Inštrumentárka na operačnej sále na očnej klinike

lucusbielaruza
12. jún 2021

Prosím, vás, dievčatá. Chcem sa v dobrom opýtať. Poraďte mi. Co by ma čakalo na danom oddelení ako instrumentarka? Vôbec som na ocnom nepracovala, ani špecializáciu nemám, čo by ma čakalo? Naskytla sa mi príležitosť a mam obavy. Ďakujem za každú radu.

malinoismum
12. jún 2021

@lucusbielaruza podávala by si podľa situácie ktorú by si u doktora videla inštrumenty a nástroje - keďže nemáš skúsenosti a nebudeš vedieť čo kedy podať a co robiť,
ako si sama napísala - nič pre teba..
(moja mama bola inatrumentarka na chirurgii… takze cca viem o com je to- a teda, nič jednoduché)

lucusbielaruza
autor
12. jún 2021

@malinoismum toť ma nepovzbudilo😭

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nika82
12. jún 2021

@lucusbielaruza spytaj sa @janinah ona by ti mohla dat odpoved na 100%

malinoismum
12. jún 2021

@lucusbielaruza Tak klamat ti nebudem - mama ma o instrumentovani nielen v operačnej sale niekoľko literatúry a to ju nedokupovala posledných 20r minimálne.(lebo začala pracovať na ambulancii)
A viem že je to náročné a aj čo sa oči týka - to je jedno z najťažších.
Ale tak skúsiť môžeš, však uvidis - ja som napr študovala 7rokov právo a keď som nastúpila?!- mala som pocit, že som ani právo nestudovala.. 🙂

janinah
12. jún 2021

napíš mi IP aké máš vzdelanie a prax,nie je to ľahká práca a nesadne každému,ale ak ti sadne,tak budeš spokojná,ja som,mikrochirurgia oka je jedna z najkrajších čo sa odborov medicíny týka

nika82
12. jún 2021

@janinah vdaka ti

katinka71
12. jún 2021

@nika82 ahoj sa som pracovala 17 rokov ako instrumentarka na ocnej sale,mam nato obdobie pekne spomienky,,samostatne som bola pri prvej operacii po 3 mesiacoch,zaucenia leo kolegyna si robila vtedy skolu,poslednych 15 rokov zijem v zahranici,pracujem v zdravotnictve ale s instrumentovanim nemam nic spolocneale doteraz si pamätam vsetky postupy operacii ,urcite to skus a uvidis ako sa ti bude pacit

janinah
12. jún 2021

@katinka71 za 15 rokov sa zmenilo úplne všetko,🙂
ja som začínala pred 22 rokmi a teraz robíme inak a na iných prístrojoch,očná mikrochururgia ide dopredu míľovými ktokmi a to je dobre,pred 15 rokmi si o 25G a 27G setoch pri PPV ani nechyrovala😉

lucusbielaruza
autor
12. jún 2021

@janinah hádam aj by som rada zistila, čo znamenajú tieto termíny v správe 😵👍🙈😁😁😁

janinah
12. jún 2021

@lucusbielaruza týka sa to operácie zadného segmentu oka,ale to zistíš až na operačke aj to nie hned po nastúpení😉

katinka71
13. jún 2021

@janinah to verim ze je to teraz ine ja mam spomienky pekne na tie roky co som fyzicky odrobila myslim si ze to bol moj kus zivota 17 rokov,od 1989 do 2006,keby som mala taku moznost rada by som pozrela nove postupy ,kde som pracovala tak po mojom odchode zakratko bolo ocne zrusne,aj moje kolegyne si museli najst pracu inde