Informujete sa telefonicky o pozícií ešte pred zaslaním životopisu?

danodrevo29
1. aug 2024

dobrý deň.

Keď si hľadáte prácu tak niekedy ešte pred tým ako pošlete životopis tak sa aj informujete telefonicky o danej pozícii alebo je to nevhodné?

mirkam3
1. aug 2024

@danodrevo29 mne osobne to príde zbytočné, na to slúži prvé kolo pohovoru, kde sa pýta nielen potenciálny zamestnavatel, ale aj zamestnanec (aspoň by som to teda očakávala)..

petamich
1. aug 2024

nie, na opis pozicie sluzi zverejnena ponuka, priestor na otazky je pocas pohovoru

buberova
2. aug 2024

Nie nerobila som to

k_a_j_k_a
2. aug 2024

Nie, je to nevhodné a hlavne otravné. Ten človek, čo má na starosti výber, má naozaj aj inú robotu ako zdvíhať telefonáty a vysvetľovať niečo, na čo slúži prvé kolo. Hlavne, keď sa ten uchádzač nehodí na to, čo hľadajú.

melanta
2. aug 2024

Presne ako píšu nado mnou, na toto slúži prvé kolo. To, čo o pozícii nájdeš v inzeráte, to, čo si prečítaš o firme, to, čo si prečítaš o tej pozícii všeobecne na webe, by malo byť pre každého súdneho človeka dostatočné na to, aby vedel, či si chce poslať CV a eventuálne sa o tej pozícii rozprávať, ak sa mu ozvú.

lakebabe
2. aug 2024

@danodrevo29 nie nie , je to otravné a robi to veľa ľudí. Keď mi chodili životopisy a do toho vkuse ktosi vyvolával, ci mi prišiel aj ten jeho a otázky je to strašne otravne. Posli životopis a počkaj kým si ich v kľude prejdú a popozyvaju na pohovory. Tam budeš mat v kľude priestor sa pýtať co ti treba

simca06022011
2. aug 2024

nie. neinformujem sa. A ak nemusim ani do inzeratov nedavam telefon, pripadne vyzadujem jedine emailovu komunikaciu s cv, mozno motivacnym listom. Naozaj okolo tychto vyberovych konani, je tolko roboty, precitat, vytriedit.. este aby som mala dvihat telefony a informovat niekoho, by ma slak trafil. Potom komunikujeme s tym, ktori su vybrani. Zavolam im, pripadne napisem email a dohodneme sa na pohovor a pod. Vela tych otazoko okolo prace su aj tak take nezazivne, nezaujimave frazy, typu "no len sa na nieco musim spytat, nech je to cokolvek, aby som ticho nebol"... 99% informacii o praci je v inzerate, ostatne blizsie veci sa riesia s vybranymi ludmi, napr. u nas priamo na pracovicku, kde ich prevediem.