? 🤦♀️ A on sa zoderie. By ma zaujimalo, koho bol napad mat 4 deti.
Nič ti "neujde", ostaň doma. Keď sa situácia so škôlkou vyrieši, tak pôjdeš pracovať.
@walentina7 Nemyslíš vážne! Akože kam sa ponáhľa? Veď jej končí rodičák. Čiže teraz bola s najmladšou doma 3 roky a predtým s ďalšími deťmi ktovie koľko. A chlap nech chodí z roboty do roboty.
A čo tak družina pre väčšie deti? A možno by sa ani muž nemusel zodierať a utekať z roboty do roboty.
Aj najlepšia kamoška má štyri deti tu na dedine všetci skončia okolo štvrtej a normálne fungujú...
Ostan doma, vyuzi tu možnosť. Oddychnes si a nemusis furt ruesit manazment okolo deti. Najma ak budu chore.
Vela mam ostava pi materskej na urade prace
Aká mierna diskusia prekvapivo. Inokedy sa tu matkám,ktoré po rodicaku nechcú ísť do práce riadne nadáva. Máš 4 deti,už je jedno na druhom stupni tak ma aspoň 10-11 rokov. Manžel má dve práce. Ty dáš najmenšie len na 4 hodiny do škôlky. A ešte jej tu píšete nech neuteká od detí,nech si doma odpocine. A čo tak keby si chcel muž odpočinúť,byť s deťmi? Normlane deti družina,najmenšia normlane do škôlky a nájsť si niečo aspoň na 4 hodiny,nech prispeje do rozpočtu a dúfam,že nebudú deti stále choré. A hlavne nech sa nič nestane manželovi,lebo to zas bude ďalšia zbierka.
Ja mam 10 ročnú ale ta mi chodí pre mladšiu aj do škôlky ak sú zápchate cesty nech sa nenahanam,,, a do škôlky na 4 hodiny u nás to tak nie je v škôlke,,, robím od 8.00 do 14.00,,ale to bolo na dohode z vedúcim nemusela som hľadať prácu
Zostan doma, cerpaj podporu a hladaj poriadne zamestnanie aby chudak muz nemusel mat dve prace a vsetko ste si pekne zmenezovali. Deti su uz velke, vedia pomoct, postrazit mensie kym pridete z prace.
Staršie deti neriešim,píšem,že sú cca do jednej v škole a nemôžu vyzdvihnúť najmenšiu,ktorá bude iba do 12.Muz tak pracuje roky,ešte keď sme sa nepoznali.Nesla som z materskej do materskej,podnikala som od strednej aj popri detoch a cez koronu to krachlo.Nejmensia ma 3 roky a pracovala som od jej 1 roka,tam sa uz vratit nemozem,lebo uz nemam strazenie.Neviem ako vyplnit tie mesiace do septembra kedy by isla do skolky uz na cely den
@h2 nebola som stale doma.Pracovala som po kazdej materskej
@nelca0510 ako si prisla na to,že nechcem ísť do prace?
Pozri Michalovce články ako mať po RD Max podporu a využi ten čas pre seba rozvoj. Zbehne to, ani sa nenazdas.
@zuzulka558 to by sa aj mne hodilo
@belllinka teba zaujíma koho bol nápad mať 4 deti. Nie je to trochu blbá a netaktna otázka? Ľudia nech majú deti kolko chcú. Teba do toho nič.
Čo na to tvoj muž? A ozaj prečo ti vezmú dieťa len na štyri hodiny? Máš to oficiálne?
@walentina7 mne toto dr povedal. Ze si mam uzivat deti. Ze rychlo vyrastu. Ze az potom nebanujem ze furt len vsetko ostatne a to dolezite nam unika pomedzi prsty.
Ze pracovat uz budete do konca zivota…. Ci uz do 60-70….
@aurora33 pretože majú kvantum deti a moja je v poradovníku zapísaná už rok.Riaditelka mi dala vyjadrenie,že 4 hodiny od marca.Potom sú prázdniny a od septembra na 8 hodín.Ak sa mi nepáči,môžem si dať žiadosť až na jar a nebudem mať vôbec isté či v septembri bude miesto.Prednostne berú predškolákov a staršie deti.Mame tu aj súkromnú škôlku,ale 600€ sa mi zdá moc a momentálne je plná,aj tam je poradovník.
Zostala by som doma, keď máš nárok na podporu, tak to využi. Pri 4 deťoch a tým, že malá bude v škôlke len 4 hodiny (inak nechápem prečo? ), tak nejaká brigáda na 3 hodiny neviem či sa ti podarí zohnať a keby aj áno, tak za tie 3 hodiny toho asi veľa nezarobis. Môžeš si predsa popritom hľadať prácu, uvidíš ako si malá zvykne v škôlke, či nebude často chorá.