Ahojte baby ešte budem rok na MD ale už teraz si hladám kde by bola ideálna práca pre mna aby som mala volne aspoň víkendy pre deti. mám len maturitu z gympla VŠ som v druhom roč. ukončila kvôli tehu. Poradte niečo fajn....
ideálnu prácu nájdeš iba v obrovskom šťastí. Rok dopredu si hľadať prácu je hlúposť. Radšej sa zameraj na školenie. Osviežiť cudzí jazyk, Outlook, Excel a pod. Ak teda budeš hľadať niečo v administratíve...
@janejohanna268 to myslis vazne čo sa tu pytas??? Mňa by zaujímalo,čo je to ideálna Praca? Robiť za pasom za cca 800 e alebo sediet v kancli za 500? Najlepšie je ísť na invalidný v tejto poj*banej republike.
@janejohanna268 do oc europa..tam si daj žiadosti
@janejohanna268 Aky odbor si studovala?
no študovala som nemčinu ale s nemčinou nechcem mať už nič spoločné. A chcela by som mať pracovnu dobu od 7 do poobedia tak som rozmýšlala že poštárka alebo niekde na námestí v obchodíku .... len neviem kolko maju zhruba plat :/
@janejohanna268 ahoj no mohla by si robit aj napriklad predavacku v drogerii, pracovala by si od 9.00 hod a plat minimalna mzda .
@janejohanna268 predavačky viac ako 400 nezarobia a postarky tiež a v obchode by si musela byt minimálne do 18:00 takže si riadny snilek😀
no ak chces mat pracovnu dobu od 7 do poobedia tak to nic moc, a podalsie zamestnavatel dava tebe podmienky nie ty jemu a ked chces prijem musis sa prisposobit a aj nieco obetovat v dnesnej dobe je to tak :-/
@janejohanna268 Skoda, pretoze maturita z gymnazia, pracovna doba od 7 do poobedia a volne vikendy - uz to znelo beznadejne. S nemcinou by si mohla ucit v jazykovke, alebo robit sekretarku vo firme kde treba nemcinu, alebo v nejakych agenturach, kde sa sprostredkuva do nemecky hovoriacich krajin praca / studijne povyty. Potom cestovna kancelaria, turisticke centrum, call centrum.
A necakaj velky plat, skor rataj s minimalkou.
a keby som chcela robiť v štátnej správe tak bud len to známostiach alebo musím mať min. Bc.?
Upratovačka v štát správe sa neráta? :D
@janejohanna268 ak si z BA, tak si odnes zivotopis do Socialenj poistovne, stale sa tam niekto hlada🙂aj na nasom oddeleni
do štátnej správy sa len tak nedostaneš. Alebo obrovské šťastie, alebo dobrá známosť čo ťa tam pretlačí....
myslím že za sekretárku by si mohla, len otázne že kde...
ešte môžeš skúsiť dať žiadosť na poštu, popr. niekde do školy či nepotrebujú sekretárku....
@janejohanna268 Miesto v statnej sprave maju problem dostat ludia, co maju skoncenu verejnu spravu.
Nehnevaj sa, ale maturita z gymnazia neznamena nic.
Pracovala si niekde pred rodicovskou? Aku mas prax, co vies robit, s cim mas skusenosti.
No.aby to nevyzeralo tak beznadejne. Ja mam "iba" gympel..a pracujem v nadnarodnej firme..v kancelarii na obchodnom oddeleni a za nadstandardny plat dovolim.si tvrdit 😎. Pravda je ze mam niekolkorocnu prax a hovorim anglicky....a nie som tam ani po znamosti ...vsetk9 sa da..pomaly sa clovek moze vypracovat.
pre mňa je ideálna práca pre ženu s deťmi a strednou školou napr. vychovávateľka v družine... ale tam ti zrejme ten gympeľ stačiť nebude... (v tom zmysle, že nepotrebuješ VŠ, ale aspoň strednú "pegečku"... )
@piacere Vychovavatelka v druzine ma rannu od nejakej 6tej do 8mej a potom cca 11:30 - 17:30 mozno az 18. Mne osobne toto nepripada ako idealna praca pre matku s detmi 🙂
@didamt Jasne, se sa da. Preto sa pytam co vie, s cim ma prax. Jazyky su silna vyhoda - ak je clovek sikovny a vie jazyky, ak zamestnavatel vidi potencial, tak si takych ludi zauci a mozu vo firme rast dalej.
*z
@fokuska všetko záleží od školy a mesta... môj syn má družinu len do 16,00 a rannú má každá vychovávateľka iba 1x do týždňa (točia sa)... ja pracujem v družine, kde rannú mám 2x do týždňa od 6,30 do 8.00 a poobednú niekedy do 16.00, niekedy do 17.00... pokiaľ v rodine funguje aj chlap, ktorý má normálnu prácu - nie vo fabrike na smeny... a vedia nejako svoje prac. doby skĺbiť so škôlkou, popr. starými rodičmi, tak práca v školstve je pre ženu "top"... min. pre tie prázdniny, tkoré človek nemusí riešiť...
@evittam Ak ma clovek napr absolvovany nejaky rocnik na SS v zahranici, stihol za tie 2 rocniky Erasmus, alebo popri skole brigadoval a nabral v niecom prax, ak sa vyzna v IT (aspon zaklady)... k tomu cudzie jazyky a nevadi ze ma len gympel ;)
Uznavam ale, ze takych je ozaj malo.
@piacere Tak v takom pripade ako opisujes to znie lepsie 🙂 uz teraz nemam prehlad ako to chodi
Napíšem za seba. Mam ukončeny gympel s maturitou z cudzieho jazyka (študovala som v nemeckej triede). Na výšku ma vzali na verejnú správu, v druhom ročníku som štúdium ukončila z dôvodu tehu, ktoré bolo rizikové. Materská 3 roky, potom som rok pracovala v rodinnej firme za minimálku. Potom len také blbosti na dohodu, call centrum, všetko krátkodobo, a rok potom normálna práca TPP, ale prac.doba síce víkendy volne, no cez týždeň od rána do 18.00h. Prišlo druhé mimco, zas materská. Ta mi skončila minulý rok v septembri. Do januára tohto roku som bola doma. V januári som nastúpila do práce, kde plat priemerny, ale praca no uff. V teréne, čize som sa nachodila, či dážď, teplo, zima. Hovorila som si, že je to všetko nanič, bála som sa budúcnosti, chcela som niečo stabilné. Takže som na sebe začala makať, učila sa a zdokonaľovala v práci na PC, hlavne Excel. Podala som si žiadosti do prace vždy, keď sa niečo na profesii vyskytlo a tuto stredu som bola na pohovore do firmy, v ktorej som veľmi ale veľmi chcela pracovať. A tak som pozbierala všetku odvahu a ráno tam šla. S úsmevom a pozitívnym prístupom som osobný pohovor zvládla, druhá časť pohovoru bola praktická, na PC (Word, Excel, internet). Vďaka tomu, že som sa to doma učila, som to zvládla. Povedali, že mi do budúcej stredy dajú vedieť výsledok. Neverila som, lebo sa tam hlásilo veľmi veľa ľudí a ta spoločnosť je úspešná ma Slovensku i v zahraničí a známa. Ešte mi aj kamošky hovorili, že uff som si riadne vysoko latku nastavila, že tam sa dostať je ťažké. A vieš čo? Hneď na druhý deň, teda včera, mi volali, ze som prijatá. Zatiaľ TPP na dobu určitú na dva roky, potom podľa toho aka budem, možno postup na vyššiu pozíciu. Nástupný plat úplne skvelý, rôzne príspevky, bonusy. Prac.doba len cez týždeň, od rána 7.00 (a 8.00) na striedačku, klasická 8.hodinovka. Tym som ta chcela povzbudiť, že nič nie je nemožné. Mne osobne pomohli práve tie predošlé prac.skusenosti, ktoré som považovala doteraz za stratu času, ale práve tie mi dopomohli l práci, po akej som vždy túžila. Plus ale to, že ja som strašne ukecana, usmievavá, na ľudí pôsobím vraj ako dobíjac energie. Skratka, skúšaj, uč sa, každú prácu (ktorú si ochotná robiť, ja som tiež napr . predavačku nikdy nechcela, nezvládla by som to), co sa ti ponúkne zatiaľ kým nemáš tu svoju top vezmi a ber ju ako skúsenosť. Raz ti to iste vyjde. Držím prstiky.
@nefertitka môžem sa spýtať koľko zarobia v sp? Aj o ip môžeš....tipujem max 600
Rok je este dost casu na dovzdelanie. Hlavne PC pripadne sa pusti do anglictiny aspon zaklady po veceroch nastuduj. Skus hladat v administrative. Podla typu firmy by ten pracovny cas mohol byt vyhovujuci. Alebo aj administrativa napr. v skole, skolke. Call centrum, sprostredkovatelske a dodavatelske firmy, sklady.
Poznam vela ludi len s gymplom ktori sa dobre uchytili a zarabaju viac ako ja. s 2 detmi je to tazke ale ked budes na sebe pracovat tak mas sancu.
@fokuska bola som 2 roky na VŠ ktoré som kvoli tehu ukončila a brigádovala som kade tade ale istu prax nemám.... a čo tak strojopis? naučím sa ho?
@janejohanna268 To my nevieme ci sa naucis 😀 ale preco nie?
Na youtube je plno navodov a mozes sa ucit aj sama doma, kazda zrucnost je plus a urcite aj balicek office, jazyky k tomu. Mas rok cas, popracuj na sebe
@janejohanna268 A co vies robit? Ake mas znalosti?