dobrý deň.
Keď si hľadáte prácu tak niekedy ešte pred tým ako pošlete životopis tak sa aj informujete telefonicky o danej pozícii alebo je to nevhodné?
nie, na opis pozicie sluzi zverejnena ponuka, priestor na otazky je pocas pohovoru
Nie nerobila som to
Nie, je to nevhodné a hlavne otravné. Ten človek, čo má na starosti výber, má naozaj aj inú robotu ako zdvíhať telefonáty a vysvetľovať niečo, na čo slúži prvé kolo. Hlavne, keď sa ten uchádzač nehodí na to, čo hľadajú.
Presne ako píšu nado mnou, na toto slúži prvé kolo. To, čo o pozícii nájdeš v inzeráte, to, čo si prečítaš o firme, to, čo si prečítaš o tej pozícii všeobecne na webe, by malo byť pre každého súdneho človeka dostatočné na to, aby vedel, či si chce poslať CV a eventuálne sa o tej pozícii rozprávať, ak sa mu ozvú.
@danodrevo29 nie nie , je to otravné a robi to veľa ľudí. Keď mi chodili životopisy a do toho vkuse ktosi vyvolával, ci mi prišiel aj ten jeho a otázky je to strašne otravne. Posli životopis a počkaj kým si ich v kľude prejdú a popozyvaju na pohovory. Tam budeš mat v kľude priestor sa pýtať co ti treba
nie. neinformujem sa. A ak nemusim ani do inzeratov nedavam telefon, pripadne vyzadujem jedine emailovu komunikaciu s cv, mozno motivacnym listom. Naozaj okolo tychto vyberovych konani, je tolko roboty, precitat, vytriedit.. este aby som mala dvihat telefony a informovat niekoho, by ma slak trafil. Potom komunikujeme s tym, ktori su vybrani. Zavolam im, pripadne napisem email a dohodneme sa na pohovor a pod. Vela tych otazoko okolo prace su aj tak take nezazivne, nezaujimave frazy, typu "no len sa na nieco musim spytat, nech je to cokolvek, aby som ticho nebol"... 99% informacii o praci je v inzerate, ostatne blizsie veci sa riesia s vybranymi ludmi, napr. u nas priamo na pracovicku, kde ich prevediem.
@danodrevo29 mne osobne to príde zbytočné, na to slúži prvé kolo pohovoru, kde sa pýta nielen potenciálny zamestnavatel, ale aj zamestnanec (aspoň by som to teda očakávala)..