Ikea - skúsenosti s pohovorom

evia001
2. jan 2015

Máte niektorá skúsenosť s pohovorom v Ikea? (pozícia predavačka) Mám tam ísť a v maili v pozvánke je písané, že približná doba pohovoru 1,5 až 2 hodiny. Ak máte skúsenosť dajte mi prosím vedieť. Ďakujem.

17alexis
2. jan 2015

@evia001 v IKEA som nebola, ale realizovala som pohovory. Ak sa hlásiš na pozíciu predajcu, určite s tebou budú robiť modelovú situáciu, že oni sú akože zákazníci a ty ich pracovník a máš im niečo predať a podobne, budú si aj všímať ako reaguješ na stresové situácie a zrejme tam bude aj prezentácia ich spoločnosti. Ja, ako uchádzačka o prácu som raz bola na 2-hodinovom pohovore a celé to bolo presne o tom. A možno budú chcieť aby si predviedla jazykové schopnosti. Veľmi som nepomohla, ale aspoň pre predstavu. 🙂 Držím palce.

blahowoman
2. jan 2015

Daju ti urcite aj Iq testy a tak ako hovorila slecna/ pani hore modelove situacie. Budu sa ta pytat ako zvladas stres,ake mas skusenosti s pracou s ludmi,ako by si reagovala na podrazdeneho zakaznika resp.na reklamaciu a pod. Ak je tam jazyk tak ta vyskusaju aj z toho ci vies reagovat. Opytaju Sa ta co by ta priviedlo k tomu aby si dala vypoved a tak.

bonaqa2013
3. jan 2015

@blahowoman pohor ako na riaditeľa banky.

mijo53
3. jan 2015

raz som bola prítomná na pohovore, kde pani chcela ísť pracovať za prepážku do banky, pracovala ako pokladníčka v obchode. Pri otázke či má účet v banke, povedala, že nie a vyhovuje jej platenie na pošte. Chcela som jej pomôcť, lebo som poznala vedúceho predajne a jeho názor na zasielanie výplaty na účet, tak som jej tak nepriamo "našepkávala", že keby bol vedúci za účty, tak určite by si dala a ona, že nie, lebo jej vyhovuje platenie na pošte. Tak to bol koniec , jasné, že ju neprijali. Toto nerob, vždy odpovedaj na otázky iba pozitívne a tvar sa prirodzene

blahowoman
3. jan 2015

@bonaqa2013 bohuzial je to tak!!! A viem co hovorim,momentalne si hladam pracu konci mi materska!!! Potom nech napise co od nej chceli.

evia001
autor
3. jan 2015

Vďaka, dám vedieť.
E

blahowoman
13. jan 2015

@evia001 no ako pohovor?

evia001
autor
13. jan 2015

Zdravím, tak hneď na začiatok, bohužiaľ nevyšlo to. Na prvom kole nás tam bolo 20. To si nás dali do jednej veľkej miestnosti. Za Ikeu tam bola personalistka a 3 vedúci oddelení. Najprv vraveli o firme a potom sme sa každý mali predstaviť a niečo o sebe povedať. Potom sme prešli do inej časti, tam nám rozdali dotazník. Boli tam nakreslené obrázky (akože situácie v obchode). Trebalo opísať čo vidíme na obrázku a ako by sme sa zachovali pri podobnej situácii. Potom pokračoval pohovor, s každým osobitne. Celkovo boli docela príjemný a dalo sa to vydržať. (aj tie obrázky a spoločné predstavovanie ako na terapii) Vedúci detského oddelenia bol veľmi milý a vyjadril sa, že by bol so mnou spokojný ... Zavolali ma o pár dní aj na druhé kolo pohovoru, mala som radosť a dúfala, že to konečne výde. Tento pohovor robil manager a jeho zástupca. Mladý chalani, zástupca sa moc nezapájal a manager sa pýtal, všečeličo, plus podal ďalšie info. Pozvali 9 ľudí z toho zobrali 3. Volali mi včera poobede, že sa rozhodli pre niekoho iného. Som dosť sklamaná, vyzeralo to sľubne, ale bohužiaľ si asi nepomôžem :(
ešte nejaké info: nástupný plat 580 e, preplácajú električenku a vraveli že aj škôlku, majú v tom aj školenia a podobne
Eva