Ahojte, dostala som pracovnú ponuku a neviem či nepôjdem z 💩 do 💩💩.
V aktuálnej práci nie som spokojná, pracujem na zmeny a niekomu to vyhovuje, mne nie. Nemám život. Pracujem 6 dní v týždni - každú sobotu. Práca ma nenapĺňa. Nie je náročná, práveže monotónna a nudná, nemám sa kam ani rozvíjať, napredovať.
Prijali ma na inú prácu, plat by bol približne rovnaký, pracovná doba klasický 8-16 pondelok až piatok. HR recruiter. Nemám skúsenosti, podľa opisu 99% bude moja práca obvolavanie ľudí a pozývanie na pohovor. Je to psychicky náročné, keďže musím docieliť aby prišlo xy ľudí aby sa vedela obsadiť pozícia a často na to bude veľmiii málo času. Príde mi to ako práca pod stresom ale z druhej strany teraz sa nudím. Tu budem môcť napredovať a rozvíjať sa. Bojím sa však, že nezvládnem ten stres.
Zmenili by ste?
@martul lenže dostanem v pondelok projekt, že do stredy treba 20 ľudí. A ja do stredy musím zavolať na pohovor 20 ľudí. Pritom možno niekto nepríde, niekto nebude chcieť, atď. Na mne bude aby som zohnala za krátky čas veľké množstvo ľudí
Sorry toto ma byt stresujuce?
@zmrzlinka2021 áno pre mňa to je, keďže doteraz som robila monotónne nudné práce
Pozri, vyskusaj.
Nepises o svojom vzdelani, ani o tom, co je tvoj job, ale v najhorsom pripade proste odides na konci v skusobnej doby.
Recruitera som robila ako moje prvé povolanie a nepokladám ho za nejaký stres, na ponuku ti reaguje zväčša veľa ľudí, ty selektuješ. Plus má firma nejakú databázu a môžeš obvolávať aj z nej.
Ja by sim to skúsila, naucis sa niečo nove, získaš lepšie rozhľad o trhu prace
Tato stará praca tá už neuspokojuje, navyše robíš každú sobotu tak čo?
Vyskusaj. Ak ta tvoja aktualna praca nenaplna (nudi ta, nemas sa kam posunut, kazda sobota v haji...) tak vyskusaj. Minimalne ten pracovny cas je lepsi v tej novej. Mat kazdu sobotu zabitu by ma porazilo. Takto bude volna. Ziskas nove skusenosti. Rozhlad. A mzono ta to bude bavit. Zo zaciatku je asi kazda nova praca stresujúca. Tu budes obvolavat hladat. A krd mas za taky kratky cas zohnat tolko ludi, tak presne, firma bude mat databazu, z ktorej budeš cerpat. A finacne dole nepojdes. Tak preco nie ?
pozícia recruiter je práca, ktorá vyžaduje psychologicky vyrovnanú osobnosť. Ak je hlavná náplň recruiter a budete dostávať mzdu podľa úspešnosti, tak treba riadne zvážiť, či sa na takú prácu dať. Veľa kandidátov prisľúbi, že sa dostaví na pohovor, má záujem a nakoniec tomu tak nie je. Telefonické obvolávanie kandidátov je stresujúce. Nezabúdajte na to, že existuje veľa recruiterov, a ak je to práca v agentúre, tak aj veľa agentúr.
Mne to znie ako práca snov, budeš sa rozprávať s ľuďmi, uchádzači budú navyše na Teba milí,keďže budú chcieť tu prácu získať. Máš možnosť spoznať veľa ľudí, od každého sa niečo naučiť, tak isto sa môžeš zlepšiť v jazykoch a do prace chodiť krásne oblečená.
záleží aké pozície budete zamestnávať, ...už to nie je tak, že je veľa ľudí nezamestnaných na SK,...práve naopak
Ľudia sa Ti budú sami hlásiť, to nie je ako keď chceš niekomu nanútiť hrnce, ponožky.
Nechoď do toho.Pravdepodobne budeš mať základný plat a provízie z toho koľko ľudí naberies.Ked nenaplnis, nezarobis.Je iné robiť výber zamestnancov vo firme a takto pre agentúru.
Aké pracovné pozície budeš naberať?ak nižšie do fabrík, brigády dupľom nie
@ajka19 jediná výhoda je, že mám fix plat ale tiež to považujem za psychicky náročnú prácu
@personality určite to tak nebude ...žiaľ
musíš mať za sebou výsledky, teda skutočne znáborovaných ľudí.....fix plat super, ale to by si každý prišiel po fix plat a nič nerobil....ak neznáboruješ, ...rýchlo sa s Tebou rozlúčia.
Neviem, nemám skúsenosti len som sa nestretla s tým že by niekto nechcel ísť na pohovor. Ak teda poslal životopis a motivačný list, tak by bolo divné ak by zrazu povedal že nechce tú prácu ani pohovor neskúsi. Myslím že budú chcieť. Ty máš vyberať ktorých zoberiete ?
resp 1 kandidát:5 recruiterov
@personality * uchádzači budú navyše na Teba milí,keďže budú chcieť tu prácu získať *
spomenul som si ako tu pred časom jedna písala že jej vyvoláva nejaké číslo či ho niekto pozná kto to je, ona ho nezodvihne lebo čísla ktoré nepozná nedvíha 🙂
myslím že nafučaná poslala SMS kto ju otravuje
nakoniec to bolo z novej práce, poslala žiadosti o prácu, ale čakala že pred telefonátom jej napíšu mail alebo SMS kedy presne jej budú volať a vtedy by zdvihla
@maranco tak ale to sa stane výnimočne v porovnaní ako to majú iní telefonisti. 🙂
20 ludi na jeden den ti nik neda aby prisli na pohovor. Minimalne matematicky to nesedi. Je to praca ako kazda ina. Naucis sa.
Menila by som. Pracovala som brigádne na pozícii, kde som sa nudila, nenapredovala som, nič mi to nedalo. A ja osobne by dom volila radšej stresujúcu prácu, ktorá mi niečo dá, je tam možnosť postupu ako prácu, ktorá je doslova strata času.
V dnesnej dobe je bezne, ze ti na pohovor zo slubenych 10 kandidatov pride polovica a to budes este rada. Z toho polovica este pridu len skusit a realne sa nechystaju zmenit pracu ci pracovat.
...."s trochou stastia ti prejde pohovormi 20 ludi, realne asi takych 15...." reálne niekedy nastúpi cca 5 ....takže porovnanie tvoje úsilie ...100 telefonátov versus 5 nastúpených aj to možno
Podľa mňa to nie je stresujúce. Zoberieš si životopisy, vyselektuješ podľa požiadaviek záujemcov, ktorým zavoláš....konečný výber nebude na tebe, takže choď do toho.