Invalidný dôchodok a žiadosť o zamestnanie

blaznivababa
22. apr 2022

Ahojte, je nutné uvádzať v životopise alebo v ziadosti o zamestnanie že poberám invalidný dôchodok? Mám dobre súčastné zamestnanie, účtovníctvo ma celkom baví, som v ňom ako doma…, do sucastneho zamestnania som nastúpila a vtedy som este nemala ID, a teraz som dostala ponuku od znamej ktorá odchádza do dôchodku a či sa nechcem zúčastniť pohovoru na jej miesto, je to trochu ina náplň prace, skôr manažment, je to vedúce miesto (čo som študovala), a celkom by ma to bavilo (v minulosti som podobnú pozíciu mala)… Len teda nemám chuť nikde uvádzať že mám ID, samozrejme viem že pri nástupe by som to musela oznámiť, kvôli odvodom. Treba o tom povedať pri pohovore, alebo vôbec? Až pri nástupe ako hotovú vec? Aby potom necuvli a nebudem mat ani sucastne ani nové. Sú tu personalistiky? Viete poradiť ako to funguje?

zmrzlinka2021
22. apr 2022

@blaznivababa uprimne, kebyze mne to clovek zataji na pohovore a dozviem sa to az ked je to uz nevyhnutne, tak by ma tymto velmi sklamal.
Tvoja diagnoza ti brani vykonavat to povolanie? Lebo ak nie, ved preto sa zaujimas o tom miesto, bud uprimna.
Nič nie je horsie ako falosny zamestnanec a sef nie je sprosty, bacha na to 😉

blaznivababa
autor
22. apr 2022

@zmrzlinka2021 nie nebráni mi vykonávať to povolanie…. Len všetci známy okolo mna, že to nemám uvádzať, to nikoho nemusí zaujímať… tak chcem vedieť reálne buď niekto kto ma tiež ID ako sa uchádzal o zamestnanie alebo ako to vidia zamestnávatelia, personalisti.

melanta
23. apr 2022

@blaznivababa nemám problém s človekom, ktorý poberá ID. Ale mám problém a veľký s človekom, ktorý klame. Nemyslím si, že by som si toho človeka nechala, ak by som zistila, že mi na pohovore nepovedal všetko.

blaznivababa
autor
23. apr 2022

@melanta asi robíš teda pohovory, kde sa teda ma spomenut ID, už v ziadosti alebo na pohovore?

melanta
23. apr 2022

@blaznivababa som manažér. Normálne na pohovore by som čakala od človeka túto informáciu.

bodkolienka81
23. apr 2022

@blaznivababa do ziadosti by som to neuvadzala (neovplyvnuje to vykon), ale na pohovore to povedala (nakoniec to moze byt aj plus, znizene odvody, naplnenie "kvoty" pre zamestnanie TZP)..

blaznivababa
autor
23. apr 2022

@melanta toto som chcela vedieť… dakujem.

blaznivababa
autor
23. apr 2022

@bodkolienka81 dakujem za odpoved, o toto mi išlo že kedy to spomenúť… nie že chcem klamať. Tiež mi to príde divne ako mi všetci hovoria prísť s tým až pri podpise zmluvy.