Inštruktor sociálnej rehabilitácie

pamag1805
9. sep 2022

Zdeavim Vas,vykonava tu prosim niekto tuto funkciu?co to presne obnasa..nastupujem do novej prace na tuto pozicu do zariadenia s 20 klientami...(downov syndrom,slabsie mozgove obrny)...je to narocna praca?

emma2782
9. sep 2022

Kolegyňa je na tejto pozícii. Podľa toho pre koho je čo náročné. Ona konkrétne má rôzne terapie s klientmi, cvičenia, kvízy, spoločenské hry. Na precvičenie si mozgu, pamäte. Avšak nieje to také ako sa na prvý pohľad zdá. U nás sú starí ľudia a je to ako s deťmi ak nie horšie, toto sa nechce jednému, druhému hento sa nechce. Hádajú sa medzi sebou, hádajú sa s inštruktorom, oni to vedia lepšie, toto ich nebaví atď. No závisí to konkrétne aj od ľudí s ktorými pracuješ. Podľa mňa je to náročné na psychiku. Musíš mať veľa trpezlivosti a kreativity.

pamag1805
autor
9. sep 2022

@emma2782 aku ma prosim prac dobu (robi aj nocne?)a ak sa mozem spytat na plat...no toho sa obavam,ci to.psychicky dam lebo prac nemam...

54tinka54
9. sep 2022

@pamag1805 pred MD som pracovala v takom zariadení ako psychológ, mali sme tam dvoch inštruktorov - kolegyňa a kolega. Ona vedela šiť, vyšívať, štrikovať a tiež mala také “umelecké” nadanie - vedela robiť pekné sezónne dekorácie a pod. Čiže s klientmi robila takéto veci v rámci terapie. Klienti majú svoje tempo, samozrejme veľa vecí nezvládnu tak to robíš v podstate za nich. Je treba mať trpezlivosť, výhodou je ze to nie je stresujúca práca. Kolega inštruktor sa zas venoval klientom v rámci takých tých mužských prác, robili rôzne výrobky z dreva, pracovali v záhrade - kosenie, hrabanie lístia atd.
Ak by som to mala zhrnúť, tak klientov učíš rôznym činnostiam, samozrejme sa berie ohľad na ich možnosti.
Naše zariadenie fungovalo ako denný stacionár, pracovnú dobu sme mali 7-15:00, vikendy a sviatky voľno.
A je treba povedať že ako inštruktori sa zapájali aj do samoobslužných činností, čiže ak nejaký klient potreboval doprovod na WC, tak s ním išli. To ale asi zalezi aj na danom zariadení, koľko majú personálu, ako to majú podelené a pod.
Ja myslím že budeš v tej práci spokojná, ak vieš niečo tvoriť a ak si pomáhajúci typ človeka.

emma2782
9. sep 2022

Každá inštitúcia to má inak, rovnako ako aj klienti sú iní. Pracuje od 7:00 do 16:00. Platovo sa pohybuje podľa toho, či dostane pohyblivú zložku. Najmenej čo dostala podľa mojich informácií bolo 700, inak dostávala okolo tých 900.

avanka
9. sep 2022

ja pracujem ako PSR Pracovník sociálnej rehabilitácie už 19 rokov v DSS, predtým sme boli ako vychovávatelia, potom terapeuti a potom PSR. píš SS, ak chceš niečo vedieť

54tinka54
9. sep 2022

@pamag1805 a plat ťažko povedať, je tam základná zložka ktorá sa určuje tuším podľa odpracovaných rokov (tabuľkový plat) a potom je ešte osobé ohodnotenie a to už určuje riaditeľ. Priprav sa ale na to že v skúšobnej dobe osobné ohodnotenie nebudeš mať.

martina123s
9. sep 2022

Ano robim, je to veeeeelmi psychicky narocna praca za minimum penazi aj s VS.

pamag1805
autor
9. sep 2022

@martina123s fuha...skolkymi klientami robis??

pamag1805
autor
9. sep 2022

@emma2782 co znamena ze dostane pohyblivu zlosku??

martina123s
9. sep 2022

@pamag1805 cca 28. Niektori chodia len urcite dni. Striedaju sa.

avanka
9. sep 2022

@pamag1805 odpísala som ti,akurát som zabudla že pracovná doba od 7,30 do 15,30 od pondelka do piatka. Ak sluzim, tak buď 7,00 -15,00 alebo ak chcem a treba,tak aj 12 od 7,00 do 19,00

pamag1805
autor
9. sep 2022

@avanka dakujem ti velmi pekne...

emma2782
10. sep 2022

@pamag1805 pohyblivá zložka, to je taký "príplatok" k výplate. Máš určitú časť fix a nejakú sumu pohyblivú, teda ti ju môžu aj nemusia dať

avanka
10. sep 2022

@emma2782 v štátnej službe veľa pohyblivých príplatkov nemáš. Teda u nás tabuľkový plat+ osobné ohodnotenie+ príplatok za sťaženú prácu a teda my 2 krát do roka odmeny. Minulý rok, pocovidovy bol fajn v rôznych príplatkoch za covid...tam boli ozaj pekne vyplaty