Ste tu také čo pracujete len v noci?Dá sa to vydržať len nočné?Ja hľadám prácu na jednu smenu od 7 do 15 no to ťažko nájdem.Tak rozmýšľam aj nad nočnými.Len neviem či nájdem takú firmu čo by mi dovolila iba nočné robiť,myslím od 22 do 6 hodín.No bolo by to fajn,ráno hneď zaniesť deti do škôlky školy.Vybavit nákup varenie,niečo porobiť a ísť spať.Viem že denný spánok není to isté čo nočný.A keby boli deti doma chorý,tak ani spať nebude sa dať.Mate skúsenosti?
Ako zena to pravdepodobne nedas v dobrom zdravi, nas mozog funguje inak ako muzsky, oni proste vypnu mozog a mozu aj tragace padat a spia, my mame v hlave tisic veci, mozog nam stale pracuje a nezastavi sa.
Jedina moznost je, ze budes mat disciplinu, ze proste na 8 hodin denne vypnes zvoncek, mobil, das stuple do usi, urobis v izbe uplnu tmu a tych 7-8 hodin budes naozaj spat, ak budu deti chore, k niekomu ich das. Inak sa za nejaky cas zosypes
Uf, nad tým ani neuvažuj. Skončíš v práci, vybavíš deti, nákupy, varenie, upratovanie a kým sa dostaneš do postele, bude pomaly čas príchodu detí domov. 😳
To uz radsej skusit tie vikendovky v zavodoch.alebo poziadat o skrateny uvazok.toto fakt dlho nevydrzis..
@h2 Nakúpiť a upratovať netreba každý deň,variť tiež sa dá na dva dni.Neviem,ešte nezávidím takúto možnosť ako riešenie.
@saxana000 U nás v okolí sa nerobia víkendovky.Skrateny úväzok by sa dalo niekde v obchode ako Lidl,no tam sa robia aj víkendy
Nocna je najvacsi hnus, neodporucam, cez den sa nevyspis tak, ako v noci
@ladybug138 Robila som ako slobodná nočné,viem ten spánok cez deň není ono.A keď ešte treba zaniesť,navariť,ostatné povinnosti,no ťažke to je.
Skus nejakú pekáreň v okolí.
Odkial si autorka?
Ja poznám ženy, nočné vychovávateľky... ťahajú roky iba nočné, vyhovuje im to. Ale všetko sú to ženy s odrastenymi deťmi, a majú pravidelný režim, ako napísala @tenerifka.
Sestra tak robila v skladoch s oblečením.Robia 5 nočných a víkend je voľný.Vydrzis to tak dva mesiace max aj to keby si bezdetná.Preto je to u nás neustále voľné.Ale 5e/hod je nič za takú obetu organizmu aj keď práca je to fajn,sedíš a nahadzujes kódy.Mne stačili 2 nočné po sebe a bola som k.o.cely zvyšok týždňa.Odkedy mam deti tak ani za nič.Skor klasické 12tky,keď máš po nočnej 2 dní voľno.Tie dva dni si deti vykryješ,doobeda oddýchneš,poobedné ty deti ráno a poobede muž,ranné naopak,potom ti vyjde víkend a to sú decká doma.Takze v podstate riešiš 2-3 dni v týždni čo s deťmi a to by sa nejak dalo,či nemáš vôbec žiadnu možnosť?
@doriiis Nitra
@tomika Ďakujem za typ,pohladam.
@kubkovamama 12tky to nechcem lebo to sú aj denné.Manzel chodí na týždňovky preč.
Dochadzkova vzdialenost do trnavy.....v automobilke su vikendove smeny.Sobota,nedela
@doriiis Trochu ďaleko,no aj tak víkendy chcem mať voľné.S manželom sme spolu len cez víkendy ako rodina.
🤷🤷
Ja som robila nejaký čas nočné, ale dlhodobo iba nočné a s deťmi nedáš. To je tvoja naivná predstava, že prídeš z nočnej, nachystáš raňajky, dáš deti do školy/škôlky, vyspinkáš sa do ružova a pôjdeš po nich a budete sa ňuňkať kým ich nedáš spať a nepôjdeš zas do práce. Lebo ešte ti treba nakúpiť, navariť, oprať, ožehliť, upratať, atď a naozaj ten spánok cez deň sa kvalitou nikdy nevyrovná tomu v noci. Lepšie je to striedať, aj denné aj nočné.
robila som (aj) nocne, kde som prichadzala do kontaktu s vodicmi, ktori pracovali iba v noci. naozaj to nie je pre kazdeho dlhodobo, mali vysoku nehodovost, nastastie nikdy nic vazne.ked som tych chalanov stretla po nejakom case, ked som uz na danej pozicii nepracovala (asi po 2 rokoch), bolo ich tam uz len par z tych, co aj na zaciatku a naozaj vyrazne sa to na nich podpisalo, hlavne fyzicky.
Neviem ako žena. Ale príbuzný tam kdesi od Nitry pracuje dlhé roky len ako nočný strážnik. A vcelku dobre funguje. Ale je to chlap, ktorý sa nemusí starať o domácnosť a deti sú už dospelé.
Brat robil iba nočné pár rokov výsledok? narušený spánok, celý deň obrátený, vrátiť sa do normálu trvalo potom pomerne dlho..v skratke - dnes by ti povedal, že už nikdy... A to bol mladý a bezdetný.
Ja som pracovala 8 rokov po fabrikách a za ten čas som makala aj 5 nočné aj 6 nočné za sebou...aj 12 tky aj 8 mičky...ale zo začiatku som padala na hubu...dcéru zaniesť do školy,domácnosť,varenie,nákupy,učenie sa snou a ten jeden deň voľný čo som mala som nevedela čo od radosti "žiadne výlety ale upratovanie lebo zase 6 dní práca čakala...časom som si zvykla...momentálne som na materskej a druhé dieťa sa nám podarilo splodiť po dlhých rokoch a až keď som zmenila zamestnanie...zo začiatku tie prve roky to nejako slo lebo sme mali dobrý kolektív ale časom ma tá práca začala ubíjať a dosť dlhé roky mi to pokazilo spánok a trávenie to škoda reči....to ponáhľanie sa najesť a potom cez deň dospávať a vzápätí nejest....ach jaj..ono bol čas kedy som nočné zbožnovala ale teraz keď sa pozriem spätne už by som nikdy nechcela makať na nočných keď mám doma malé dieťa s ktorým treba cez deň fungovať...akokoľvek sa rozhodneš je to na tebe ale vedz,že má to aj veľa nevýhod
Priateľ robil len nočné dlhodobo v hotely ale prišiel ráno ľahol vstal cca 0 14stej najedol sa ľahol cucal na telku a večer lahsl späť zas takže o ničom keď sa narodil syn a často plakal zobudil sa nervózny z toho bo nemôže spať no o nicom...neviem si predstaviť ženy takto fungovať predsa žena má viac roboty doma ako chlap
Mám známu, pracuje ako vychovávateľka na internáte a nočné si berie zámerne, jej to vyhovuje, lenže nemá už malé deti, takže spat môže kedy chce a koľko chce. Navyše tie nočné nemá systémom 5 noci za sebou, víkend voľný, ale má rozpis. Ak chceš ťahať každý týždeň 5 nočných za sebou (ani neviem, či to ZP umožňuje), dlho nevydrzis
@elizabet173 Áno mala som na mysli 5 nočné za sebou v nejakej firme
ak si autorkou témy https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/som-uz-vela-rokov-nezamestnana-a-nemam-sebavedomie/?page=7&scrollto=last tak to nerob, pomaly nič tým nevyriešiš. Hľadaj prácu na osem hodín v normálnom čase, deti malé nemáš a potrebujú ťa zdravú. Už teraz si psychicky na dne, toto ťa odpíše úplne. Nespávala som poriadne dlhšie obdobie z dôvodu starostlivosti o blízkeho, ubezpečujem ťa, že sa to dá len krátkodobo. A to som ešte dva krát bol týždeň v kúpeľoch, aby som si oddýchla, keď som už padala na hubu, čo ty asi nebudeš. Všetko ostatné sa utrasie, stačí urobiť prvý krok, ostatné budeš riešiť za pochodu.
Rozhodne nie a s deťmi by som nad tým ani na sekundu neuvažovala. Robila som nočné v dvoch zamestnaniach. Jedno bolo úplne light a druhé bolo,že trebalo ozaj celu noc robiť a teda nie,nie a ešte raz nie. Toto sa nedá dlhodobo zvládnuť. Možno zaskok počas PN ale dlhodobo určite nie bez následkov na zdraví...
@elizabet173 Nie to som nepísala ja.Ja mám 35r a mladšia mi išla teraz do škôlky,staršia do prvej.
Je to nereálne robiť iba nočné. Dlho to nevydržíš a neni to také ružové ani s chodom domácnosti ako si to predstavuješ.