Ahojte, ja by som sa chcela spýtať že vi neviete niekto ako funguje inventúra v takej coop jednote? Od kedy do kedy to trvá? 🙂 Čo ak nastane manko ? ako to prebieha. všetko?😅
jedna známa brigádovala ako študentka v coope...manko hodili na ňu,bolo väčšie ako to,čo zarobila....bola mladá,nechala sa odrbať....
Toto je od Coopu strašné svinstvo,že to predavačky musia platiť.
Ja pracujem v jednote vyse roka,je to mensia dedinska predajna. Inventura bola v pondelok,zacalo sa po 7 rano a o 13 poobede bolo hotovo. Ale zas sme si tovar poratali vopred,po zaverecnej,aby sme v den inventury neboli dlho. Manko sme nemali, chvalabohu.
@kikusahoj ešte ku vám nenavrhla firma? U nas na Orave už chodia 🙂
@timea301196 no my sme väčší supermarket a tiež si to v sobotu po zatvorení budeme robiť my a že minulý rok tam boli do 18 kým to zrátali a že na druhý deň prídu z krupiny a oni že to tiež budú počítať či ako to je
Zaujímavé u nas to už robí firma. Musí tam byt vedúca. Odporúčam začať už priebežne počas dňa
To akože predavačka má aj predávať,.obsluhovať, vykladať tovar, blokovať a aj dávať pozor či niekto nepotiahne cokoladku, alebo konzervu tuniaka ? A keď nedá pozor zaplatí ona ? Veď to môže byť obrovská suma
@klip0 ano presne tak…
@timea301196 tak to je sila. Toto je si dajú do reklamy teda. Myslím že pre veľa zákazníkov by to bol dôvod obchádzať tento obchod
@klip0 no je to sila co ti poviem. Žeby dali kamery ro nie
@klip0 ano,presne takto. Ja som v roku 2013 nastupila do cba. Po mesiaci inventura. Manko obrovske,ja som platila skoro 60€ ostatne cez 400€ a norma strat bola 5000€ vsetko nad sme platili my
@timea301196 co ti kamery pomozu? Kolegyne co ostali v obchode manko platia stale a kamery maju
@petulda333 aby sa vedelo kto kradne?
@timea301196 a co z toho? My sme vedeli kto kradne,aj sme par ludi chytili a bolo nam to prd platne
Ahoj, ja robim vo velkej jednote a u nas je inventura 2 dni a to robime v noci. Obchod je riadne otvoreny a po záverečnej sa ide rátať tovar. Prva noc 12-tka a sa rátajú sklady. Potom druhá noc sa ráta vonku na predajni.
@timea301196 u nás sú všade kamery, aj SBSkára máme a aj tak sa kradne. Ten čo chce kradnúť to urobí tak či tak, spôsob si nájde 🤨
Ja som končila v septembri ako vedúca v jednote na dedine, musela byť inventúra, prišli dve inventurnicky, bola som v obchode sama, takže som si nestihla dopredu nič nachystať, začali sme okolo 9, končili o 16, ale s tým, že sa odovzdávala predajňa novej vedúcej. Bol nejaký pozáručný tovar, nejakú zeleninu, ovocie si už nechcela prebrať, ale zmestila som sa do tej sumy, ktorú bolo možné odpísať. Inak by to bolo stiahnuté samozrejme mne, ale našťastie to vyšlo na 0..
Ja som odovzdávala predajňu na začiatku novembra.Nastúpila som na PN.Tovar v sklade sa narátal popredu.V deň inventúry sme prišli na 6:00 do práce.Predavačky začali počítať tovar v predajni hneď od rána.Okolo 8:00 prídu 2 inventúrnici z Coop a všetko kontrolujú a skenujú napočítaný tovar.Máš odpisy , ktoré sa robia pred inventúrou.Vypočítajú ti v akej sume môžeš ísť do mínusu.Ak sa nezmestíš tak nastáva manko.Najviac platí vedúca, potom zástupkyňa a najmenej predavačky.My sme manko nemali.Končili sme až okolo 16:00 ale len preto, že inventúrnici dlho čakali na tlačivo , ktoré sme my museli podpísať.Inak predajňu sme mali zatvorenú celý deň.
Po novom to robí firma po záverečnej (aspoň u nás) ... Trvá to do noci... Ak si to robia predavačky samé väčšinou deň dva... Ak je manko niektoré veci sa dajú dať do odpisu.. inak sa skladajú predavačky a platia 🙂