ahojte.. potrebovala by som poradit, ak viete, co vsetko treba splnat od hygieny, ked si chcem zalozit zivnost na vyrobu a predaj potravin..chceli by sme to mat v dome, v jednej vyclenenej miestnosti.. neviete poradit, ake hyg. podmienky musime mat? Je to u vsetkych potravin rovnake na hygiene, alebo sa to rozdeluje na nejake kategorie? kludne aj do spravy...
dakujem za kazdu radu...
Tu je to vsetko zrhnute, tyka sa to obchodu s potravinami, ale aj vyroby: http://www.uspesne-podnikanie.sk/co-potrebujete...
@bomo dakujem, ale myslim, ze si asi aj tak budem musiet zavolat... nieje mi celkom jasne, ci su tieto vsetky podmienky rovnake na vsetky druhy vyroby potravin... my obchod mat nebudeme, len vyrobnu.. niesu tam pisane podmienky pre konkretnu vyrobu, len vseobecne, tak neviem, ci to bude platit rovnako aj pre nas... ale dozvedela som sa v celku dost... musim to preluskat viac... ale telefonatu sa asi nevyhnem..skoda len, ze tetusky na hygiene niesu velmi zhovorcive... 🙂 este raz dakujem
Áno, tie požiadavky sa týkajú všetkých výrobní potravín. Konkrétne tento výnos Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky z 12. apríla 2006 č. 28167/2007-OL, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu Slovenskej republiky upravujúca všeobecné požiadavky na konštrukciu, usporiadanie a vybavenie potravinárskych prevádzkarní: http://www.svssr.sk/dokumenty/legislativa/28167... Plus o výrobe zmrzliny a výrobe lahôdkárskch výrobkoch hovorí Potravinový kódex: http://www.svssr.sk/legislativa/kodex_02_01.asp
@bomo pracujes na hygiene? nevies, kde by som nasla kontakt presne na cloveka, ktory by mi povedal o tom viac info? vzdy ked volam, dovolam sa len bud na nejakych spojovatelov, alebo niekde kde som nechcela, a odbiju ma s tym, ze oni s tym nic nemaju... neviem sa dopatrat konkretneho cisla...
Nie, nepracujem na hygiene 🙂 Treba zájsť osobne na regionálny úrad verejného zdravotníctva. Ale aj tak asi odkážu na spomínané zákony a nariadenia. Oni totiž nerobia poradenstvo, oni len schvaľujú prevádzky a kontrolujú dodržiavanie príslušných ustanovení zákona.
Ahojte, uz to asi neriesis, ale ak by niekto potreboval info o tom, co potrebuje ohladom Hygieny pri zalozeni novej spolocnosti, tu je kratke vystizne video:
https://www.youtube.com/watch?v=0S9HkllRptw
😉