Dobrý deň. Som zamestnancom menšej firmy, v ktorej pracuje cca 65 ľudí. V našej firme nie sú žiadne odbory čo je čudné nakoľko máme nad 50 zamestnancov. Máme zvoleného len zamestnaneckeho dôverníka, ktoremu končí o mesiac výpovedná lehota. Žiaľ nikto z firmy sa nechce chopiť tejto úlohy dôverníka.
My ako zamestnanci nie sme spokojný s platmi a nikto nemá odvahu to ísť riešiť...
Moja otázka je: môžem ja ako zamestnanec spísať nejakú žiadosť (petíciu) o navýšenie platov, vyzbierať podpisi od zamestnancov a následne odovzdať dovernikovi? Prípadne radu ako postupovať?
Prosím tá, ak to aj ideš celé organizovať, tak tu žiadosť si daj niekomu skontrolovať.
Máš strašnú gramatiku a bude to veľmi neprofesionálne, ak v žiadosti budú hrúbky
@eeffka áno samozrejme, že môžem žiadať aj sám za seba, ale chcem aby boli všetci spokojný 🙂 nakoľko veľa dlhoročných zamestnancov odchádza a firma pomaly upadá. Starí zamestnanci sú frustrovaný nakoľko podaktorí nový majú vyššie platy ako dlhoročný so znalosťami a skúsenosťami
@patress66 ten tvoj telefon ma velmi divne slova v slovniku 😉 ale k veci, spravit to mozes, no pokial to bude len ziadost a zamestnavatela neprinutite napriklad hromadnymi vypovedami, ak na dohodu nepristupi, tak realne nemate ziadne ,,eso v rukave". Ja by som ti potom poradila odist, je to tak v kazdej firme, kde sa platy nezvysuju, sikovnejsi jednoducho odidu na lepsie a ti menej schopni ostavaju, lebo vedia, ze nemaju na vyber a samozrejme vie to aj vedenie firmy
@patress66 Nepokusaj sa riesit to, co nie je v tvojej kompetencii. Ze odchadzaju zamestnanci a firma upada - to hadam vidia aj manazeri, nielen ty. Poziadaj o zvysenie pre seba a dufaj, ze vedenie spravi zmeny, ktore firmu refreshnu (nikdy nestaci zvysenie platov, keby to bolo len tak jednoduche, ako to vidis ty).
mozes to spravit, aj mangel s kolegami to spravili, spisali svoje podmienky s tym ze ak nebudu splnene do xxx odchadzaju, podpisalo to tusim 90% zamestnancov. teraz to cedenie riesi. tym adresovali list
Nebud samaritan,kukaj sa do svojho vrecka. Ries seba a kazdy nech si riesi seba. Podaj ziadost o zvysenie platu,uved dovody!!!! a cakaj. Ak pride zamietave stanovisko,mozes sa pridat do davu a ziadat s ostatnymi ale ked uz raz zamietnu... si najdi inu robotu. Co ta potom ci firma upada!?
@patress66 a firma je ekonomicky na to silná?
Skor hromadne vypovede by viac zavazili ako ziadost. Na ziadost sa ti kazdy viesco . Aky region? Ak kolegovia teraz robia dobru robotu za lacny peniazctak sa o nich niekto iny potrha
Odbory vo firme nemáte preto, že ich zrejme nikto nezaložil. Oni nevzniknú samé od seba. Áno, určite môžete zamestnávateľa žiadať hromadne o zvýšenie miezd. Je potrebné spísať žiadosť, uviesť percento o aké chcete zvýšiť mzdu, prípadne iné podmienky a uviesť mená a podpisy všetkých, ktorí o uvedené žiadajú. Ak niekto nemá odvahu a nie je u neho motivácia tú odvahu mať ani kvôli rodine napríklad, tak bohužiaľ.