Od 15eho máme do práce prijať nového zamestnanca. Na tejto pozícii bol kolega od r2008, ktorý dostal výpoveď v júni na porušenie pracovnej disciplíny. Do teraz sa hľadala za neho vhodná náhrada. Teraz je na čase zaúčanie, tu nastal problém. Na podobné práce sme ešte dve v kancli, ale vyslovene určitými technickým veciam sa na 100%nerozumie ani jedna z nás. Casť technológia je postaršia, nenašli sme ani školenie ktoré by mohol absolvovať. Ostatné školenia ,BOZP, a pod absolvuje teraz. Samozrejme za plus prácu je plus odmena, ale kolegyňa má od mesta byť a tam sa preukazuje výška príjmu, a keď prešvihne určitú sumu môže prísť o strechu nad hlavou. Vzali by ste na seba na papieri na 2mes zaúcanie, tým že polku zaúčania bude robiť kolegyňa a potom zato polku odmeny jej dáte cash?
ak by takato situacia nastala u nas v práci, tak ánok, spravila by som to. Doverujem na 100% mojim kolegom a kolegyniam. neni nás vela. je nás málo, robime ale uz dllllhe roky spolu a sme aj kamoši mimo práce.
@zic obe už máme dosť nad odkedy ten bývalý kolega vypadol, tvrdí že už teraz je natesno.
jasne, tak potom ako som pisal... bud vam to ucotvnicka vyrata presne na cent, alebo odhadom z nejakej kalklacky na nete... dostanes svoju aj jej hrubu odmenu, zdania ti to a az tu zdanenu "polovicu" jej vyplat cash... Myslim, ze tebe to nijak neublizi (aspon ma nic nenapada)
Nemala by som problém pomôžem jej aj sebe... Vám to ide do dôchodku na dovolenku všade. Ak s tým zamestnávateľ nemal problém.
@zic pokiaľ je na hlavný pracovný pomer, tak jej síce strhnú viac odvodov, ale to nevadí, keďže jej to navýši vymeriavací základ, tak z vyšších odvodov má zamestnanec benefity, napr. vyššia maródka, vyssi dôchodok atď., s vyššou odmenou má vyšší plat, bude mať teda lepšie zaplatenú dovolenku následne.
Ak by bola SZČO, tam je nutné odrátať aj odvody, inak nemusí, len dá polovicu odmeny kolegyni.
Spravit to mozes, len jej odrataj z jej casti aj dane a odvody... to strhnu tebe...
A este otazka... to sa na tom meste neberu nejaky priemerny prijem za rok alebo tak? Lebo ved jej aj moze klesnut prijem z dovodu pn napriklad... kratkodobl...