Išli by ste v tejto dobe do podnikania?

1. jan 2023

Baby ,je to na mne ale išli by ste do podnikania , v tejto dobe? Muž ,by mi ho kúpil, išlo by len o maličkú prevádzku , v objekte kde je každý deň veľa ľudí ..nechcem veľmi konkretizovať.
Mám prácu avšak , robia si tam čo chcú s nami , v robote som asi raz za týždeň s tým ,pretože nás stále nechávajú doma, robiť môžu len vyvolení,že nemám takmer ani na svoje povinné výdavky , nie to aby som ešte deti uživila..toto by bola zmena , musela by som makať, avšak vo svojom ..

malinka158
1. jan 2023

Do podnikania by som nesla ale hladala novu pracu

zmrzlinka2021
1. jan 2023

Prečo nie?
Ak mas napad a si sikovna, pracovita, podnikanie je pre teba stvorene. Podnikanie bolo a vzdy bude pre ludi, ktori su sikovni, chcu makat, byt nezavisli.

V podnikani sa treba obracat a prijat velku zdpovednost, ale zas dokazes sa aj krasne vysvihnut hore.

lauriik
1. jan 2023

Urcite to vyskusaj. Mas podporu od muza, to je super. Prinajhorsom sa vzdy mozes znova zamestnat, keby to nefungovalo.

autor
1. jan 2023

@lauriik áno muž má podporuje, on by išiel do toho hneď, ale on musí robiť normálne,keďže potrebujeme istotu na určitý obnos peňazí na každý mesiac..

autor
1. jan 2023

@zmrzlinka2021 tak mám svoje, aj keď vlastne nájom sa v Tom objekte musí platiť , ale tak jasne , a hlavne pracovná doba mi je dôležitá kvôli deťom

autor
1. jan 2023

@zmrzlinka2021 a bavilo by ma to , každý deň s ľuďmi , každý deň by bol iný

zmrzlinka2021
1. jan 2023

@autorka
Pri biznise si nemozes dovolit riesit velmi pracovnu dobu, raz ked nieco treba spravit, tak treba - na deti ste s manzelom dvaja, takze to by si relativne mala poriesene.
Kazdopadne musis byt konfortna s inou poziciou vo svojom zivote a s tou zodpovednostou.

lucka_ke
1. jan 2023

ak to nie je gastro tak by som porozmýšľala, ale ak chceš kaviareň/čajovňu a pod. tak ani neskúšaj

aknamorka22
1. jan 2023

Hlavne si to dopredu dobre premysli. Ak tam predtým bolo kvetinárstvo a skrachovalo a ty si tam ideš otvoriť ďalšie kvetinárstvo, nie je to dobrý nápad 🙂 inak sa treba riadiť heslom neskusis, nevieš. Ale samozrejme s rozumom. Aby ste nedali všetky svoje úspory do podnikania a nič z toho. Držím palce 🙂

babulkomale
1. jan 2023

@zmrzlinka2021 koMfort, nie konfort.

zmrzlinka2021
1. jan 2023

@babulkomale diky 🙂

marca12
1. jan 2023

Tak to mas potom veeelmi skreslene predstavy o podnikani. Asi si nevies predstavit,co to obnasa,ked sa tesis na pracovnu dobu. Po zatvoreni prevadzky musis riesit papierovacky,objednavky,tovar,faktury a stovky dalsich veci. Hlavne na zaciatku,ked rozbiehas,musis tomu venovat vela casu.

diaalex
1. jan 2023

To je síce pekné, že tam sedia ľudia, ale keď ti urobí tržbu 10€, presedia 3h a ty musíš platiť nájom, tak to nie je veľmi ekonomické. Keď tam sedia ľudia neznemaná to, že to aj tak super vynáša. Plus podľa mňa prebrať podnik po niekom kto ho predáva (lebo si našiel inú prácu alebo podobné veci) je blbosť, lebo keby mu to tak šlo, tak sa ho nezbavuje.
Ďalšia vec sú odvody, ktoré musíš platiť či si v zisku alebo v strate. Nezabudni, že tam ešte najprv musíš okrem kúpi investovať aj do zariadenia (odkúpa alebo kúpa nového), do nového loga (aby vedeli, že je iný majiteľ) a na otváracie hodiny podľa tvojho zvážania zabudni. Klebety o blbom otváracom čase sa rýchlo šíria a prestanú k tebe chodiť ľudia.
V tejto situácii by som si určite radšej našla novú prácu ako začala podnikať.
Keby si sa riadila heslo neskúsiš nevieš, tak rátaj aj s tým, že keď to nevyjde budeš extra v mínuse. Prácu si budeš musieť tak či tak nájsť. Jaj a ešte som zabudla, že keď si nájdeš pracovníka, tak jemu tiež musíš platiť, takže si pridaj ďalšiu položku do výdavkov. Pozri koľko je min mzda a hodnota ceny práce (čo je o 200-400€ naviac) a tú prirátaj.

mistymay33
1. jan 2023

Chod do toho, ale prepocitaj si ci sa ti to oplati aj pri tom najhorsom scenari. Presne pozri aky budes mat najom, energie (teraz po zvyseni) pozri si presne ake poplatky budes platit. Ja som isla tiez zo stabilnej prace do podnikania a bola som velmi nemilo prekvapena ake poplatky som musela platit napr. za smeti, za ekasu, SOZa (za to, ze pustam v pristore radio). Po odpocitani ti musi zostat na platy vzdy! Inak do toho nechod.
Ja som si otvorila po 23 rokoch v statnej sluzbe kaviaren, bol to moj sen, je to na mieste kde mam stabilnu klientelu, da da z toho vyzit ale napr. korona nas polozila na kolena… keby som nemala iny prijem tak by sme krachli a nemala by som z coho zit.
Takze ak ma manzel dobru pracu a teoriticky by ste vyzili z jeho vyplaty, tak to vyskusaj. Je to super byt sam sebe panom.

misinka0611
1. jan 2023

Záleží od toho, aký by bol tvoj zámer podnikania, veľa ľudí podniká ale len tak tak aby im to stačilo na povinne výdavky, iný podniká a ma to len ako vedľajší príjem a inému sa zas darí. Podnikanie je veľmi neisté, ale kto neskúsi nič nezíska a určite by si sa namakala a musela potencionálnych zákazníkov zaujať. Treba mať víziu a niečo čomu veríš aby si do toho dala aj srdce lebo len chcem podnikať nemusí vôbec stačiť.

drzaopica
1. jan 2023

Prevádzku by kúpil, takže neplatis nájom a, keď Ti to nepôjde prenajmes druhému či predas.Urcite choď do toho

autor
1. jan 2023

@diaalex nebudem mať pracovníka , budem sama , keď budú deti choré, bude vypomáhať manžel..otvárací čas je daný , pretože ten objekt je otvorený iba do tej doby , nejde o kaviareň ktorá musí byť otvorená do 22:00..

sasitimi17
1. jan 2023

Ak nevyskúšaš, nezistis. Ja som tiež toho názoru radšej makať na svojom. Nezľakni sa prvého pádu ani druhého. Mne to tiež prvé razy nevyšlo ale pokračovala som, skúšala som, hľadala som spôsoby ako sa to dá lepšie… držím palce nech sa ti to splní 🍀

joe33
1. jan 2023

Už som tu písal asi do dvoch podobných príspevkov. A aj v tých ako aj v tomto sa našli také čo ťa podporia a ktoré nie. Ja ti môžem za seba povedať choď do toho. Treba mať ale hlavne veľa odhodlania. No ak by si chcela zopár rád aby si neskočila do toho len tak kľudne napíš a poviem ti a poradím ako začínajúci obchodník obchodníkovi. 😉

diaalex
1. jan 2023

Je to jedno, ale to že máš od do je jedna vec, skôr ide o povinnosti pred a po 🙂

lucka_ke
1. jan 2023

počítaj, že prvé tri roky budeš buď v strate alebo na nule, kým ťa zákazníci nájdu, kým si zvyknú k tebe chodiť, prvotné investície... môžeš toľko čakať kým sa začne dariť? spočítaj si to

kabinka11
1. jan 2023

Podnikám dlhé roky, záleží v com chceš podnikať. Prešla som aj kurzami, takže pozerám na podnikanie s nadhľadu. Napis mi SS skúsim Ti poradiť, či by som do toho išla.

mogaa
1. jan 2023

zváž si mesačné náklady a keďže ide o prácu s ľuďmi, koľko ľudí musíš zinakasovať ay sa ti vrátili náklady + minimálny zisk....momentálne veľa prevádzok zvažuje podnikanie hlavne kvôli cenám energií a samozrejme ubudlo aj zákazníkov v službách lebo v prvom rade sa riešia základné potreby ako bývanie , strava - až potom kaderník, kozmetička, masáže, prevádzky ako napr.malé potraviny či cukráreň si zarobia tak na prežitie, ale nijako z toho nezbohatneš.....naozaj záleží v akom odbore chceš podnikať a aká je tam konkurencia, rovnako na akom mieste je prevádzka kde budeš.....ideš ale do veľkej neistoty....pokiaľ naozaj nebude chýbať jeden príjem do rodiny, tak vyskúšaj.....nevyskúšaš-nevieš......

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oliva276
1. jan 2023

U nás v OC ku koncu roku vypratávali prevádzky odevy, domáce potreby a textilná galantérka, visia na nich cedule Priestory na prenájom - a keďže o konci podnikania majitelia určite vedeli vopred a prenajať priestory sa im zatiaľ opätovne nepodarilo. v prípade záujmu by som si dala vypracovať kalkulácie niekomu zorientovanému v danom biznise a v konkrétnych podmienkach. Určite by som do toho nešla len tak zo spontánneho záujmu, odkázaná na manželovu dobročinnosť.

slavomira236
1. jan 2023

Sesternica podnikala raz po 2 povinných rokoch zavrela mala príspevok z úradu potom druhý krát s niečím iným zas po 2 rokoch zavrela a to bolo tesne pred koronou...oproti domu som mala potraviny zobrala ich predavačka ktorá tam predtým robila otvorené mala 3 roky teraz október zavrela a to sme mimo mesta boli tu jedne potraviny a okolo kopu domov išlo jej len pečivo ráno a chlieb mala malo tovaru ceny vyššie oproti vetsim prevádzkam a teraz po Tom zvyšovaní cien to už nezvládala ona platila aj nájom ešte za 3 roky nebola nikde len v obchode

autor
1. jan 2023

@lucka_ke ľudia o tej prevádzke vedia, chodia tam , ma to svojich zákazníkov

diaalex
1. jan 2023

@lucka_ke píše, že o tej prevádzke vedia, osobne si myslím, že je v strate a predtým ako zavrú radšej predajú so ziskom.

muchotrafka298
1. jan 2023

Pokial si na tom financne tak, ze v pripade ze sa Ti darit nebude, tak to nepocitite, tak si tu prevadzku otvor. Len zabudni na to, ze si budes brat volno kedy budes chciet a tiez je dolezita otvaracia doba. Lebo vacsina pracujucich konci o 16,00 a neskor a ked chces zarobit, tak proste budes sa musiet tym zakaznikom v tomto prisposobit. Kedze nepises oblast podnikania alebo typ prevadzky, tak dedukujem, ze tam je nejaka otvaracia doba od do, ze nebudes fungovat na telefonicke zavolanie potencialneho klienta. Dalsia vec su povinne platby a odvody a nie, nikoho nebude na danovom urade, v socialnej alebo zdravotnej poistovni zaujimat, ze biznis neide a nemas.

kabinka11
1. jan 2023

Nepíšeš nič konkrétne, ako Ti môže niekto poradiť. Sú ľudia čo podnikajú dlhé roky a sú ľudia, čo ako rýchlo začali, tak aj skončili.