Iba nočná práca

16. sep 2022

Ste tu také čo pracujete len v noci?Dá sa to vydržať len nočné?Ja hľadám prácu na jednu smenu od 7 do 15 no to ťažko nájdem.Tak rozmýšľam aj nad nočnými.Len neviem či nájdem takú firmu čo by mi dovolila iba nočné robiť,myslím od 22 do 6 hodín.No bolo by to fajn,ráno hneď zaniesť deti do škôlky školy.Vybavit nákup varenie,niečo porobiť a ísť spať.Viem že denný spánok není to isté čo nočný.A keby boli deti doma chorý,tak ani spať nebude sa dať.Mate skúsenosti?

janka1011
16. sep 2022

Je to nereálne robiť iba nočné. Dlho to nevydržíš a neni to také ružové ani s chodom domácnosti ako si to predstavuješ.

tenerifka
16. sep 2022

Ako zena to pravdepodobne nedas v dobrom zdravi, nas mozog funguje inak ako muzsky, oni proste vypnu mozog a mozu aj tragace padat a spia, my mame v hlave tisic veci, mozog nam stale pracuje a nezastavi sa.
Jedina moznost je, ze budes mat disciplinu, ze proste na 8 hodin denne vypnes zvoncek, mobil, das stuple do usi, urobis v izbe uplnu tmu a tych 7-8 hodin budes naozaj spat, ak budu deti chore, k niekomu ich das. Inak sa za nejaky cas zosypes

autor
16. sep 2022

@janka1011 Viem že to není také jednoduché preto sa pýtam či má niekto skúsenosť takto robiť
@tenerifka Keď to zratam spala by som 5 max 6 hodín cez deň.Neviem či sa dá tak dlhodobo fungovať.

h2
16. sep 2022

Uf, nad tým ani neuvažuj. Skončíš v práci, vybavíš deti, nákupy, varenie, upratovanie a kým sa dostaneš do postele, bude pomaly čas príchodu detí domov. 😳

saxana000
16. sep 2022

To uz radsej skusit tie vikendovky v zavodoch.alebo poziadat o skrateny uvazok.toto fakt dlho nevydrzis..

autor
16. sep 2022

@h2 Nakúpiť a upratovať netreba každý deň,variť tiež sa dá na dva dni.Neviem,ešte nezávidím takúto možnosť ako riešenie.

autor
16. sep 2022

@saxana000 U nás v okolí sa nerobia víkendovky.Skrateny úväzok by sa dalo niekde v obchode ako Lidl,no tam sa robia aj víkendy

ladybug138
16. sep 2022

Nocna je najvacsi hnus, neodporucam, cez den sa nevyspis tak, ako v noci

autor
16. sep 2022

@ladybug138 Robila som ako slobodná nočné,viem ten spánok cez deň není ono.A keď ešte treba zaniesť,navariť,ostatné povinnosti,no ťažke to je.

tomika
16. sep 2022

Skus nejakú pekáreň v okolí.

doriiis
16. sep 2022

Odkial si autorka?

lilke
16. sep 2022

Ja poznám ženy, nočné vychovávateľky... ťahajú roky iba nočné, vyhovuje im to. Ale všetko sú to ženy s odrastenymi deťmi, a majú pravidelný režim, ako napísala @tenerifka.

kubkovamama
16. sep 2022

Sestra tak robila v skladoch s oblečením.Robia 5 nočných a víkend je voľný.Vydrzis to tak dva mesiace max aj to keby si bezdetná.Preto je to u nás neustále voľné.Ale 5e/hod je nič za takú obetu organizmu aj keď práca je to fajn,sedíš a nahadzujes kódy.Mne stačili 2 nočné po sebe a bola som k.o.cely zvyšok týždňa.Odkedy mam deti tak ani za nič.Skor klasické 12tky,keď máš po nočnej 2 dní voľno.Tie dva dni si deti vykryješ,doobeda oddýchneš,poobedné ty deti ráno a poobede muž,ranné naopak,potom ti vyjde víkend a to sú decká doma.Takze v podstate riešiš 2-3 dni v týždni čo s deťmi a to by sa nejak dalo,či nemáš vôbec žiadnu možnosť?

autor
16. sep 2022

@doriiis Nitra

autor
16. sep 2022

@tomika Ďakujem za typ,pohladam.
@kubkovamama 12tky to nechcem lebo to sú aj denné.Manzel chodí na týždňovky preč.

doriiis
16. sep 2022

Dochadzkova vzdialenost do trnavy.....v automobilke su vikendove smeny.Sobota,nedela

autor
16. sep 2022

@doriiis Trochu ďaleko,no aj tak víkendy chcem mať voľné.S manželom sme spolu len cez víkendy ako rodina.

doriiis
16. sep 2022

🤷🤷

sissy27
16. sep 2022

Ja som robila nejaký čas nočné, ale dlhodobo iba nočné a s deťmi nedáš. To je tvoja naivná predstava, že prídeš z nočnej, nachystáš raňajky, dáš deti do školy/škôlky, vyspinkáš sa do ružova a pôjdeš po nich a budete sa ňuňkať kým ich nedáš spať a nepôjdeš zas do práce. Lebo ešte ti treba nakúpiť, navariť, oprať, ožehliť, upratať, atď a naozaj ten spánok cez deň sa kvalitou nikdy nevyrovná tomu v noci. Lepšie je to striedať, aj denné aj nočné.

pukina
16. sep 2022

robila som (aj) nocne, kde som prichadzala do kontaktu s vodicmi, ktori pracovali iba v noci. naozaj to nie je pre kazdeho dlhodobo, mali vysoku nehodovost, nastastie nikdy nic vazne.ked som tych chalanov stretla po nejakom case, ked som uz na danej pozicii nepracovala (asi po 2 rokoch), bolo ich tam uz len par z tych, co aj na zaciatku a naozaj vyrazne sa to na nich podpisalo, hlavne fyzicky.

vulka
16. sep 2022

Neviem ako žena. Ale príbuzný tam kdesi od Nitry pracuje dlhé roky len ako nočný strážnik. A vcelku dobre funguje. Ale je to chlap, ktorý sa nemusí starať o domácnosť a deti sú už dospelé.

leskovael
16. sep 2022

Brat robil iba nočné pár rokov výsledok? narušený spánok, celý deň obrátený, vrátiť sa do normálu trvalo potom pomerne dlho..v skratke - dnes by ti povedal, že už nikdy... A to bol mladý a bezdetný.

sonka333
16. sep 2022

Ja som pracovala 8 rokov po fabrikách a za ten čas som makala aj 5 nočné aj 6 nočné za sebou...aj 12 tky aj 8 mičky...ale zo začiatku som padala na hubu...dcéru zaniesť do školy,domácnosť,varenie,nákupy,učenie sa snou a ten jeden deň voľný čo som mala som nevedela čo od radosti "žiadne výlety ale upratovanie lebo zase 6 dní práca čakala...časom som si zvykla...momentálne som na materskej a druhé dieťa sa nám podarilo splodiť po dlhých rokoch a až keď som zmenila zamestnanie...zo začiatku tie prve roky to nejako slo lebo sme mali dobrý kolektív ale časom ma tá práca začala ubíjať a dosť dlhé roky mi to pokazilo spánok a trávenie to škoda reči....to ponáhľanie sa najesť a potom cez deň dospávať a vzápätí nejest....ach jaj..ono bol čas kedy som nočné zbožnovala ale teraz keď sa pozriem spätne už by som nikdy nechcela makať na nočných keď mám doma malé dieťa s ktorým treba cez deň fungovať...akokoľvek sa rozhodneš je to na tebe ale vedz,že má to aj veľa nevýhod

slavomira236
17. sep 2022

Priateľ robil len nočné dlhodobo v hotely ale prišiel ráno ľahol vstal cca 0 14stej najedol sa ľahol cucal na telku a večer lahsl späť zas takže o ničom keď sa narodil syn a často plakal zobudil sa nervózny z toho bo nemôže spať no o nicom...neviem si predstaviť ženy takto fungovať predsa žena má viac roboty doma ako chlap

elizabet173
17. sep 2022

Mám známu, pracuje ako vychovávateľka na internáte a nočné si berie zámerne, jej to vyhovuje, lenže nemá už malé deti, takže spat môže kedy chce a koľko chce. Navyše tie nočné nemá systémom 5 noci za sebou, víkend voľný, ale má rozpis. Ak chceš ťahať každý týždeň 5 nočných za sebou (ani neviem, či to ZP umožňuje), dlho nevydrzis

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. sep 2022

@elizabet173 Áno mala som na mysli 5 nočné za sebou v nejakej firme

elizabet173
17. sep 2022

ak si autorkou témy https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/som-uz-vela-rokov-nezamestnana-a-nemam-sebavedomie/?page=7&scrollto=last tak to nerob, pomaly nič tým nevyriešiš. Hľadaj prácu na osem hodín v normálnom čase, deti malé nemáš a potrebujú ťa zdravú. Už teraz si psychicky na dne, toto ťa odpíše úplne. Nespávala som poriadne dlhšie obdobie z dôvodu starostlivosti o blízkeho, ubezpečujem ťa, že sa to dá len krátkodobo. A to som ešte dva krát bol týždeň v kúpeľoch, aby som si oddýchla, keď som už padala na hubu, čo ty asi nebudeš. Všetko ostatné sa utrasie, stačí urobiť prvý krok, ostatné budeš riešiť za pochodu.

fiafia
17. sep 2022

Rozhodne nie a s deťmi by som nad tým ani na sekundu neuvažovala. Robila som nočné v dvoch zamestnaniach. Jedno bolo úplne light a druhé bolo,že trebalo ozaj celu noc robiť a teda nie,nie a ešte raz nie. Toto sa nedá dlhodobo zvládnuť. Možno zaskok počas PN ale dlhodobo určite nie bez následkov na zdraví...

autor
17. sep 2022

@elizabet173 Nie to som nepísala ja.Ja mám 35r a mladšia mi išla teraz do škôlky,staršia do prvej.